Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Nik68

Χαίρετε, αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκε το άρθρο του φίλου μου του Αλέξανδρου στο Greenmood με τίτλο: "Με το βελόνι τα μαζεύει και με το φτυάρι τα σκορπάει!!!" 

Η παράνοια στην ομάδα μας συνεχίζεται!! 

Δεν μπορεί να σταθεί ανάλυση και κριτική για τις μεταγραφές που ΘΑ γίνουν, όταν αυτές είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Όταν δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα, για το  ποιοι είναι οι στόχοι και με ποια λογική θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. 

Βασιλεύει η προχειρότητα στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη η δολιότητα (ναι δεν μου φεύγει αυτό από το μυαλό, μετά τα όσα εγκληματικά λάθη έχουν γίνει την τελευταία τετραετία). 

Δεν είναι λογικό να ανανεώνεις την συνεργασία με έναν προπονητή που έχει το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους (ακόμα και αυτού της κατάληψης της πρώτης θέσης στα play off), το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα επί των ημερών του άκρως αποκρουστικό και κυρίως έχει χάσει κάθε στήριξη από το σύνολο του κόσμου.  

Η λογική έχει χαθεί από την ώρα που μεσσούσης της περιόδου έγιναν 9 μεταγραφές, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν ακραίους, που προστέθηκαν στους ήδη 3 υπάρχοντες και να παίζει τελικά αυτή η ομάδα ρόμβο!!! 

Βέβαια το χειρότερο όλων, είναι να προσλαμβάνεις εν μέσω διθυραμβικών σχολίων τεχνικό Διευθυντή του διαμετρήματος (τουλάχιστον ως ποδοσφαιριστής) του Ζιλμπέρτο Σίλβα και τελικά  να δίνεις εν λευκώ το σχεδιασμό της ομάδας στον προπονητή, αφήνοντάς στον Σίλβα τον ρόλο του διαπραγματευτή (λύση συμβολαίων Εσιέν, Σάντσεθ, Βέμερ, κ.α.) και του παιδαγωγού (να πείσει τον Λάμπρου). 
    
Διαβάζω ότι αφού κλείσει το ρόστερ μεσοεπιθετικά, με ότι μπάτζετ περισσέψει θα κινηθούν για ενίσχυση μεσοαμυντικά!! Ποιο μπάτζετ ρε φωστήρες?? 

Έχετε καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώσει πολλά περισσότερα για την λύση των συμβολαίων, από όσα θα δώσει για μεταγραφές? Εσσιεν- Σαντσεθ-Βέμερ-Ατζαγκουν πιστεύετε πως θα αποχωρήσουν χωρίς να διεκδικήσουν μέρος των χρημάτων που προβλέπονται στα "κλειστά" συμβόλαια τους? 

Ποιος φωστήρας εισηγήθηκε και ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Ταυλαρίδη και 5 μήνες μετά τον καλούμαι να βρει ομάδα? Ο φωστήρας αυτός θα πληρώσει την αποζημίωση του παίκτη αν την ζητήσει ή θα βάλουμε κάνα καπέλο στα ήδη υπερκοστολογημένα εισιτήρια (με το πρόσχημα της ανακαίνισης της Λεωφόρου)?

Ευτυχώς που είχαν αξιοπρέπεια οι Πέτριτς- Πράνιτς και δεν δέχθηκαν να ανανεώσουν, γιατί είναι σίγουρο πως τον Δεκέμβρη θα είχαμε να ασχοληθούμε με δύο ακόμα αποδεσμεύσεις..... όχι βέβαια πως θα το αποφύγουμε, όλο και κάποιος θα κληθεί να αποχωρήσει, ειδικά αν δεν έχει βγάλει παρέλαση ο Ιταλός. 

