Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μετά τον ΠΑΟΚ που είχαμε μια ήττα, μια ισοπαλία.... έτσι και με την ΑΕΚ δεν καταφέραμε να κάνουμε νίκη. Πάλι καλά που μερικά παιχνίδια διακόπτονται και δεν στεναχωριόμαστε με την κατάντια της ομάδας μας......

Φεβρουάριο μήνα οι καραπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης έκαναν φιέστα και εμείς παλεύαμε για την πρώτη νίκη σε derby.....αλλά ούτε αυτή τη φορά μας "έκατσε". Και λέω "έκατσε" γιατί πλέον όλα στον Παναθηναϊκό είναι θέμα τύχης. 

Κανένα σχέδιο, κανένας προγραμματισμός, κανείς ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου να πάρει αυτή την ομάδα στους ώμους του και να την επαναφέρει εκεί που ήταν, πριν αποφασίσουν να μας "σώσουν" οι σημερινοί έμμισθοι βολεμένοι στις καρέκλες της ΠΑΕ και των ΜΜΕ. 

Ήττα από την ΑΕΚ (που δεν έχει εγκληματική οργάνωση, δικό της γήπεδο και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις συμμετοχές στο Champions League) και ήδη στο μυαλό μου γυρνάνε οι δικαιολογίες και τα υποψήφια εύκολα θύματα. Ο Στραματσιόνι για το σύστημα που κατέβηκε η ομάδα, ο Κουτρουμπής που δεν πήδησε στο φάουλ, ο Καλτσάς που δεν σκόραρε στην μοναδική μας ευκαιρία, τα δυναμιτάκια που έπεφταν και όμως δεν διακόπηκε το παιχνίδι......

Ο Αλαφούζος και οι παρατρεχάμενοί του στο απυρόβλητο. Θα ανακοινώσουν πως το budget από 15 πάει στα 18 εκατομμύρια ευρώ, πως ξεκινάνε τα έργα στη Λεωφόρο, πως ο βιολογικός κήπος ανθεί στο Απήλιον, πως έχουν ήδη 3 κλεισμένους παικταράδες για τον Ιούνη και κυρίως ο Λέτο την επόμενη εβδομάδα θα παίξει!!!

Λέμε για σανό πολυτελείας..... τα ακούει ο Αλέξης και ζηλεύει που δεν είχε συμπεριλάβει και όλα αυτά....... στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης!!! 

Για το παιχνίδι δεν θα μιλήσω........ Ποιον ενδιαφέρει άλλωστε ποιος ήταν καλός, ποιος κακός, ποιος έπαιξε, ποιος ήταν εκτός αποστολής, ποια ήταν τα ποσοστά στην κατοχή μπάλας και ποιος ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ.....

Με το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, μόνο κάτι "χάπατα" θα ασχοληθούν, που δεν λένε να καταλάβουν πως σε αυτά τα 4 χρόνια "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" και οι απανταχού Στραματσιόνι, Φάμπρι, Αναστασίου είναι αναλώσιμοι......... μόνο κάτι "χάπατα" που αρνούνται να αποδεχτούν πως ο Παναθηναϊκός που αγάπησαν και μεγαλουργούσε ΠΕΘΑΝΕ....ή για να είμαι ακριβής εκείνον τον Παναθηναϊκό.......... τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ!!!

Με αυτή την ήττα, ένα εξευτελιστικό Σαββατοκύριακο για τον Σύλλογο έλαβε τέλος. Ευτυχώς υπάρχει το μπάσκετ ανδρών και μας δίνει καμιά χαρά, αλλιώς θα είχαμε καταντήσει καταθλιπτικοί...... Μία είναι η λύση. Αδιαφορία και Αποχή....... μέχρι να γίνει το σημερινό παναθηναϊκάκι, πάλι Panathinaikos!!!

Διαβάστε λοιπόν σχετικά με το παιχνίδι, από αυτούς που πληρώνονται για να το κάνουν (sport fm). 

