Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, την ώρα που η ομάδα των "καλών παιδιών" είχε ήδη συμπληρώσει την 4η "διδακτική" και "ανώδυνη" ήττα της, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αυτοκτονήσει στην Ισπανία και έτσι να παραμείνει στην 3η θέση της Euroleague.

Αυτή τη φορά η απουσία του Νικ Καλάθη στοίχισε, παρά την εξαιρετική παρουσία του Ματ Λοτζέσκι που σταμάτησε στους 17 πόντους, αφού ο ηγέτης των τελευταίων παιχνιδιών Γκιστ έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του σημειώνοντας μόλις 3 πόντους. 

Τα υπόλοιπα από το On Sports, να έχετε όλη μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!! 


Ο Παναθηναϊκός Superfoods χάρισε ένα δικό του παιχνίδι στη Βαλένθια (67-63) κι έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο θα έπρεπε και δεν μπόρεσε να πετύχει την ενδέκατη νίκη της στον πρώτο γύρο.

Πλέον με ρεκόρ 10-5 συγκατοικεί με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πάνω από τη Φενέρμπαχτσε που είναι πιο πίσω μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού Superfoods στον αγώνα, καθώς ένα καλάθι του Σίνγκλετον και πέντε διαδοχικοί πόντοι του Λοτζέσκι τον έφεραν νωρίς-νωρίς στο 0-7 αναγκάζοντας τον Τσους Βιδορέτα να καλέσει τάιμ άουτ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Οι γηπεδούχοι όμως έσφιξαν την άμυνά τους και δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να βρίσκει εύκολα τον δρόμο για το καλάθι τους. Ο Λοτζέσκι σημείωσε όμως έντεκα πόντους σε αυτό το χρονικό διάστημα και με τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς λίγο πριν το φινάλε του πρώτου κομματιού του αγώνα διαμορφώθηκε το 12-17.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να «τρέχουν» ένα σερί που τους έφερε στο +11 (23-12). Αυτή η διαφορά είχε παγιωθεί, με τον Παναθηναϊκό όμως και πάλι στη συνέχεια να δυσκολεύεται στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «νυχτερίδες» να μειώσουν σε 28-23 στο 16’, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ για να διακόψει τη ροή του αγώνα και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στους παίκτες του. Οι Ίβηρες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τρίποντο του Γκριν (28-28), έχοντας κάνει επιμέρους σκορ 16-5. Από εκείνο το σημείο οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν και στο 20’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 32-32.

Οι «πράσινοι» έμειναν πίσω στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δύο τρίποντα από τον Σίνγκλετον και τον Λοτζέσκι έφεραν τους φιλοξενούμενους μπροστά με 39-36, με τον αγώνα να σταματάει λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Το σερί έφτασε στο 10-0 και με βολές του Λεκαβίτσιους το σκορ έγινε 43-36 στο 27’. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους δέκα πόντους από νέο τρίποντο του Σίνγκλετον (46-36), αλλά οι Ίβηρες έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μείωσαν 44-46 στο 29’, με τον Καταλανό τεχνικό να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 48-48 και όλα ήταν ανοιχτά.

Η εξέλιξη συνέχιζε να είναι συγκλονιστική, καθώς ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πάρα πολύ στην επίθεσή του και στο 36’ οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι με 55-55 και φαινόταν ότι ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Λοτζέσκι ισοφάρισε 63-63 στο 39’ με τρίποντο έπειτα από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με καλάθι του Ντούμπλιεβιτς στα 36,6’’ για το φινάλε κι ενώ είχε αστοχήσει ο Γκριν. Στο ενδιάμεσο είχε αποχωρήσει τραυματίας ο Νίκος Παππάς από το παρκέ. Ο Ντένμον αστόχησε, ο Ρίβερς έκλεψε στη συνέχεια αλλά έχασε το λέι απ για την ισοφάριση και οι διαιτητές έδωσαν την κατοχή στους γηπεδούχους. Τα πάντα είχαν τελειώσει και ο Γκριν με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63

Βαλένθια (Τσους Βιδορέτα): Τόμας, Αμπάλδε 4, Φαν Ρόσομ 4, Ρούντεζ 2, Ντούμπλιεβιτς 11 (1), Μαρτίνεθ 4, Πλάις 13, Γκριν 21 (4), Ντόορνεκαμπ 8 (2)

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Ρίβερς 7 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 10 (2), Γκιστ 3, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ, Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 17 (3), Αντετοκούνμπο


 
Top