Αυτά βλέπω φίλοι μου και καταλήγω στο συμπέρασμα, πως κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο του Αλαφουζιστάν. Δεν μπορεί μετά από 4 χρόνια καθημερινής ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, να κάνει τόσες ηλιθιότητες.... εδώ υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο, σμίκρυνσης του Παναθηναϊκού με την συνενοχή δεκάδων δημοσιογράφων και επαγγελματίων οπαδών. 

Γράφει σωστά ο φίλος μου ο Αλέξανδρος για 52 μεταγραφές που έγιναν επί κ Αλαφούζου. Από αυτές τις 52 μεταγραφές γνωρίζετε σε πόσες έγινε μεταπώληση και ήρθαν χρήματα στο ταμείο?? Φιγκερόα- Καρέλης και τέλος!!! 

Αντίθετα το κόστος των αποδεσμεύσεων είναι δυσθεώρητο. Πιθανόν να είναι και ισόποσο με το άνοιγμα που άφησαν οι  εκ τοξευτές. Ακόμα και ως επιχείριση αν το δει κανείς, επιχείριση που δεν παράγει και έχει μόνο ζημίες, είναι καταδικασμένη.

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι αυτή η Διοίκηση απέτυχε παταγωδώς??

Από τις μεταγραφές που ακούγονται, θα σταθώ μόνο σε μια για να αναδείξω την λανθασμένη λογική.
Αυτή του Ιμπάρμπο. Δεν τον γνωρίζω ως παίχτη αλλά θέλω να πιστεύω ότι η κάθε Διοίκηση όταν κάνει μια μεταγραφή θέλει να του βγει λίρα εκατό. Μαζί σας και εγώ!!!

Βγαίνει ΠΑΙΧΤΆΡΑ κάνει όργια και φτάνει το επόμενο καλοκαίρι. Με ρήτρα 6 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα του πούμε ευχαριστούμε για ότι μας πρόσφερες και θα του κουνήσουμε το μαντήλι?? Συμπέρασμα: Ομάδα ξανά μιας χρήσης!!! 

Αν όλα αυτά δεν γίνονται από δόλο αλλά από ασχετοσύνη τότε υπάρχει και ο άλλος δρόμος.

1)Δημιουργείστε στην ομάδα ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι ποδοσφαιρική ομάδα και όχι ΜΜΕ.

2) Διοικήστε με γνώμονα το καλό της ομάδας και όχι με τα θέλω των οπαδών κατ' επάγγελμα. Η θέση του οπαδού είναι στην εξέδρα και όχι να διακόπτει προπονήσεις και να αποφασίζει πότε θα μιλήσουν οι ποδοσφαιριστές και τι θα πουν.

3) Οργανώστε και στελεχώστε σωστά την ακαδημία. Πάρτε Ανθρώπους με ποδοσφαιρικό μάτι να φέρουν ταλέντα από Ελλάδα και Εξωτερικό. Από τα 10 ταλέντα όταν έχεις σωστές ποδοσφαιρικές υποδομές, τα 3-4 θα σου βγουν και θα έχει η ομάδα κέρδος (θα μου πείτε που θα φιλοξενηθούν, αφού το "υπερσύγχρονο" Απήλιον, δεν διαθέτει ξενώνες. Τι να πω, ας νοικιάσουν ξενοδοχείο).

4) Ξεκαθαρίστε με σαφήνεια το πλάνο και το τι ποδόσφαιρο  θέλει να παίξει η ομάδα, και πάρτε προπονητή που μπορεί να το υπηρετήσει και όχι μάνατζερ. 

5) Βάλτε στόχο η ομάδα να κάνει 2-3 μεταγραφές τη χρονιά, με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά τους και όχι 20 αμφιβόλου ποιότητας και ποδοσφαιρικά τελειωμένους. Σε 2-3 χρόνια θα υπάρχει ένας κορμός 6-7 ποιοτικών ποδοσφαιριστών και δεν θα χρειάζεται να ξηλώνεται η ομάδα κάθε εξάμηνο.
  
Πηγή:prasinos-kosmos1.webnode.gr


 
Top