Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, στο πιο αδιάφορο παιχνίδι από πλευράς Παναθηναϊκού τα τελευταία 20 χρόνια, ο Τσάβι Πσκουάλ αρνήθηκε να χάσει την ευκαιρία να κάνει το 5-0 απέναντι στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που ολοένα και περισσότερο θυμίζει cult φιγούρα από δραματική ελληνική ταινία της δεκαετίας του 60. 

Έχοντας να αντιμετωπίσει την οργή των ούγκανων του Λιμανιού, επέλεξε ως ευθυνόφοβος που είναι, να μεταφέρει τις ευθύνες που του αναλογούν για τον περιοδεύοντα θίασο του Πειραιά που προπονεί, στους διαιτητές. Πλέον δεν μπορεί να πείσει ούτε τους Αγγελόπουλους και ο επόμενος που θα φύγει μετά τον Μαρμαρινό, είναι αυτός. 

Σε ότι αφορά τα δικά μας, αναδημοσιεύω το ρεπορτάζ του On Sports:

Η διαφορά είναι χαώδης. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πανηγυρίζοντας την τρίτη διαδοχική φετινή νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αλλά και την πέμπτη διαδοχική, έπειτα από τους δύο περσινούς τελευταίους τελικούς των πλέι οφ.

Σίγουρα δεν ειναι συγκυριακή κι αυτή η... φάπα στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι βλέπουν πράσινο και γνωρίζουν ότι θα χάσουν εύκολα ή δύσκολα. 

Ο Κέι Σι Ρίβερς απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ή δεν ξέρει να το κάνει, διότι κι αυτό δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη αίσθηση αν συνέβαινε. Σταμάτησε στους 16 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μήτογλου ήταν η... αποκάλυψη από πλευράς Πασκουάλ καθώς σημείωσε επτά πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής.

Πλέον ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» την πρώτη θέση, ενώ η ομάδα του λιμανιού θα παλέψει με το Λαύριο και τους υπόλοιπους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

«Νωθρά» ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 4-0 στο 3’, με τον κόσμο των «πράσινων» πάντως να συνεχίζει να εμψυχώνει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καλάθης με μία βολή μείωσε σε 1-4 στο 3’. Η διαφορά ανέβηκε στο +7 για τους φπαίκτες του Σφαιρόπουλου (1-8, 4’) με τους γηπεδούχους να μην έχουν βρει σε καμία περίπτωση ρυθμό. Ξανά ο γκαρντ του «τριφυλλιού» μείωσε σε 3-8, αλλά ήταν φανερό ότι υπήρχε επιθετικό πρόβλημα και ο Σπανούλης μετά από ένα αίρμπολ κατάφερε να ευστοχήσει για το 3-11 με τον Καταλανό να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Στο 7’ ο Μακ Λιν χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ –όλα πεντακάθαρα με τον Λεκαβίτσιους να μειώνει προσωρινά σε 7-13. Η διαφορά με διαδοχικές βολές του ΟΣΦΠ ανέβηκε στους έντεκα (7-18), πριν ευστοχήσει ο Σίνγκλετον στο 9’. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με 11-20 χάρη σε φόλοου του Βουγιούκα, με το «τριφύλλι» να μην έχει παίξει καλό μπάσκετ.

Το τρίποντο του Λεκαβίτσιους στο 11’ έβαλε... φωτιά στο ΟΑΚΑ και μείωσε σε 14-20. Η διαφορά ανέβηκε ξανά στους δέκα (15-25), όμως ο Λεκαβίτσιους στο 14’ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή της επίθεσης και διαμόρφωσε το 18-25, με τον Σφαιρόπουλο να διακόπτει τη ροή της ανάμετρησης. Ο Βουγιούκας έφερε το παιχνίδι στους πέντε (20-25), αλλά ο Τόμπσον ευστόχησε για το 20-27. Μία βολή του Βουγιούκα έγραψε το 22-27 στο 14’, με τον Παναθηναϊκό να έχει βελτιώσει αισθητά την άμυνά του αλλά να μην βρίσκει εύκολα καλάθια. Ο Καλάθης με λέι απ βοήθησε τους πρωταθλητές Ελλάδας να μειώσουν σε 26-28 στο 18’ και ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» είχε επιστρέψει όμως και το ημίχρονο έκλεισε με 30-32. Τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος πάντως έκλεψε δυστυχώς ο Τάσος Πηλοΐδης ο οποίος πήρε έντεκα αποφάσεις, όλες υπέρ της ομάδας του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει πράσινη δυσαρέσκεια για τον ρέφερι που έκανε ένα ξεχωριστό παγκόσμιο ρεκόρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίζει καλή άμυνα και μάλιστα προσπέρασε για πρώτη φορά στο 23’ με τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς (36-35). Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πέρασαν εκείνοι με 36-40 στο 25’. Ο Αμερικανός πάντως είχε βρει το χέρι του και με τρομερά δύσκολο τρίποντο στο οποίο του έγινε και φάουλ μείωσε σε 43-44, ενώ ο Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής λίγο πριν το φινάλε του τρίτου κομματιού του αγώνα και με ένα καλάθι και μία ασίστ δικαίωσε τον Πασκουάλ για την επιλογή του να τον ρίξει στο ματς σε κρίσιμο σημείο και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 48-46 έπειτα από τρίποντο του Παππά, ενώ στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 50-48.

Ο Ρίβερς σκόραρε για το 52-48 στο 31’, αλλά στην επόμενη φάση οι διαιτητές ανακάλυψαν φάουλ του Μήτογλου στον Ρόμπερτς δίνοντας την ευκαιρία στον Αμερικανό να πετύχει δύο πόντους για το 52-50. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα πλέον αγωνιζόμενος μάλιστα με μία πεντάδα χωρίς τον Νικ Καλάθη και ο Ρίβερς με δύο βολές διαμόρφωσε το 58-53 στο 33’. Ο Μήτογλου ήταν σπουδαίος κι επιβεβαίωσε την καλή του παρουσία με τρίποντο στο 34’ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +8 (61-53) μέσα σε αποθέωση.

Δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 1, Καλάθης 9, Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 16 (2), Παππάς 5 (1), Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 12 (2), Μήτογλου 7 (1)

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 5, Μακ Λιν 9, Στρέλινιεκς 1, Ρόμπερτς 4, Μπόγρης, Ουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 2


 
Top