Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να φέρει φώτιση στις διοικήσεις του Παναθηναϊκού και την χρονιά που έρχεται, να στελεχώσουν τις ομάδες μας με παίκτες αντάξιους των προσδοκιών του πληγωμένου κόσμου..... που κοντεύει να ξεχάσει τι πάει να πει Πρωτάθλημα!!!

Δυστυχώς τα ονόματα των αθλητών που ακούγονται ως μεταγραφικοί στόχοι, σε καμιά περίπτωση δεν προκαλούν ενθουσιασμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βιάζεται καθημερινά η λογική μας, από τους διάφορους κολαούζους των διοικήσεων, προσπαθώντας να μας παρουσιάσουν μέτριους παίκτες, ως ικανούς να αλλάξουν τον ρόλο των ομάδων μας, στις διοργανώσεις που συμμετέχουν...... 

Σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το τμήμα ποδοσφαίρου, αφού αυτό καίγεται να ολοκληρώσει το ρόστερ του, μιας και σε έναν μήνα από σήμερα θα κληθεί να δώσει επίσημους αγώνες.....δίχως αύριο. 

Θα ξεκινήσω, ενημερώνοντας όσους έχουν χάσει το μέτρημα, πως ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου έχει κάνει 52 μεταγραφές.... με την χρονιά που μας πέρασε να σπάει κάθε ρεκόρ, αφού έκανε συνολικά 17 μεταγραφές. Συγκεκριμένα τη σαιζόν 2012-13 έκανε 13 μεταγραφές, τη σαιζόν 2013-14 14 μεταγραφές, τη σαιζόν 2014-15 8 μεταγραφές και όπως σας έγραψα και νωρίτερα τη σαιζόν 2015-16 17 μεταγραφές....Σύνολο: 52

Ποιοι από όλους αυτούς τους 52 παίκτες ενθουσίασαν? Ο εξής ένας....ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ.

Πόσοι από αυτούς έφυγαν πριν την λήξη του συμβολαίου τους (βλέπετε ο γαλαντόμος Αλαφούζος υπογράφει μονάχα τριετή κλειστά συμβόλαια)? Τουλάχιστον οι μισοί.... και όσοι είχαν έρθει δανεικοί, ΔΕΝ άξιζε κανείς για να μείνει δεύτερη χρονιά!!!

Για πόσους από αυτούς δεν είχαμε πρωτοσέλιδα ανάλογα με αυτό της Πράσινης? Για όλους....ποιος ξεχνά τα γελοία πρωτοσέλιδα για τους Μπούι, Μπερίσα, Μέντες, Μπαϊράμι, Φορναρόλι, Σισοκό και τόσους άλλους, που γέλαγαν και οι πέτρες με τις εμφανίσεις τους στο γήπεδο?



Αλλά δεν βάζουν μυαλό...... ακόμα και σήμερα μετά από τόσα μεταγραφικά στραπάτσα, συνεχίζουν να παίζουν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, βαφτίζοντας τον κάθε απίθανο από τα αζήτητα..... τον νέο ηγέτη που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας!!!

Και εδώ κολλάει ο τίτλος του κειμένου.... ο Αλαφούζος που μαζεύει από τον κόσμο 50ευρα, που επαιτεί λεφτά από την Περιφέρεια, που έχει κολλήσει σαν βδέλλα στον κάθε επιφανή οικονομικά φίλαθλο του Παναθηναϊκού να αγοράσει σουίτα...... προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του κάθε αμφιβόλου αξίας προπονητή που επιλέγει, πετάει χιλιάδες-χιλιάδες τα ευρώ σε τριετή κλειστά συμβόλαια, αποζημιώσεις και μάνατζερ!!! 

Διαβάζω διθυραμβικά σχόλια για την απόκτηση (αν καταφέρει να μείνει ελεύθερος και δεν χρειαστούν τίποτα ψωροχιλιάδες ως αποζημίωση της ομάδας του) κάποιου Γουακάσου.... ο οποίος δεν έκανε να αγωνίζεται στην 10η ομάδα του φετινού ρώσικου πρωταθλήματος.... που τερμάτισε 32 βαθμούς μακριά από την κορυφή και μόλις 9 παραπάνω από την τελευταία ομάδα......και είχε δοθεί δανεικός στην Λας Πάλμας (συνολικό χρόνο συμμετοχής 924 λεπτά)!!!

