Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, άλλο ένα παιχνίδι που κέρδισε η προσωπικότητα του Νικ Καλάθη. Ο σπουδαίος αυτός παίκτης, που έχει ακούσει ουκ ολίγα από τους προπονητές των πληκτρολογίων, με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη....

Το "έσκασα" από την δουλειά για να δω τον Εξάστερο και αφού στα πρώτα 20 λεπτά είδα πως παρά το τελευταίο κακό τρίλεπτο, θα κερδίσουμε με 10-20 πόντους διαφορά, επέστρεψα με μοναδική μου ανησυχία, πως θα πάει ο Γκιστ που τον έχω στο Fantasy.

Γυρίζω σπίτι, αποκτώ πρόσβαση στο ίντερνετ (είχαν τελειώσει τα γαμημένα τα mb) και τι να δω? Κλάμα και οδυρμός στα σχόλια του Greenmood.....λέω τι έγινε ρε πούστη μου, κοιτάω και βλέπω 81-83!!! Εγκεφαλικό!!!

Ευτυχώς, παρά την επιπολαιότητα του Τσάβι και ορισμένων παικτών, έστω και την τελευταία στιγμή, πήραμε την νίκη (όχι όμως την διαφορά) χάριν της σπουδαίας εμφάνισης του ΝΙΚ, που αδιαμφισβήτητα είναι πλέον ο ΗΓΕΤΗΣ που ζητούσαμε μετά την απώλεια του Διαμαντίδη. 

Τα υπόλοιπα από το OnSports

Ο Καλάθης «σκότωσε» τη Ζαλγκίρις με buzzer beater και χάρισε σπουδαία νίκη 94-93 στον Παναθηναϊκό Superfoods!


Όλοι περίμεναν… τον Παναθηναϊκό στη γωνία, επικριτές, αντίπαλοι, «φίλοι» και κυρίως όσοι… διαφεντεύουν την Ευρωλίγκα. Να συμφωνήσουμε πως οι «πράσινοι» δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι τους, αλλά δεν μπορούμε να μην παραγνωρίσουμε ότι για ακόμα μια φορά αντιμετώπισαν αισχρή διαιτησία. Οι τρεις ρέφερι με τις αποφάσεις τους κόντεψαν να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα, εξόργισαν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ που είναι… θαύμα το πώς κρατήθηκε και δεν είχαμε χειρότερα, αλλά ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ και του Νικ Καλάθη είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Ο Καλάθης, όμως, ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη και τους… ξέρανε όλους. Με 4,7’’ να απομένουν στο χρονόμετρο και τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω 92-93, ο Νικ πήρε τη μπάλα, διέσχισε το παρκέ από άκρη σε άκρη και με ένα παλικαρίσιο καλάθι σε νεκρό χρόνο, έδωσε στους «πράσινους» τη νίκη που τους φέρνει στο 13-7 σε πείσμα όσων έχουν βαλθεί να τους φράξουν τον δρόμο για το Βελιγράδι. Ο Καλάθης και ο Παναθηναϊκός τους… ξέραναν ξανά και πλέον τη Δευτέρα σειρά έχει ο ΟΣΦΠ για το… καθιερωμένο χέρι στο ΟΑΚΑ!

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Τουπάν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ κι έβαλε μπροστά τη Ζαλγκίρις μετά από 42’’ αγώνα, ωστόσο, η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Με ένα επί μέρους 10-1 και τον Ντένμον να «πυροβολεί», έφτασε στο 10-3 κι αμέσως έδειξε στους Λιθουανούς ποιος θα είναι το… αφεντικό στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» με τον Καλάθη και τον Ντένμον να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεών τους, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας φτάσει ήδη σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (29-17), κάνοντας σαφές πως δεν θα επέτρεπαν στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Τσάβι Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τόσο τον Ίαν Βουγιούκα όσο και τον νεαρό Ντίνο Μήτογλου. Ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με τη μαχητικότητα και το πάθος του, ενώ βοήθησε και την ομάδα κυρίως στον τομέα της άμυνας και των ριμπάουντ. Με τον Βουγιούκα να κάνει αρκετά καλή εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα επί μέρους 14-6 και έφτασε στο +20 (43-23) 3’59’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Πασκουάλ εκεί έδειξε να χάνει κάπως τη συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί έτρεξαν ένα 14-3 και μείωσαν σε 46-37, ωστόσο ο Μήτογλου με 1/2 βολές στο φινάλε του πρώτου μέρους πήγε τη διαφορά και πάλι στο +10 (47-37) κι έτσι «έκλεισε» το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι σε… κακό φεγγάρι. Η Ζαλγκίρις μπήκε με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και στόχευση στο παιχνίδι της, «χτύπησε» στη ρακέτα με τον Καβαλιάουσκας και άρχισε να φέρνει το ματς στα μέτρα της. Οι Λιθουανοί «έχτισαν» πολλά σερί, κατάφεραν να πλησιάσουν το «τριφύλλι» αλλά παρόλα αυτά το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους «πράσινους» να προηγούνται 59-58. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα ελέω και της αντιμετώπισης που είχε ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία. Οι τρεις ρέφερι πήραν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και εξόργισαν τους πάντες στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε απίστευτη προστασία και ανοχή στο ξύλο στην άμυνα, την ώρα που σε κάθε σχεδόν φάση στην ρακέτα του «τριφυλλιού» δίνονταν… και το φύσημα για φάουλ. Κάπως έτσι το ματς «γύρισε» τελείως κι η Ζαλγκίρις βρέθηκε να προηγείται 82-78 55’’ πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός βρήκε απαντήσεις με τον Ρίβερς, ο οποίος με πέντε προσωπικούς πόντους αλλά και μια εκπληκτική άμυνα, οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Παναθηναϊκός έκανε κάκιστο ξεκίνημα και πάλι. Η Ζαλγκίρις έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε 90-83, αλλά οι «πράσινοι» επέστρεψαν και πάλι. Με απίστευτη άμυνα σταμάτησαν την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, με τους Γκιστ και Καλάθη να αναλαμβάνουν δράση. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα 16’’ με το σκορ στο 91-91 να έχει δυο βολές, αλλά ο Ρίβερς ευστόχησε μόνο στη μία και έκανε το 92-91. Ο Πάνγκος με πολύ δύσκολη και τυχερή προσπάθεια στα 4,7’’ πριν το τέλος  έκανε το 93-92 για τη Ζαλγκίρις και εκεί όπου φαίνονταν να έχουν τελειώσει όλα, ο Νικ Καλάθης είπε την τελευταία του λέξη. Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» πήρε την επαναφορά από τον Σίνγκλετον, διέσχισε το παρκέ και με ένα μάγκικο καλάθι στην εκπνοή, έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (94-93) και ξέρανε τους αντιπάλους του!

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-37, 59-58, 83-83, 93-92

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 8 (1), Ρίβερς 10 (2), Παππάς 6, Ντένμον 14 (4), Γκιστ 12, Βουγιούκας 11, Λεκαβίτσιους 14 (2), Γκάμπριελ, Καλάθης 14 (1), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 3

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 3, Πάνγκος 14 (3), Τουοπάν 12, Ούντριχ 2, Μασιούλις, Μιλάκνις 9 (2), Μίσιτς 6, Γουάιτ 17 (1), Καβαλιάουσκας 21, Βαλίνσκας, Ουλάνοβας 9


 
Top