Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το φετινό του ρόστερ με την απόκτηση του Ματ Λοτζέσκι. Ενός αθλητή που ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρεί ότι ταιριάζει ‘γάντι’ σε αυτό που ψάχνει. Έναν παίκτη με πολύ καλό σουτ από την περιφέρεια και γνώστη των Ευρωπαϊκών γηπέδων. 

Θεωρώ ότι καλύτερο παίκτη -την στιγμή αυτή- με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, δεν θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πήγαν στα σίγουρα παίρνοντας κάποιον που γνωρίζουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του, αποφεύγοντας εν τέλει το ρίσκο με project σαν τον Μάνι Χάρις, που δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να σου βγει. 

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Λοτζέσκι (καλός σουτέρ, στο ανοιχτό γήπεδο, στο να αλλάξει τον ρυθμό ερχόμενος από τον πάγκο) και γενικώς έναν με χαρακτηριστικά του 2-3 (καθώς με εξαίρεση τον Ρίβερς ουδείς άλλος είχε την δυνατότητα να μπορεί να παίξει σε δυο θέσεις με την ίδια ευκολία). 

Οι πράσινοι έχουν δυο καθαρόαιμα 2άρια (Ντένμον-Παππάς) και τους Γκάμπριελ, Αντετοκούνμπο που μπορούν να αγωνιστούν το ίδιο καλά στο 3 και στο 4. Έλειπε ένας που να μπορεί να σουτάρει με την αξιοπιστία του Ρίβερς και να μπορεί να είναι έτοιμος στις.. γωνίες να πάρει ένα καλό σουτ.

Η περίπτωση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. φυσικά έχει πολλά + και ένα μεγάλο ερωτηματικό, το θέμα της υγείας του. Αν ο Παναθηναϊκός τον εξέτασε, τα βρήκε όλα καλά και έβαλε και τους σχετικούς όρους, καλώς τον απέκτησε.

Η απόκτηση του Λοτζέσκι δημιουργεί και ένα άλλο παράδοξο για το οποίο ο Τσάβι Πασκουάλ καλείτε να βρει λύσεις (που σίγουρα έχει στο μυαλό του), μιας και αυτός ουσιαστικά επέλεξε να υπάρχει. Αυτό δεν είναι άλλο από την δημιουργία 2 ομάδων (για Ελλάδα και Ευρωλίγκα) μιας και οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον επτά ξένους (Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Γκέμπριελ και Ντένμον), με αποτέλεσμα κάποιος από αυτούς να είναι εκτός στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί ο Ισπανός τεχνικός, με δεδομένο ότι κάποιοι παίκτες δεν μετακινούνται (π.χ. ο Λεκαβίτσιους που είναι το back-up του Καλάθη). Λογικά η "καμπάνα" -στην αρχή τουλάχιστον- χτυπά για τον Γκάμπριελ, εκτός αν βρίσκεται σε καλό δρόμο η απόκτηση του Ελληνικού διαβατηρίου του Γκιστ, οπότε το ρίσκο είναι βραχυπρόθεσμο (μέχρι τον Δεκέμβριο).

Σε άλλο κείμενο θα αναλύσουμε τις δυνατότητες και τι περιμένουμε από τον φετινό Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι οι πράσινοι δημιούργησαν μια ομάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί κυρίως στο γρήγορο και αθλητικό παιχνίδι, αλλά και σε set καταστάσεις.

Υ.Γ. Εγώ θα έπαιρνα και τον Περπέρογλου .

Υ.Γ.1 Τελικά διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός μετά την ιστορία του λεωφορείου της Πόλης. Οι παίκτες θέλησαν να έρθουν ή δεν πέρασε κανείς από τον ΟΑΚΑ;

Υ.Γ.2 Ο Παναθηναϊκός έχει στον πάγκο του την πιο ισχυρή προσωπικότητα στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε, πήρε το πιο παλικαρίσιο ντάμπλ της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, σπάζοντας  και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο τις αντίπαλες έδρες και πλέον σχεδίασε τον Παναθηναϊκό αυστηρά με τα δικά του θέλω και πιστεύω. 

Έκλεισε τα αυτιά στα … μεγάλα ονόματα και έφτιαξε μια ομάδα δίχως να παρεκκλίνει από τα πιστεύω του. Το αν θα πετύχει η φετινή χρονιά η όχι είναι μια άλλη ιστορία και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Αλλά όταν πρώτος ο προπονητής πιστεύει στις ιδέες του και στους παίκτες που έχει, πάντα είναι πιο εύκολο να μεταφέρει τις … ιδέες του και στο παρκέ. 



 
Top