Βλέπω πρωτοσέλιδα για τον άνθρωπο που δεν επελέγη να φοράει τη φανέλα της Κάλιαρι όσο αγωνιζόταν στην Serie B Ιμπάρμπο και νομίζω πως είναι ένα κράμα Μέσι-Ρονάλντο, που κλέψαμε τελευταία στιγμή από τις μισές ομάδες της Υφηλίου, που έδιναν γη και ύδωρ να τον αποκτήσουν!!!

Ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει τόσο, που έχει τη δυνατότητα να επιλέγει αποκλειστικά παίκτες από τα "αζήτητα"..... ο Κωστούλας ή ο Πανόπουλος ή ο Σπανός, να έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς..... ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ!!!

Έτσι ο Αλαφούζος κρέμεται από τα @@ του εκάστοτε προπονητή, που θα του υποσχεθεί πως έχει τον τρόπο να γεμίσει το ρόστερ με παικταράδες...... επειδή έχει προσωπική σχέση μαζί τους ή με τις ομάδες τους.  Και έτσι παρατηρείται το εξής παράδοξο....ο Τεχνικός Διευθυντής να κάνει παζάρια με τον Λάμπρου και ο προπονητής με τον δικηγόρο του, να κλείνουν παίκτες..... ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ......ο Παναθηναϊκός όμηρος του κάθε Στραματσόνι!!!

Έναν Στραματσόνι, που τεχνηέντως "ξεσκαρτάρει" το ρόστερ από τους Έλληνες, προκειμένου να αδειάσουν θέσεις για τους εκλεκτούς του..... τους οποίους αν συμβεί αυτό που φοβόμαστε όλοι μας (επανάληψη κάζου επιπέδου Γκαμπάλα) δεν θα ξέρουμε τι θα τους κάνουμε... (πόσους βοηθούς προπονητή να έχει αυτή η ομάδα?).

Μακάρι να αποδειχτούν όλοι άξιοι να βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, αλλά ποιοι από εσάς το πιστεύετε? Πλην του Μολέδο (που ήταν απευθείας πρόταση μάνατζερ στον Αλαφούζο) και του Λέτο (που αποκτήθηκε κυρίως για συναισθηματικούς λόγους) ποιος παίκτης που αποκτήθηκε τον Γενάρη συνέβαλλε στο να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του χειρότερου Παναθηναϊκού της δεκαετίας? Ο Ευανζτελίστα? Ο Μαμούτε? Ο Μέστο? Ο Βλαχοδήμος? Ο Βιγιαφάνες? Ο Μπουμάλ? Οι ίδιοι που τους έφεραν τους απαξίωσαν... οι δύο πρώτοι έφυγαν και για τους άλλους τέσσερις ψάχνουν αντικαταστάτες. 

Προσωπικά με τις αποδεσμεύσεις δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν δικαιούμαι να έχω, αφού όλη τη χρονιά εκφράζω παράπονα για το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν οι συγκεκριμένοι παίκτες. Δεν είμαι από αυτούς, που θα κλάψουν για παίκτες, που μέχρι εχτές δεν ήθελα να τους βλέπω στο γήπεδο, γιατί πόναγαν τα μάτια μου.... 

Αυτά τα έκαναν άλλοι ....... σε μια μαύρη περίοδο του Παναθηναϊκού, που όλοι ήταν άξιοι και καλοί παίκτες μόλις έφευγαν για άλλη ομάδα και δεν τους ανανέωνε η κακή διοίκηση....όσο ήταν σε εμάς, ήταν Γκουμομπασινάδες, καραφλοχαίτες, αδιάφοροι, μέχρι και πουλημένοι!!!

Όταν η διοίκησή σου έχει ξεπουλήσει Καρνέζη, Καπίνο, Καρέλη, Μαυρία....έχει αφήσει ελεύθερο τον Ρισβάνη και δεν έχεις βγάλει άχνα........ σιγά μην ασχοληθείς με τους Καλστά, Λαγό, Κλωναρίδη, Τριανταφυλλόπουλο.... που φεύγουν χωρίς να μπει μισό ευρώ στα ταμεία της ομάδας.

Από την ομάδα από τα σπλάχνα μας, έχουμε περάσει μέσα σε 2 χρόνια στην ομάδα 30 plus αποκλειστικά με αλλοδαπούς..... Ούτε ο Άρης πριν πάρει τον δρόμο για την Γ Εθνική δεν είχε προβεί σε τέτοιο αφελληνισμό!!!

