Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μετά από μια πολυήμερη και συνειδητή αποχή σχολιασμού των αγωνιστικών πεπραγμένων της ομάδος μπάσκετ (προκειμένου να μην γράψω πράγματα που θα μετάνιωνα, μετά τις τελευταίες οικτρές εμφανίσεις, τα οποία σαφέστατα και θα γίνονταν βούτυρο στο ψωμί των μονίμως δυσαρεστημένων/γκρινιάρηδων), επιστρέφω μετά από μια νίκη..... απέναντι στο Περιστέρι, την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος, δημιούργημα ενός διαχρονικά φίλου, όπως νιώθω τον Αργύρη Πεδουλάκη. 

Αυτές τις ημέρες γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά..... μια φυσιολογική και εντός προγράμματος ήττα από την καλύτερη ομάδα της Euroleague, που κατά περίεργο τρόπο (με γνώμονα τις προηγούμενες εμφανίσεις μας με Κιμκι και Μπασκόνια) κοιτάξαμε κατάματα για 36 λεπτά, έγινε αφορμή να επιδοθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφολογία και ισοπέδωση..... δικαίως θα έλεγα, αφού αυτό που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που έχουμε ζήσει και θέλουμε. 

Το αν φταίει ο Πασκουάλ ή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή οι παίκτες, δεν είμαι ο κατάλληλος να το κρίνω, εξάλλου οι απόψεις ακόμα και των "ειδικών" διίστανται, αφού ο καθένας κρίνει, ανάλογα με τον ποιον θέλει να ΚΡΑΞΕΙ!!!

Αν και θεωρώ μέγα λάθος την διακοπή της συνεργασίας με τον Πασκουάλ μεσούσης της περιόδου, έφτασα στο σημείο να την προτείνω, μπας και εκτονωθεί αυτή η γαμημένη κατάσταση που ζούμε μετά από κάθε παιχνίδι στην Euroleague, όπου οι μισοί πανηγυρίζουν τις νίκες για να την "πουν" στους αντιπασκουαλικούς και οι άλλοι μισοί πανηγυρίζουν τις ήττες για να δικαιωθεί η άποψή τους πως ο Πασκουάλ δεν κάνει...... όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός για τους περισσότερους έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. 

Εγώ θα πω με τα λίγα που ξέρω, πως την πρώτη ευθύνη την έχει ο προπονητής (ακόμα και αν δεν είχε λόγο για το 100% των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ, ας μη το δεχόταν), αλλά δεν γίνεται να προσπεράσω το γεγονός, πως οι δύο κύριοι "πυλώνες" του στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων που συμφώνησε με την διοίκηση, αυτό το διάστημα είναι σε κακό φεγγάρι και συμπαρασύρουν όλη την ομάδα (Γκιστ, Καλάθης). Βέβαια αν τολμούσε να πει κάποιος το καλοκαίρι (σε αυτούς που κράζουν σήμερα) να μην ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, μόνο ξύλο που δεν θα του έριχναν. 

Η άποψη πως έχουν όλα ήδη χαθεί για την Euroleague, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Σέβομαι τόσο την άποψη που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες, πως δεν θα καταφέρουμε να μπούμε καν στην 8αδα, όσο και αυτή που λέει πως ακόμα και αν μπούμε, θα μπούμε 6οι-7οι-8οι, θα πέσουμε πάνω στις καλύτερες ομάδες, άρα και πάλι θα αποκλειστούμε.....αλλά αφήστε με να ονειροβατώ..... πως όσο εύκολα δεν έπαιξε ρόλο για να προκριθούμε πως είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, άλλο τόσο εύκολα πιθανόν να μην παίξει ρόλο για να αποκλειστούμε πως θα αγωνιστούμε με μειονέκτημα. Δεν έχω το δικαίωμα? 

Αυτά για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και για το κλίμα που υπάρχει. Για το σημερινό παιχνίδι, αναδημοσιεύω από το On Sports. 

Οι «πράσινοι», οι οποίοι έπαιξαν χωρίς ουσιαστικά να έχουν παίκτη στη θέση «3» (έπαιξε ο Τόμας), λόγω της απουσίας των Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι το αρχικό 7-0 τους στη Basket League μόνο τυχαίο δεν ήταν, ωστόσο στο τέλος της βραδιάς ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και είναι πλέον η μοναδική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει την ήττα (σ.σ. σε εφτά ματς γιατί χρωστάει εκείνο με τον Κολοσσό) στο πρωτάθλημα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν οι Νίκ Καλάθης και Νίκος Παππάς, οι οποίοι σημείωσαν τους 40 από τους 80 πόντους της ομάδας του, έχοντας 7/14 τρίποντα! Επίσης, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε και 9 ασίστ, ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο σερί 18-0 που έτρεξε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην τρίτη περίοδο, ξεφεύγοντας με 69-50! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καλάθης είχε συμβολή στους 14 από τους 18 πόντους... Βέβαια, στο φινάλε χρειάστηκε κι η συμβολή του Κιθ Λάνγκφορντ (ο μοναδικός διψήφιος από τους υπόλοιπους «πράσινους»), ο οποίος πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο και μια βολή όταν το Περιστέρι μείωσε σε 76-71!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και ανάγκασε το Περιστέρι σε τέσσερα λάθη στα πρώτα 4.5 λεπτά, αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί νωρίς με 15-5 αλλά από εκεί και πέρα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω των κακών επιστροφών στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 14 πόντους στον αιφνιδιασμό στο πρώτο ημίχρονο! Ο Κάλαχαν έβαλε εφτά μαζεμένους πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στον Χάροου, ο οποίος ήταν διψήφιος (10π.) ως το 20'. Με τον Αμερικανό γκαρντ να βρίσκει διαρκώς ρήγματα στην «πράσινη» άμυνα το Περιστέρι όχι απλά επέστρεψε αλλά πέρασε και μπροστά (27-25 στο 13'), με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να σκοράρει κυρίως από ατομικές προσπάθειες (είχε 9 ασίστ όσες και το Περιστέρι). Οι Παππάς και Καλάθης είχαν στο πρώτο μέρος του 22 από τους 43 του «τριφυλλιού».

Ο Χάροου ξεκίνησε κεφάτος και στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ γρήγορα έφτασε τους 16 πόντους, βοηθώντας το Περιστέρι να είναι σε... απόσταση αναπνοής (51-50 στο 24'). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε λύσεις από τον Παππά, ο οποίος σε εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα! Στο επόμενο τετράλεπτο, όμως, ανέλαβε δράση ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε συμμετοχή (με 7 πόντους και 3 ασίστ) στους πρώτους 14 πόντους από το 18-0 σερί που έτρεξαν οι «πράσινοι», οι οποίοι ξέφυγαν με 69-50 (28'). Ο αρχηγός πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες και το Περιστέρι απάντησε με σερί 7-0, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να μείνει δίχως πόντο για 4 λεπτά! Σκόραρε όταν επέστρεψε ο Καλάθης στο παρκέ, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 72-59 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Βέβαια, το Περιστέρι δεν εγκατέλειψε τη μάχη και κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά, φτάνοντας στο -5 (76-71) στο 38' αλλά οι τέσσερις πόντοι του Λάνγκφορντ κι η άμυνα στο φινάλε έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75.


ΥΓ. Από τη στιγμή που Κύμη και ΠΑΟΚ συνέθεσαν τον πρώτο ημιτελικό, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός γνώριζαν ότι θα τα πουν για ακόμη μια φορά, αυτό θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 13 Φεβρουαρίου, παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου.

Για την ακρίβεια κι οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Νέο Κλειστό Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.



 
Top