Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, έχοντας πλέον την απαιτούμενη ψυχραιμία (που δεν είχα εχτές) και έχοντας παράλληλα αφουγκραστεί τις αντιδράσεις της παναθηναϊκής οικογένειας μέσω των social media, θα παραβλέψω την αίσθηση μου ότι θα στεναχωρήσω κάποιους και θα τοποθετηθώ εκτενέστερα ή σωστότερα θα επανατοποθετηθώ, για τα τεκταινόμενα στην μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού μας. 

Θα ξεκινήσω με μερικά ρητορικά ερωτήματα:

1) Η απόδοση των πλουσιοπάροχα αμειβομένων παικτών του Εξάστερου, ήταν η πρέπουσα σε αυτή τη σειρά αγώνων με την Φενέρ? 

2) Έχει δίκιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος -που αδιαμφισβήτητα φέτος έκανε την οικονομική υπέρβαση για να πάει η ομάδα σε Final Four μετά από 4 χρόνια- να είναι οργισμένος με τον τρόπο που επήλθε αυτός ο αποκλεισμός?

3) Άξιζε κάτι παραπάνω ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που από την αρχή της χρονιάς έχει σταθεί δίπλα στους παίκτες γεμίζοντας πολλάκις το ΟΑΚΑ παρά την τσουχτερή τιμή των εισιτηρίων, από αυτό το 3-0?

4) Πρέπει με κάποιο τρόπο να "πληρώσουν" οι υπεύθυνοι για αυτό το εξευτελιστικό 3-0, ώστε να καταλαγιάσει τόσο η οργή του αυτού που τους πληρώνει, όσο και αυτών που τους στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο? 

Οι απαντήσεις είναι 1) όχι, 2) ναι, 3) ναι και 4) ναι.....για όποιον έχει το μυαλό στο κεφάλι του. Η διαφωνία μεταξύ Παναθηναϊκών, ξεκινά στον τρόπο που επέλεξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να "πληρώσουν" οι κατ αυτόν και για τους περισσότερους από εμάς, αδιάφοροι παίκτες. Το timing (πριν τα play off για το Πρωτάθλημα) δεν θα μπορούσε να το αλλάξει. 

Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους πως η επιλογή της τιμωρίας, ήταν άστοχη. Άστοχη βέβαια εκ των υστέρων και αφού υπήρξαν παίκτες που αντέδρασαν. Αν οι Τζέιμς, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Φώτσης ακολουθούσαν την στάση της πλειοψηφίας των συμπαικτών τους, δηλαδή να δεχτούν στωικά την τιμωρία τους, δεν νομίζω να υπερέβαινε το 10% το ποσοστό αυτών που θα καταδίκαζαν την απόφαση της διοίκησης. Οι περισσότεροι (90%) θα μίλαγαν για δικαιοσύνη. 

Οι περισσότεροι θα σκέφτονταν το αυτονόητο: "Τίποτα δεν σας λείπει ρε μπαγάσες, παίρνετε εκατομμύρια κάνοντας αυτό που γουστάρετε, είμαστε από την αρχή της χρονιάς δίπλα σας τόσο εμείς οι φίλαθλοι, όσο και η διοίκηση και σε αντάλλαγμα για όλα αυτά, μας κουρελιάσατε την υπερηφάνεια μας. Ε γυρίστε με το πούλμαν και πάρτε το πρωτάθλημα για να μην ζήσετε και τα χειρότερα (επισκέψεις συμμόρφωσης, σαν αυτές που γίνονται από το 2003 στο ποδόσφαιρο)".  

Η αντίδραση όμως των 4ων, τα έφερε όλα τούμπα. Με την ομάδα να έχει χάσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα -από τους επί 20 χρόνια Τζανετάκους μας- και με δεδομένο πως πλέον η διοίκηση έχει εγκλωβιστεί στην απόφασή της και το μόνο που της απομένει να κάνει είναι να λύσει τα συμβόλαια των "αντιδραστικών", η απώλεια του τρίτου σερί Πρωταθλήματος, μας κλείνει το μάτι. 

Αυτός είναι και ο λόγος της -τραβηγμένης σε κάποιες περιπτώσεις- αρνητικής κριτικής στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αν η απώλεια των συγκεκριμένων παικτών, δεν επηρέαζε την έκβαση του Πρωταθλήματος, σήμερα θα κάναμε πλάκα για το πως πέρασαν 12 ώρες στο λεωφορείο και θα συζητούσαμε αν έβαλαν μυαλό ή θα παρουσιαστούν και στα play off το ίδιο αδιάφοροι. 

Για άλλη μια φορά το θυμικό του οπαδού Γιαννακόπουλου και όχι η σύνεση τους ψυχρού επιχειρηματία -που θα σκεφτόταν το συμφέρον του (που είναι φαντάζομαι να πάρει το πρωτάθλημα)- αποβαίνει επιζήμιο για τον Παναθηναϊκό, τους φιλάθλους του και για τον ίδιο βέβαια. 

Δεν είναι πως χάνεται ένα πρωτάθλημα, αλλά πως χάνονται πλέον σίγουρα 2 παίκτες Τζέιμς, Σίνγκλετον (δεν ξέρουμε αν θα έμεναν και υπό κανονικές συνθήκες) που θα μπορούσες του χρόνου να στηριχτείς για να κάνεις επιτέλους το ταξίδι σε ένα Final Four, που τόσο μας έχει λείψει. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ, ο εξευτελιστικός αποκλεισμός, η αστοχία Γιαννακόπουλου, η πιθανολογούμενη απώλεια του Πρωταθλήματος, η κατά μεγάλο ποσοστό φυγή 2 παικτών που γουστάραμε, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!

Δεν γίνεται όμως ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ να συναγωνιζόμαστε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ομάδα μας ή τον Πρόεδρο μας (με τα καλά του και τα κακά του, αυτός είναι ο μόνος που συνεχίζει να προσπαθεί να διατηρήσει τον Σύλλογο σε τροχιά Πρωταθλητισμού) τους ΑΡΔ, που περίμεναν από την αρχή της χρονιάς στην γωνία, μέχρι να γίνει το λάθος, για να έχουν την ευκαιρία να ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!




Εγώ την τελειώνω σήμερα κιόλας την κριτική για το περιστατικό, δεν θα τους δώσω άλλο υλικό χλευασμού για τον Παναθηναϊκό μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτής της απαξιωτικής κριτικής.....ΕΚΤΟΣ και αν πια, ήρθε η ώρα το μπάσκετ να πάρει τον δρόμο αυτόν του ποδοσφαίρου ή του Ερασιτέχνη.

Αλέξανδρος



 
Top