Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, άλλη μια νίκη έστω και αγχωτική στο ΟΑΚΑ και αν και είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, δεν βλέπω πως μπορεί να χαθεί η συμμετοχή μας στο Final Four, στην περίπτωση που δεν βρούμε στο δρόμο μας την ΤΣΣΚΑ. 

Ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες να καταθέτουν την ψυχή τους και όλο τους το είναι, η διαφορά των 14 πόντων που είχε η Βασίλισσα εξανεμίστηκε και το ΟΑΚΑ παρέμεινε απόρθητο. Κορυφαίος του παιχνιδιού ο Τζέιμς Γκιστ..... ενώ επιβεβαιώθηκε 100% ο Τσάβι, ο οποίος είχε τονίσει πως για να κερδίσουμε σήμερα θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους, τελικά 82 ήταν αρκετοί!!! 

Όπως γνωρίζεται αφού το έχω αναφέρει σε κάθε κείμενο μπάσκετ που ανεβάζω, ούτε είμαι γνώστης του αθλήματος, ούτε έχω κάποια διάθεση να το παίξω τώρα...... αλλά απορώ με όλους αυτούς τους "ειδήμονες", που άγονται και φέρονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα.....στα 3 λεπτά πριν το τέλος όλοι για πέταμα, στο τέλος....ιαχές πανηγυρισμού, μεγάλα λόγια και αστείες ατάκες όπως "σας το έλεγα θα κερδίσουμε σήμερα"..... Δεν πάτε ρε να δείτε τη Ramona στο ΣΚΑΙ και να μην μας πρήζετε τα αρχίδια σε κάθε παιχνίδι? Άντε γιατί μας κουράσατε αφάνταστα.....

Μερικά σημεία από το Gazzetta

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αφού δέχθηκε μόλις 26 πόντους περιορίζοντας αισθητά την δράση του Ντόντσιτς. Επιπλέον βρήκε μεγάλα σουτ, τα οποία του έδωσαν ψυχολογία και μομέντουμ, ενώ βελτιώθηκε στα ριμπάουντ αφού το 20-8 της Ρεάλ στο α' ημίχρονο έγινε... 35-33!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Παναθηναϊκό με 20 πόντους έχοντας 4/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και δύο ασίστ! Ο Τζέιμς Γκιστ είχε άλλους 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Άφαντος ο Τζέισι Κάρολ στα 8 λεπτά με 0/1 σουτ εντός παιδιάς, ενώ εξίσου απαρατήρητος πέρασε και ο Τσέισον Ραντλ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 13-0 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με το οποίο «έκοψε» τον... αέρα της Ρεάλ και μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Σίνγκλετον πέτυχε καθοριστικούς πόντους τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε το σερί, ενώ ο Κένι Γκέιμπριελ μπορεί να ήταν άστοχος, αλλά ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Νίκου Παππά στα 22' πριν από το τέλος με το οποίο έδωσε το προβάδισμα με 80-78 στον Παναθηναϊκό, όπως και το... άστοχο του Τόμπκινς για τη νίκη της Ρεάλ!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 18 λεπτά του α' ημιχρόνου, όταν ήταν κάκιστος στην άμυνα, ενώ η Ρεάλ τα 9/30 τρίποντα, όπως επίσης και το «νεκρό» διάστημα στο ξεκίνημα του β' μέρους.

Τα υπόλοιπα από το On Sports

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες κι ανέβηκε στο 6-3 αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους της. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα ήταν κάκιστη και λίγο έλειψε να κοστίσει τον αγώνα, όμως η εικόνα τους δευτέρου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική.