Κύριοι, ας μην αυτοπαραμυθιαζόμαστε. Ο ρόλος του Παναθηναϊκού δεν είναι καν συμπρωταγωνιστικός, είναι ρόλος κομπάρσου, μόνο και μόνο για να δίνει με την ιστορία του και τον κόσμο που τον υποστηρίζει, αξία στους πρωταγωνιστές και βαρύτητα στους τίτλους που κατακτούν.

Γιατί η αλήθεια είναι, πως μια διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό, δεν θα έδινε τόση χαρά στους νικητές. Και όσο οι διοικούντες μέσω των δημοσιογραφίσκων που ελέγχουν 100%, διατείνονται πως φέτος θα είναι η χρονιά μας..... τόσο πιο πολύ φτιάχνονται αυτοί που ορίζουν την μοίρα τους (εμάς την ορίζει ο κάθε Πρόεδρος ομάδας, που θα μας δώσει δανεικούς) και θα καταλήξουν πρωταθλητές. 

Δεν το παίζω Κασσάνδρα, αλλά κρατήστε αυτή την τελευταία παράγραφο, ώστε να έχουμε να συζητάμε κάτι τον Μάη του 2017.... ο Παναθηναϊκός με τον Ιταλό και όλους αυτούς τους απίθανους γυρολόγους που θα μαζέψει, όχι δεν πρόκειται να διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά θα μπει στα play off με ζόρι. 

ΥΓ1. Στις φωτογραφίες το σανό που μοιράζει η διοίκηση μέσω των δημοσιογράφων και στο κείμενο οι δηλώσεις Κονέ!!!





«Λέγονται πολλά, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου γιατί σέβομαι τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι λίγο παράξενο γιατί όλα αυτά που γράφονται είναι υποθετικά. Το ότι έχω μία καλή σχέση με τον κύριο Στραματσόνι και ότι μιλάμε, δεν σημαίνει ότι εγώ θα έρθω στον Παναθηναϊκό. Τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως προπονητή αλλά ως εκεί. Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου. Το να πάω στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή δεν ισχύει και δεν είναι στα άμεσα μου σχέδια. Το λάθος έγινε από τα ιταλικά Μέσα. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Μιλάω με τον κ. Στραματσόνι και τον εκτιμάω. Δεν  έχω μιλήσει με κάποιον από τον Παναθηναϊκό ή με την Ουντινέζε.

Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Δεν υποτιμώ τις ελληνικές ομάδες. Καλώς ή κακώς αγωνίζομαι στην Ιταλία και έχω βελτιωθεί. Εκεί μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και θα συνεχίσω να το κάνω εκεί. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στα άμεσα μου σχέδια να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν έχει συζητηθεί με μένα. Αν έχει συζητηθεί μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ουντινέζε είναι δύσκολο να μην με είχαν ενημερώσει...

Ο δανεισμός μου στη Φιορεντίνα δεν πήγε καλά. Θα ήταν δύσκολο να έρθω δανεικός στον Παναθηναϊκό από την Ουντινέζε. Είναι δύσκολο. Αν αυτό γινόταν στο μέλλον, που δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου, δεν θα ήταν ως δανεικός»

ΥΓ2. Και επειδή σε κάποιους πρέπει να τα κάνουμε πενηνταράκια για να καταλαβαίνουν και να μην βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα....ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ.....

Σαφέστατα και οι φερόμενες μεταγραφές Γουακάσο, Ιμπάρμπο και όποιων άλλων έχουν ακουστεί, είναι καλύτερες από τους Μπούιδες, Μπερίσες, Μπούρμπους, Μπαιράμιδες...... αλλά το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό από έναν κάκιστο που είχαμε ή έναν Παναθηναϊκό που θα βλέπει στα μάτια τους αντιπάλους του σε Ελλάδα και Ευρώπη?

Αν είναι ζητούμενο το πρώτο, ας αρχίσουμε όλοι μαζί τα πανηγύρια....σας το λέω και εγώ καλύτεροι θα είμαστε σε σχέση με φέτος...... αν όμως είναι ζητούμενο το δεύτερο.....ΚΡΑΞΤΕ όλοι μαζί, μπας και γίνει καμιά μεταγραφή από το πάνω ράφι, γιατί μας περιμένουν Καμπάλες και μείον 30 από τον πρώτο!!!

Αλέξανδρος


 
Top