Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, ούτε η απουσία του Νικ αποδείχτηκε ικανή για να αλωθεί το κατακλυσμένο από 15.000 οπαδούς του Εξάστερου ΟΑΚΑ..... ίσα-ίσα έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους "ειδήμονες" να αποδεχτούν πως τελικά η ομάδα του Τσάβι, έχει "βάθος"

Θα τολμήσω να γράψω, πως η απουσία του Νικ ήταν ευεργετική για την ομάδα μας, αφού έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά που δικαιολογημένα δεν είχαν πολύ χρόνο, λόγω της εκπληκτικής χρονιάς που κάνει ο Νικ (Λοτζέσκι, Λεβαβίτσιους, Ντένμον), να πάρουν χρόνο και να αποδείξουν πως δικαίως βρίσκονται στον Αυτοκράτορα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Η σημερινή θετική παρουσία τους επίσης δικαιώνει τον Τσάβι που τους επέλεξε, ενώ οπλίζει τους ίδιους με καλή ψυχολογία για την απαιτητική συνέχεια. Το ίδιο πιστεύω πως θα κάνουν και όσοι κληθούν να αγωνιστούν, κάτω υπό ειδικές συνθήκες. Η φετινή ομάδα, είναι ΟΜΑΔΑ στην κυριολεξία. 

Αν και είναι νωρίς ακόμα, αλλά με δεδομένο τον δύσκολο πρώτο γύρο της διοργάνωσης, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί για την φάση των "8" με πλεονέκτημα έδρας. Καλή επιστροφή στα δικά μας παιδιά (Sex & Droga, Bodiroga), που ταξίδεψαν και σήμερα από την Επαρχία για χάρη του Εξάστερου!!! 



Τα υπόλοιπα από το On Sports:

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν φάνηκε ότι έπαιζε χωρίς τον Νικ Καλάθη και νίκησε τη Μακάμπι Fox Tel Aviv με 89-76 αποδεικνύοντας ξανά ότι το ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη έδρα της Ευρώπης.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε τον καλύτερο πλέι μέικερ της Ευρωλίγκας στη σύνθεσή της, όμως οι υπόλοιποι παίκτες βγήκαν μπροστά και δεν επέτρεψαν να φανεί το κενό του. Οι Λεκαβίτσιους, Παππάς, Ντένμον, αλλά και οι Λοτζέσκι, Ρίβερς ήταν εξαιρετικοί και κυριάρχησαν στην περιφέρεια, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκαναν και οι Γκιστ, Σίνγκλετον, όμως το σημαντικότερο ήταν ότι όλοι οι παίκτες κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ.


Πλέον οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο 9-4 και είναι στην τρίτη θέση μαζί με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ η Μακάμπι υποχώρησε στο 7-6. Το «τριφύλλι» θα πάει στη Σερβία για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, καθώς αποδείχτηκε ότι μπορεί να παίξει ακόμα και χωρίς τον Καλάθη και να πετύχει σπουδαίες νίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φινάλε της αναμέτρησης στο παρκέ πέρασε και ο νεαρός Γιώργος Καλαϊτζάκης για τα τελευταία 22 δευτερόλεπτα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με δύο τρίποντα του Λούκας Λεκαβίτσιους ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Supefoods με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο 3’ με 9-4 «ζεσταίνοντας» νωρίς τον κόσμο του. Ο Λιθουανός έφτασε γρήγορα τους οκτώ πόντους κι άλλοι πέντε του Κρις Σίνγκλετον διαμόρφωσαν το 13-6, με αποτέλεσμα νωρίς-νωρίς ο Νέβεν Σπάχια να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Δύο λάθη και ισάριθμοι αιφνιδιασμοί της Μακάμπι βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να μειώσουν 16-13 στο 7’. Ο Ρολ ισοφάρισε 18-18 με φλότερ στο 8’ και ήταν η σειρά του Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Λεκαβίτσιους σκόραρε ξανά για τρεις και ο Γκιστ έγραψε το 23-18, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 25-21, χάρη σε buzzer beater του Νίκου Παππά.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πολλές επιθετικές λύσεις και με τρίποντο του Ρίβερς στο 13’ κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με διαφορά εννιά πόντων (35-26). Σ’ εκείνο το σημείο όμως η «ομάδα του Λαού» έτρεξε ένα σερί 5-0 και μείωσε σε 35-31 στο 15’, μετά από κοντινή προσπάθεια του Παραχούσκι. Ο Παππάς δημιούργησε τη φάση του αγώνα στο 16’, με τρομερή ασίστ πίσω από την πλάτη για τον Βουγιούκα ο οποίος κάρφωσε δυνατά. Οι Ισραηλινοί μείωσαν δύο φορές στον πόντο (39-38, 42-41) στο 18’. Το τρίτο τρίποντο του «καυτού» Κέι Σι Ρίβερς διαμόρφωσε το 47-41 στο 19’ με τον Σπάχια να διακόπτει ξανά τη ροή του αγώνα. Ο Λεκαβίτσιους με δίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 49-43, με τον Λιθουανό να έχει καλύψει επάξια το κενό του Νικ Καλάθη μέχρι εκείνο το σημείο.