Πλέον οι «πράσινοι» μπορούν να περιμένουν τη συνέχεια με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ο Κέι Σι Ρίβερς με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά η ψυχή της ομάδας ήταν ο φοβερός και στις δύο πλευρές του παρκέ Τζέιμς Γκιστ, με 15 πόντους κι επτά ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λούκα Ντόντσιτς με 19 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ματ Λοτζέσκι ξεκίνησε φουριόζος και με οκτώ προσωπικούς πόντους στα πρώτα δύο λεπτά έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό Superfoods με 8-2 στο ξεκίνημα του αγώνα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλές απρόσμενες λύσεις από τον Γιούστα αλλά και τον Ταβάρες και προηγήθηκαν 17-13, πριν διακοπεί η αναμέτρηση λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ στο 6’. Τα σφυρίγματα ήταν εμετικά από το πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς κανέναν λόγο. Χρεώθηκε τρία αυστηρά φάουλ ο Αντετοκούνμπο, ενώ ο Καλάθης χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ, την ώρα που δεν του είχαν σφυρίξει ένα από τα πολλά του Καμπάτσο όταν τον πόσταρε. Ο Ντόντσιτς με λέι απ έβαλε τη Ρεάλ μπροστά με 26-19 στο 9’. Δύο βολές του Βουγιούκα κι ένα δύσκολο σουτ του Ρίβερς διαμόρφωσαν το 23-28 που ήταν και το σκορ στο 10’.

Το 27-39 έγινε από τον Τόμπκινς στο 13’ και ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχαν πάρει μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε καθόλου καλή άμυνα. Ο Παππάς προσπαθούσε να κρατήσει κοντά την ελληνική ομάδα με έξι διαδοχικούς πόντους. Το 33-41 στο 16’ έδειχνε το μεγάλο αμυντικό πρόβλημα των γηπεδούχων, αλλά και την τρομερή ευστοχία των αντιπάλων τους σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί τα έβαζαν όλα ακόμα και στις λίγες περιπτώσεις που η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν καλή και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Λάσο να προηγείται με 54-40.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσει τον αγώνα, έχοντας μπροστάρει τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος με επιθετικά ριμπάουντ και καλές άμυνες έδινε «ανάσες». Το τρίποντο του Ρίβερς στο 23’ έγραψε το 49-56 και ανάγκασε τον Λάσο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για πρώτη φορά στο ματς κι ενώ το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά». Ένα φόλοου του Ρίβερς έφερε το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής (53-56, 25’). Ο Καμπάτσο απάντησε με τρίποντο για το 53-59. Το τρίποντο του Σίνγκλετον στο 28’ μείωσε σε 60-61 και τα πάντα πλέον ήταν ανοικτά. Ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 62-62, αλλά ένα τυχερό τρίποντο του Φερνάντεθ κι ένα καλάθι του Ρέγες από κοντά διαμόρφωσε το 62-67. Ένα απίστευτα δύσκολο καλάθι του Καμπάτσο έγραψε το 64-69 που ήταν και το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ στο 30’.

Με το σκορ στο 69-71 οι «πράσινοι» έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες για να προηγηθούν καθώς σούταραν διαδοχικά τρίποντα και ο Τόμπκινς με δύο βολές στο 34’ διαμόρφωσε το 69-73. Το τρίποντο του Ρίβερς στο 36’ έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» με 75-73. Το φόλοου του Γκιστ έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +4 (77-73) στο 38’ αλλά ο Ντόντσιτς με μία βολή μείωσε σε 77-74. Λίγο αργότερα ο Ντόντσιτς έβαλε ένα απίθανο τρίποντο και ισοφάρισε 77-77. Μία βολή του Τόμπκινς έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 78-77, αλλά ο Παππάς με τρίποντο διαμόρφωσε το 80-78 στα 22’’. Ο Πασκουάλ έδωσε εντολή για φάουλ στα 17,2’’ πριν το φινάλε και ο Ντόντσιτς έγραψε με ψυχραιμία το 80-80. Οι «πράσινοι» είχαν πλέον την τελευταία επίθεση στα χέρια τους για να πάρουν το ματς. Ο Γκιστ δέχτηκε το φάουλ στα 15,5’’ για το τέλος. Ο Αμερικανός με 2/2 διαμόρφωσε το 82-80. Ο Τόμπκινς αστόχησε στο τελευταίο σουτ και ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε για μία ακόμα φορά.

Δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2), Ρίβερς 20 (4), Παππάς 9 (1), Ντένμον, Γκιστ 15, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 1, Λοτζέσκι 8 (2), Καλάθης 12, Αντετοκούνμπο 3

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 7 (1), Ραντλ 3 (1), Φερνάντεθ 9 (2), Ντόντσιτς 19 (3), Ματσιούλις, Ρέγες 12, Καμπάτσο 7 (1), Γιούστα 4, Κάρολ, Ταβάρες 7, Τόμπκινς 12 (1)




 
Top