Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μόλις 30 δευτερόλεπτα μας χώριζαν από άλλη μια νίκη σε derby ( θα ήταν η 8η σε 12 παιχνίδια με τον Μαρίνο στον πάγκο, όταν πέρυσι ο απατεώνας Ιταλός με το "απεριόριστο" μπάτζετ είχε μόλις 1 σε 10 παιχνίδια), αλλά όπως είπε κάποτε και ο μεγάλος Όσιμ "Η μπάλα είναι πόρνη". 

Πέντε λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο διαιτητής, αλλά το μυαλό των ποδοσφαιριστών μας ήταν ήδη στα αποδυτήρια να πανηγυρίζουν, αφού είχαν περάσει ήδη τα τέσσερα. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, σε όλη τη δεξιά πλευρά όπως έκανε επίθεση η ΑΕΚ υπήρχε μόνο ένας παίκτης δικός μας, η αλλαγή του παιχνιδιού έγινε και με την βοήθεια μιας κόντρας, ένα άτσαλο σουτ κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Το παιχνίδι καθ όλη τη διάρκεια του ήταν κακό, η κατοχή της μπάλας μοιρασμένη και οι φάσεις στις 2 εστίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αν ο Παναθηναϊκός έχει χίλιες δικαιολογίες, εκπλήσσομαι με το θράσος των ακετσήδων που μιλάνε για πρωτάθλημα, έχοντας αυτή την εικόνα.

Για να μην το κουράζουμε, για τον Παναθηναϊκό είτε έμενε το 1-0, είτε τώρα με το 1-1, δεν άλλαξε τίποτα....Θα άλλαζε για εμάς τους φιλάθλους, που μετά την καζούρα στους γαύρους, θα είχαμε άλλον έναν λόγο για καζούρα και στους Κούληδες..... αλλά για την ομάδα πιστέψτε με δεν άλλαξε τίποτα. Και πριν τον αγώνα κηφήνες είχε στη διοίκηση, χρέη κοντά στα 80 εκατομμύρια, γήπεδο άλλης εποχής, προπονητικό κέντρο λαχανόκηπο και μετά τον αγώνα ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ!!! 

Στην ομάδα λείπει βασικά ένα σέντερ φορ. Φιλότιμος ο Μολίνς, έχει βοηθήσει με κάποια γκολ του,  αλλά είναι κατώτερος όλων των προκατόχων του. Και όσο οι τυχάρπαστοι διοικούντες υπό τις οδηγίες του Αλαφούζου, στοχεύουν να πατήσουν πάνω στους όρους του συμβολαίου του Τσάβες, πως μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα του, χωρίς να πληρώσει ο Παναθηναϊκός το μεγάλο κόστος της μεταγραφής στην περίπτωση που δεν έχει συγκεκριμένο νούμερο συμμετοχών, απομένει μόνο κάνα παιδάκι από την Κ20. 

Επιπλέον απώλεια είναι και ο καλός Λουτσιάνο, ενώ ο Μολέντο που και αυτός πιθανότατα θα αποχωρήσει τον Γενάρη, δεν είναι να λείπει από την άμυνα.... Παίζαμε εναντίον της ΑΕΚ που κάνει πρωταθλητισμό, με τα δύο στόπερ που είχε όταν έκανε επίσης Πρωταθλητισμό, αλλά σε μικρότερη κατηγορία. 

Εγώ θα επιμένω να γράφω, πως ο πλήρης Παναθηναϊκός μέχρι τον Γενάρη πρέπει να συγκεντρώσει όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορεί, γιατί αλλιώς θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Ο Παναθηναϊκός του σχετικά καλού ρόστερ απέχει μόλις 4 βαθμούς από την ζώνη υποβιβασμού, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν θα μας χαιρετήσουν Λουντ, Χουλτ, Μολέντο, Κουρμπέλης και για όποιον άλλον υπάρξει πρόταση. Αν σε αυτό υπολογίσουμε πως κάποια στιγμή σίγουρα θα φάμε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών λόγω χρεών, είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την Football League. 

