Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, άλλη μια σπουδαία νίκη στο απόρθητο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, απέναντι αυτή τη φορά στην φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα και οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έχουν ξεκινήσει εντατικά μαθήματα Σέρβικων. 

Παρότι αρκετοί παίκτες δεν έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσης τους, έχοντας όμως σούπερ τους Καλάθη, Γκιστ αλλά και τον Παππά στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 84-75 της Μπαρτσελόνα.

Έτσι σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, η καταγραφή της επικαιρότητας του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι η χαρά του αρθρογράφου......για αυτό να μην παραξενευτείτε αν από ένα σημείο και μετά υπάρχουν αποκλειστικά μπάσκετικά κείμενα στο Greenmood.



Τα υπόλοιπα από το OnSports

Πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέβηκε στο 12-5 και παραμένει σταθερά σε πορεία κορυφής, ενώ οι φιλοξενούμενοι είδαν το σερί τους να διακόπτεται στις μόλις δύο νίκες κι έπεσαν στο 6-11 με αποτέλεσμα να απέχουν αρκετά από την οκτάδα.

Για περίπου 25 λεπτά οι Καταλανοί κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στο «τριφύλλι» παίζοντας ξύλο με λίγο μπάσκετ, αλλά στη συνέχεια ο νόμος του ΟΑΚΑ επικράτησε για μία ακόμα φορά κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κράτησε τους «πράσινους» στα δύσκολα, αλλά ο Νικ Καλάθης ήταν για μία ακόμα φορά απολαυστικός και με διαφορά ο κορυφαίος των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ ο Νίκος Παππάς για μία ακόμα φορά κομβικός στην τελευταία περίοδο με αρκετούς πόντους. Για τους ηττημένους ο Τομά Ερτέλ προσπάθησε με 18 πόντους, αλλά ο Καλάθης ήταν κατά πολύ ανώτερός του και στα κίσιμα τον «εξαφάνισε».

Το ΟΑΚΑ λοιπόν παραμένει απόρθητο και η καλύτερη έδρα στη διοργάνωση, καθώς είναι το μοναδικό γήπεδο που δεν έχει «σπάσει» μέχρι στιγμής.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Άντε Τόμιτς αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods στο ξεκίνημα του αγώνα κι έκανε σημαντική ζημιά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν απώλεια συγκέντρωσης και πετούσαν βολές στα... σκουπίδια. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα, ενώ ξέφυγαν με έξι πόντους (16-10) στο 7’, με το «τριφύλλι» να απαντά με γρήγορο σερί 6-0 για την ισοφάριση, ένα λεπτό αργότερο (16-16, 8’). Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο για μία ακόμα φορά φρόντισε να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του για άσχημο λόγο, καθώς χρεώθηκε τεχνική ποινή έπειτα από βήματα που έκανε, εξοργίζοντας τον κόσμο. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε μπροστά την Μπαρτσελόνα με 19-17.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε νέο πρωταγωνιστή για τους φιλοξενούμενους τον Τομά Ερτέλ ο οποίος έβαζε πολύ δύσκολα σουτ κι έφτασε τους δέκα πόντους, με αποτέλεσμα οι «μπλαουγκράνα» να διατηρούν το προβάδισμά τους, παρά την προσπάθεια του εξαιρετικού Τζέιμς Γκιστ ο οποίος έμοιαζε να παλεύει μόνος του σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τα σουτ ψυχολογίας των φιλοξενούμενων διαδέχονταν το ένα το άλλο και κάπως έτσι δημιούργησαν μία διαφορά επτά πόντων (25-32, 27-34), πριν διακοπεί η αναμέτρηση στο 17’ λόγω τηλεποπτικού τάιμ άουτ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ συνέχιζε να χάνει τη μία βολή μετά την άλλη. Πέντε σερί πόντοι της ελληνικής ομάδας βοήθησαν να μειωθεί η διαφορά στους δύο πόντους (32-34, 18’), με τον Αλόνσο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η άμυνα του «τριφυλλιού» είχε σφίξει για τα καλά και στο τελευταίο τρίλεπτο οι φιλοξενούμενοι δεν έβαλαν καλάθι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί 36-34 στο τέλος του ημιχρόνου.

Σχεδόν για πέντε λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πριν ο Ρίβερς στο 25’ μειώσει σε 39-40, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το διάστημα της αναμέτρησης. Με αυτό το σκορ στο 26’ διεκόπη ο αγώνας για το τηλεοπτικό τάιμ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου. Το τρόμερο άλεϊ ουπ κάρφωμα του Γκιστ σήκωσε ξανά το ΟΑΚΑ στο... πόδι κι έγραψε με τη συμπληρωματική βολή το 42-40 στο 27’. Ο Αμερικανός σταρ κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ και με δικές του βολές και καλές άμυνες οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 46-40, ανάγκαζοντας τον Αλόνσο να πάρει τάιμ άουτ. Ο Καλάθης «χόρευε» και στις δύο πλευρές του παρκέ και με κλέψιμο πάνω στον Ερτέλ και ασίστ στον Λοτζέσκι διαμορφώθηκε το 54-46. Ο Γάλλος πάντως με buzzer beater διαμόρφωσε το 54-48 που ήταν και το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ στο 30’.

Το μομέντουμ ήταν με τον Παναθηναϊκού που μέσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει περίπου 18.000 οπαδοί του συνέχιζε να προηγείται, με τον Ίαν Βουγιούκα να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και να βοηθάει τα μέγιστα παίρνοντας πολλές μπάλες στο ποστ  και σκοράροντας ή δημιουργώντας από εκεί. Στο 34’ ήταν η σειρά του Κένι Γκάμπριελ να σκοράρει με σουτ τριών πόντων από τη γωνία και να στείλει τη διαφορά στους εννιά πόντους (65-56). Ο Καλάθης και ο Παππάς πλέον είχαν στήσει το δικό τους πάρτι μαζί με τον κόσμο. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το πάρτι και το γλέντι δεν είχε τέλος για τον Παναθηναϊκό που τελικά νίκησε με 84-75 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που ζητούσε επιτακτικά το έβδομο ευρωπαϊκό.

Δεκάλεπτα: 17-19, 36-34, 54-48, 84-75

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3, Παππάς 15 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 17, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 4 (1), Λοτζέσκι 6, Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 2

Μπαρτσελόνα Lassa (Σίτο Αλόνσο): Ρίμπας 10 (2), Χάνγκα 3, Ναβάρο 7 (1), Ερτέλ 18 (2), Βεζένκοφ 2, Οριόλα 7, Κόπονεν 5 (1), Κλαβέρ, Τόμιτς 12, Μοερμάν 11 (1)




 
Top