Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση



Καλησπέρα κύριοι, η είδηση δεν είναι το τρομερό δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, που μετέτρεψε ένα παιχνίδι που παιζόταν στον πόντο σε περίπατο, ούτε η πρώτη επίσημη παρουσία του Τζεντίλε με το τριφύλλι στο στήθος......αλλά η αποφασιστικότητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να μην ανεχθεί μύγα στο σπαθί του. 



Έτσι, θα ξεκινήσω με τις δηλώσεις του, που εμμέσως πλην σαφώς, απαντά στην ανακοίνωση των συνδέσμων της Περιφέρειας.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και το τεχνικό επιτελείο για τη νίκη σήμερα. Η ομάδα δείχνει ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. 
Μπαίνοντας στο 2017, η οικογένειά μου και εγώ κλείνουμε τριάντα χρόνια στο μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού. 

Άλλοτε σε καλύτερες οικονομικά συνθήκες, άλλοτε σε όχι και τόσο καλές έχουμε, προσπαθήσει να κρατήσουμε ψηλά το Παναθηναϊκό φρόνημα. 

Η αγάπη και η καθημερινή στήριξη του απλού Παναθηναϊκού φιλάθλου είναι αυτή που κρατάει τη φλόγα ζωντανή και αποτελεί την μονή επιβράβευση. 

Όταν προσπαθείς, σίγουρα θα κάνεις και λάθη, αλλά το σημαντικό είναι, τελικά, το πρόσημο να είναι θετικό, κάτι που στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε καταφέρει να αναγνωρίζει όλη η Ευρώπη. 

Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο! 

Δ.Π.Γ.».

Τα του ματς από το Sdna:

Οι πράσινοι» βρήκαν έναν ανταγωνιστικό Ρέθυμνο στο πρώτο ημίχρονο (46-44), όμως μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ήταν… αγριεμένοι αφού έτρεξαν 37-8 στην τρίτη περίοδο και 70-39 συνολικά στο δεύτερο 20λεπτο, φτάνοντας στην πιο παραγωγική τους εμφάνιση (116π.), στο ντεμπούτο του Αλεσάντρο Τζεντίλε!

Ο Ιταλός σταρ αγωνίστηκε για σχεδόν 18’, με απολογισμό δύο πόντους, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, πέντε ασίστ και δύο λάθη! Αναμφίβολα ακόμα ψάχνει τα πατήματά του, ωστόσο όσο παίζει, τόσο αναμένεται να προσαρμοστεί, αφού η επόμενη συμμετοχή του θα είναι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Το ικανοποιητικό για τον Πασκουάλ ήταν ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες του, με το καρέ Καλάθη, Σίνγκλετον, Φελντέιν και Μπουρούση να κάνει τη διαφορά, την ώρα που ουδείς υστέρησε.

Το δυνατό πρώτο δίλεπτο του Παναθηναϊκού (8-0) ήρθε σε ισορροπία από τον Κράβιτς (8-7), με Μπουρούση και Τζέιμς να δίνουν αέρα +6 στους γηπεδούχους (24-18, 10’).

Με το… καλημέρα στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ σήκωσε από τον πάγκο τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, με τον Ιταλό να αναζητά τα πατήματά του, ψάχνοντας πρώτα την πάσα και μετά το σουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 7 λεπτά που αγωνίστηκε στην περίοδο δεν επιχείρησε προσπάθεια, αλλά έγραψε μία ασίστ για τον Μπουρούση, αλλά κι ένα λάθος (σ.σ. βήματα).

Το Ρέθυμνο από την πλευρά του με τον Καμπερίδη βρήκε σκορ από κοντά και ισοφάρισε (28-28, 13’), με Παππά, Τζέιμς και Πατ Καλάθη να τρέχουν 7-0 για τους γηπεδούχους για το 40-31 (15’). Οι Κρητικοί απάντησαν με δικό τους 7-0 (42-40, 17’), ενώ μπόρεσαν να είναι σε απόσταση βολής στην ανάπαυλα (46-44).