Και καλά τα συνθήματα "Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ" αλλά να ενημερώσω τους συνθηματολόγους, πως με 82.000 ευρώ δεν σώνεται ο Παναθηναϊκός...... η ΠΑΕ θέλει επενδυτή και όχι όποιον-όποιον, αλλά κάποιον με λεφτά, με γνώσεις και γερό στομάχι να παλέψει με την αλητεία που γιγαντώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια!!! 

Για τα αγωνιστικά δεν έχω να γράψω κάτι, πέρα ότι δεν κατάλαβα γιατί προτιμήθηκε ο Αλτμαν ως αλλαγή και όχι ο Μουνιέ, που στα τελευταία παιχνίδια είχε βρει ρυθμό και πρόσφερε. 


Το ματς από τον Sport Fm:

Φουλ πίεση από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα το ντέρμπι να μην έχει ρυθμό παρά μόνο πολλά λάθη και συνεχείς μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Τα δεδομένα άλλαξαν πολύ νωρίς. Ύστερα από στημένη φάση που ανέλαβε ο Χίλιεμαρκ, η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο και ο Μολέδο (10’) άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του και δεν απειλήθηκε καθόλου την ώρα που η Ένωση προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να πατήσει στην περιοχή του Βλαχοδήμου. 

Σταδιακά οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσαν οι πράσινοι και άρχισαν να πιέζουν. Στο 26’ ο Γαλανόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει, όμως έστειλε την μπάλα άουτ με πλασέ μέσα στην περιοχή. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το Τριφύλλι, που έχασε και τον Μολέδο λόγω τραυματισμού (37’), πιέστηκε αρκετά. Η ΑΕΚ ήταν έξω από την περιοχή, άγχωσε τους γηπεδούχους, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει ευκαιρία με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπει στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη. 

Πιο καλό ρυθμό είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χιμένεθ άλλαξε το 3-5-2 σε 4-4-1-1, η ΑΕΚ συνέχισε να προσπαθεί να πιέσει, ενώ ο Παναθηναϊκός έβρισκε περισσότερους χώρους στην κόντρα. Η ομάδα του Ουζουνίδη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο λειτούργησε καλύτερα στη μεσαία γραμμή και «χάλασε» την κυκλοφορία της Ένωσης, που πάντως είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 63’ όμως ο Λιβάγια μετά το ριμπάουντ από το σουτ του Λάζαρου έστειλε την μπάλα άουτ. 

Ο Χιμένεθ προσπάθησε με τις αλλαγές του να «φρεσκάρει» την ομάδα του, όμως οι πράσινοι δεν έχαναν με τίποτα την συγκέντρωσή τους και δεν έδωσαν δικαιώματα. Σταδιακά κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα και άρχισαν να παίζουν και με το ρολόι, αφού κάθε λεπτό που περνούσε ήταν υπέρ τους. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός χάλασε τελείως αφού σε κάθε μονομαχία υπήρχε ένταση. Τελικά, ενώ απέμενε ελάχιστος χρόνος για το φινάλε, οι κιτρινόμαυροι «σόκαραν» τους γηπεδούχους. Ο Αϊντάρεβιτς με εξαιρετική μπαλιά «άνοιξε» την πράσινη άμυνα και ο Λιβάγια με σουτ, το οποίο κόντραρε, νίκησε τον Βλαχοδήμο (90+5’) και «πάγωσε» τη Λεωφόρο. 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Άλτμαν), Μολίνς (90+2’ Ρέις) 

Στον πάγκο: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσοον, Μουνιέ 


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια 

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Πατίτο 

ΥΓ. Είμαι περίεργος να δω ποια στάση θα μας υπαγορεύσει να έχουμε ο Βαγγέλας, στην συμπεριφορά του Χιμένεθ.....


 
Top