Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Τέτοιες ώρες περνάνε από το μυαλό τόσες πολλές σκέψεις, που το πιο πιθανό είναι αν τις αποτυπώσεις στο γραπτό λόγο να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Να κάνουμε μια προσπάθεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή και δίνοντας τις δικές μας απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η σειρά αυτή ήταν η κορυφαία που έχει υπάρξει. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 3-0 ή 0-3 για κάποια από τις δύο ομάδες. Είναι όμως και γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός δίκαια είναι πρωταθλητής. Έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ. Θέλετε με ταλέντο (Σπανούλης), θέλετε με ψυχραιμία (Μάντζαρης), θέλετε με τύχη (Αγραβάνης), όπως και να έχει κέρδισε δίκαια....... κάτι που αναγνωρίστηκε στο σύνολο των δηλώσεων των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες.

Είναι γεγονός επίσης αναμφισβήτητο ότι ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τα ματς της ζωής του; Τον μήνα της ζωής του; Ότι θέλετε βάλτε, αλλά απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης -κυρίως πνευματικά- είναι. Βασικά δεν απέδειξε....πιστοποίησε. 

Και φτάνουμε στο τίτλο του σημερινού κειμένου (Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...... αλλά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει!!!). Δεν ξέρω αν αυτή η "φιλοσοφία" είναι της περήφανης Ελληνικής προπονητικής σχολής, αλλά ο Πεδουλάκης υπέπεσε στο ίδιο λάθος μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Με το σκορ στους δυο πόντους, αφήνεις τον πιο φορμαρισμένο μακράν πλην ΝΒΑ παίκτη του Πλανήτη, να πάρει το τελευταίο σουτ. Γιατί; Να δεχτώ ότι είναι φιλοσοφία. Η φιλοσοφία όμως υπάρχει και μετατρέπεται ανάλογα με τα δεδομένα που έχεις απέναντι σου. Τι πιο λογικό απέναντι σε αυτόν τον Σπανούλη να τον στείλεις στις βολές και άμα τις βάλει έχεις το δικαίωμα για μια τελευταία επίθεση… αλλιώς πάλι παράταση. Μια κατάσταση win-win. Το ίδιο πράγμα είχε κάνει και ο Σφαιρόπουλος στην Μπάμπεργκ και είχε κατηγορηθεί. Πραγματικά απορώ με αυτή την τακτική. Σέβομαι ότι είναι φιλοσοφία και προπονητική στάση, αλλά διαφωνώ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τη σειρά σχεδόν με 7-8 παίκτες. Κέρδισε σίγουρα πλέον στο rotation τους Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο αλλά:

Παρόλο που σέβομαι ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να παίξουν την φιλοσοφία του Αργύρη Πεδουλάκη, έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να πάρει λίγο και από τους άλλους, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στους υπόλοιπους. Η εικόνα του Γκιστ να ζητάει απεγνωσμένα αλλαγή στο τέλος είναι δραματική. Όλοι οι παίκτες και των δυο ομάδων κρατούσαν τα γόνατα τους από την κούραση.

Από εκεί και πέρα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ξεκίνησε με δυο 18χρόνους στην πεντάδα και έδειξε εμπιστοσύνη στην επόμενη μέρα που περιλαμβάνει τους δυο προαναφερθέντες, αλλά και τον Παππά που έκανε ένα συγκλονιστικό αγώνα. Η διοίκηση θα πρέπει επικοινωνιακά να συνεχίσει στο φετινό δρόμο, όπου ήταν άριστη σε όλα της και να αφήσει τον οποιοδήποτε που θα επιλέξει για τον πάγκο να διαλέξει τα κομμάτια που αυτός επιθυμεί. Δεν νοείτε τρίτη σερί χρονιά με rotation 7-8 παικτών.

Υ.Γ. Ότι καλύτερο για το μπάσκετ οι συμπεριφορές των παικτών και των παραγόντων των δυο ομάδων.  Απίστευτες αντιδράσεις που μόνο μπράβο αξίζουν. Κανονικά βέβαια δεν θα έπρεπε να το αναφέρουμε καν σαν έκπληξη, γιατί αυτό πρέπει να είναι το αυτονόητο. Αλλά μιας και έγινε η αρχή, ας το επικροτήσουμε.

Υ.Γ.2 Σπανούλης η Διαμαντίδης; Μα πόσο άμπαλος πρέπει να είσαι για να κάνεις τέτοια σύγκριση. Δεν συγκρίνονται. Ευλογία είναι μόνο και οι δυο για το μπάσκετ. Σκόρερ σαν τον Σπανούλη δεν υπάρχει στη μετά Γκάλη εποχή. Παίκτης που να μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα -χωρίς να σκοράρει καν- σαν τον Διαμαντίδη, δεν πρόκειται να ξαναπεράσει. Τους χαρήκαμε μαζί σε Παναθηναϊκό και Εθνική και τις μάχες τους στα αιώνια ντέρμπι θα μείνουν στην ιστορία. Είναι τεράστιοι και οι δυο πάει και τελείωσε.  Όσοι μπαίνετε σε αυτήν την διαδικασία πηγαίνετε αλλού. Έχει και σούπερ λίγκα την Κυριακή. Το μπάσκετ θέλει μυαλό για να το δεις, να το παίξεις το άθλημα και γενικά να το καταλάβεις.

Υ.Γ.3 Δημήτρη Διαμαντίδη ευχαριστούμε για όλα. Μα πάνω από όλα που έβαλες στο μυαλό των Ελλήνων ότι μπάσκετ δεν είναι μόνο να βάζεις την μπάλα στο καλάθι.

Υ.Γ.4 Μεγάλη απώλεια ο τεράστιος Διαμαντίδης για το Ελληνικό μπάσκετ και φυσικά για τον Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο. Ο ίδιος έδωσε την κατάλληλη απάντηση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει. 



 
Top