Αν κάποιος προσγειωνόταν σήμερα στην Ελλάδα (και θυμόταν ότι κάποτε ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο ΟΑΚΑ) θα υπέθετε ότι οι «πράσινοι» ήταν γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος. Εκμεταλλευόμενη τη δυσλειτουργία της ΑΕΚ με τον Βάργκας στα χαφ και παίρνοντας το κέντρο με τους εξαιρετικούς Εσιέν-Ζέκα, η ομάδα του Στραματσόνι πίεσε από την αρχή. Κέρδισε στημένες φάσεις. Και γρήγορα δημιούργησε εικόνα υπεροχής. Μπορεί λοιπόν την πρώτη ευκαιρία να την έχασε η «Ένωση» (με κεφαλιά του Πέκχαρτ από κόρνερ που έβγαλε δύσκολα ο Στιλ) αλλά η συνέχεια ήταν πράσινη. 

Αφού προειδοποίησαν λοιπόν με καλό σουτ του Εσιέν, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα. Και με εξαίρεση μια αναλαμπή της ΑΕΚ για λίγα λεπτά (κατά τη διάρκεια της οποίας επικίνδυνο σουτ του Πλατέλλα κόντραρε σε σώματα) πίεσαν για τα καλά. Ο Μπαρόχα όμως κατάφερε -έστω και ενστικτωδώς- να σταματήσει την προβολή του Καλτσά. Ο Μπακάκης έκανε το ίδιο στη γραμμή με κεφαλιά του Εσιέν. Κι αφού ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» απέτρεψε τεράστιο δώρο του Άρθο στον Μπεργκ, ο ίδιος και η ομάδα του πήγαν στα αποδυτήρια με την αίσθηση ότι ήταν τυχεροί που το σκορ έμενε ισόπαλο. 

Η διαπίστωση λοιπόν ότι η ομάδα του περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο -και οι αποδοκιμασίες της εξέδρας γι’ αυτό στη λήξη του ημιχρόνου- έκαναν τον Πογιέτ να αλλάξει συνταγή. Να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1. Και αμέσως οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν. Χωρίς να χάνουν ευκαιρίες, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν στο γήπεδο. Κυκλοφόρησαν κάπως την μπάλα και αποφορτίστηκαν από την πίεση. Προσωρινά όμως… Γιατί τα πολλά αβίαστα λάθη τους επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό «φαρμακερές» επιθέσεις. Κι είχαν ως αποτέλεσμα δυο πανομοιότυπες κεφαλιές του Μολέδο (από εκτελέσεις κόρνερ) που έφυγαν λίγο άουτ. Έτσι, ο Πογιέτ αποφάσισε να παίξει διαφορετικό χαρτί, αλλάζοντας αυτή τη φορά πρόσωπα (Αραβίδης-Τζεμπούρ αντί των Πέκχαρτ-Πλατέλλα). 

Και λίγο έλειψε να δικαιωθεί αμέσως, όταν ο Έλληνας επιθετικός πρωταγωνίστησε σε διπλή ευκαιρία, που λόγω Στιλ και αστοχίας του Βάργκας στην επαναφορά δεν έφερε το γκολ. Ήταν γραφτό όμως -και αυτή τη φορά- άλλος να το πετύχει. Στήνοντας λοιπόν την μπάλα σε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Βάργκας ονειρεύτηκε το πώς θα ήταν να γραφτεί στην ιστορία ως ο άνθρωπος των ντέρμπι. Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το ζούσε στην πραγματικότητα, με την εκπληκτική εκτέλεσή του να «ζωγραφίζει» τον Στιλ και την πίεση του Παναθηναϊκού στο τέλος να μην μπορεί να μουτζουρώσει έναν ακόμα θρίαμβο της ΑΕΚ. 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Σιμόες, Γιόχανσον (75’ Τζανετόπουλος), Βάργκας, Πλατέλλας (64’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64’ Αραβίδης) 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν (75’ Κουτρουμπής), Ζέκα, Αμπέντ, Βλαχοδήμος, Καλτσάς (67’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ



 
Top