Την ενέργεια που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός την είχε στην τρίτη περίοδο, όπου μπήκε με 8-0 (54-44, 22:30’’), ενώ στο 26’ έφτασε στο 70-46 με επιμέρους 24-2 με τέσσερα σερί τρίποντα από Χαραλαμπόπουλο, Σίνγκλετον (δύο), Φελντέιν και κρεσέντο του Καλάθη!

Η διαφορά δεν άργησε να φτάσει ακόμα και στο +30 (80-50, 28’) και στο 30’ έκλεισε στο +31 (83-52), από ασίστ του Τζεντίλε και κάρφωμα του Φώτση, σε ένα δεκάλεπτο όπου οι «πράσινοι» έτρεξαν επιμέρους 37-8!

Στην τέταρτη περίοδο το… πάρτι συνεχίστηκε, με τη διαφορά να ξεπερνά γρήγορα το +40 και την 100άρα, με το τελικό 116-83 να σφραγίζει με θέαμα τη νίκη του Παναθηναϊκού, που στρέφεται πλέον στη δοκιμασία στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς (30/12).



Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός για τον Παναθηναϊκό, αφού με αυτόν στο παρκέ οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι στην τρίτη περίοδο

Ο Σκληρός: Φελντέιν και Σίνγκλετον ήταν πρωταγωνιστές στο πολύ καλό διάστημα των γηπεδούχων, βγάζοντας… φωτιές επιθετικά, ενώ ο Μπουρούσης ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, όπου πάντως και οι 12 σκόραραν.

Ο Αόρατος: Ο Αρνολντ έκανε ελάχιστα πράγματα όσο πάτησε παρκέ για το Ρέθυμνο.

Ο Πεσμένος: Ο Κράβιτς μπήκε καλά στο ματς, ωστόσο στη συνέχεια δεν φάνηκε πολύ.

Η Γκέλα: Οσο ανταγωνιστικό ήταν το Ρέθυμνο στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο… θεατές ήταν οι Κρητικοί στο δεύτερο 20λεπτο, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.

Η στιγμή: Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με 37-8 στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν… όλα τα λεφτά στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, το οποίο ήταν στο -2 στην ανάπαυλα, αλλά μετά βρέθηκε πίσω με διαφορές άνω των 30 πόντων κι εν τέλει στο -33.

Η διαιτησία: Μπήτης, Μπούσιας, Κοντήλης δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

Οι Στρατηγοί: Η τρίτη περίοδος έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες του Πασκουάλ να σοβαρεύονται και να νικούν εύκολα το Ρέθυμνο που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στο πρώτο 20λεπτο.

Η εξέδρα: Περίπου 7.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά και την πρώτη εμφάνιση του Αλεσάντρο Τζεντίλε με τα πράσινα.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-44, 83-52, 116-83.



Οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ:

Χάρηκε με την... χαρά του κόσμου από το απολαυστικό μπάσκετ που προσέφερε ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στο Ρέθυμνο (116-83) ο Τσάβι Πασκουάλ. 

Ο Καταλανός κόουτς παραδέχθηκε πως οι πράσινοι δεν ήταν καλοί αμυντικά στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από τη βελτίωση που έδειξαν οι παίκτες του όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη σ’ ένα παιχνίδι που στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι. Ήμασταν καλύτεροι στα πάντα, στην άμυνα, στην επίθεση και στα σουτ μας. Ο κόσμος πέρασε καλά με την ομάδα». 

Για τις σκέψεις του στο ημίχρονο αλλά και στο τέλος του αγώνα: «Στο ημίχρονο σκέφτηκα ότι δεν κάναμε σωστά τα πράγματα. Ότι θέλαμε αλλά κάναμε τα πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε. Μετά σκέφτηκα τι θα έλεγα στους παίκτες κι αυτό δεν θα σας το πω. Με το πέρας του δεύτερου μέρους ήμουν ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας».



 
Top