Δύο βολές του Κρις Σίνγκλετον έδωσαν για πρώτη φορά αέρα δέκα πόντων στους γηπεδούχους (53-43) που είχαν ως «όπλο» τους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την πολύ καλή τους άμυνα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους έντεκα πόντους (56-45) με τρίποντο του Λοτζέσκι στο 24’. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει σταθερό προβάδισμα δέκα πόντων (58-48), όταν η αναμέτρηση διακόπηκε λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Ένα μικρό σερί 5-0 έφερε ξανά τη Μακάμπι στο -7 (60-53) και ο Πασκουάλ δεν έχασε χρόνο καλώντας τους παίκτες στον πάγκο για οδηγίες στο 27’. Ως συνήθως ο Παναθηναϊκός μετά από το τάιμ άουτ σκόραρε με τον Ρίβερς για το 62-53, ενώ το λέι απ του Παππά έφερε την ελληνική ομάδα στο +11 (64-53) και ήταν σειρά του Σπάχια να πάρει αυτός τάιμ άουτ με το ΟΑΚΑ να έχει πάρει «φωτιά» με την ατμόσφαιρα που ξέρει να δημιουργεί μόνο ο κόσμος του «τριφυλλιού». Οι διαιτητές ανέλαβαν δράση στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και με σφυρίγματα υπέρ των φιλοξενούμενων τους κράτησαν στο ματς. Στο 30’, ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 67-56, καθώς ξανά ο Παππάς σημείωσε λέι απ στην εκπνοή.

Ο διεθνής γκαρντ με δύο βολές έγραψε το 69-56 φτάνοντας τους 15 πόντους, στην πρώτη φάση της τελευταίας περιόδου. Ο Κρις Σίνγκλετον με τρίποντο στο 31’ έστειλε τους πρωταθλητές Ελλάδας στο +16 (72-56) και ο κόσμος πλέον ξεκαθάριζε ότι «θα τρελαθεί όταν σηκώσει η ομάδα το ευρωπαϊκό». Το τρίποντο του Κέιν βοήθησε τη Μακάμπι να πλησιάσει στους δέκα (74-64). Ο Τόμας με νέα «βόμβα» μείωσε σε 74-67 και ο Πασκουάλ κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Για μία ακόμα φορά υπήρξε επίδραση μετά το τάιμ άουτ, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει σερί 5-0 με τρίποντο του Ντένμον, με τον Αμερικανό να σκοράρει τέσσερις σερί πόντους και να γράφει το 80-67 στο 36’. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει με τον Ντένμον να «πυροβολεί» και να αποθεώνεται και το «τριφύλλι» πέτυχε την ένατη νίκη του στη διοργάνωση με 89-76, μέσα σε αποθέωση.

Δεκάλεπτα: 25-21, 49-43, 67-56, 89-76

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (1), Ρίβερς 15 (3), Παππάς 14, Ντένμον 9 (2), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 13 (3), Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 3 (1), Αντετοκούνμπο 1

Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ (Νέβεν Σπάχια): Τόμας 9 (3), Ρολ 4, Κέιν 9 (1), Τάιους 12, Ντιμπαρτολομέο 2, Κοέν 3 (1), Κόουλ 14 (1), Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 6, Ζούσμαν, Τζάκσον 13 (1)





 
Top