Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, τις 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφτασε ο Παναθηναϊκός για το Ελληνικό πρωτάθλημα και παραμένει μόνος και πρωτοπόρος έχοντας ήδη καπαρώσει το πλεονέκτημα έδρας στα play off, αφού επιβλήθηκε με 74-94 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχοντας προσαρμοστεί 100% στην ελληνική πραγματικότητα και έχοντας επίσης μελετήσει λεπτομερώς την ελληνική ιστορία, γνώριζε το αρχαίο ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" και αποφάσισε να το τηρήσει κατά γράμμα. 

Και το τήρησε με εκκωφαντικό τρόπο, αφού παρά τον πολύ χρόνο που έδωσε σε παίκτες που δεν αγωνίζονται στην Euroleague, κυνήγησε την διαφορά και την έφτασε στους 20 πόντους, μη δίνοντας θάρρος στον χωριάτη, να του ανέβει στο κρεβάτι!!!   

Τα υπόλοιπα από το OnSports

Ο Νικ Καλάθης για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν απολαυστικός με 19 πόντους και έξι ριμπάουντ. Από 13 σημείωσε ο Τζέιμς Γκιστ και ο Κρις Σίνγκλετον. Για τους ηττημένους ο Μάνι Χάρις πέτυχε 17.


Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα καθώς αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με πρόβλημα στο πέλμα και η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει εντός των προσεχών ωρών. Πλέον το «τριφύλλι» βλέπει μπροστά και τη «διαβολοβδομάδα» με τους αγώνες απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι με τον Καλάθη να οργανώνει και τους υπόλοιπους να εκτελούν. Ένα σερί 11-0 έφερε το «τριφύλλι» στο +10 (12-22), ενώ η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξέφυγε με 13 πόντους (29-16), με την πρώτη περίοδο να κλείνει με 32-23, έπειτα από τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον.

Οι «πράσινοι» ήταν καλοί και στη δεύτερη περίοδο και συνέχισαν να κάνουν... κουμάντο μέσα στο γήπεδο. Η διαφορά δεν έπεφτε με τίποτα και οι παίκτες του Πασκουάλ διατηρούσαν τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ. Το μοναδικό άσχημο στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν ότι ο Ματ Λοτζέσκι αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το φινάλε, σε μία ανύποπτη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καλάθη να στήνει το δικό του πάρτι. Επτά σερί πόντοι του γκαρντ του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18 για τους «πράσινους» (63-45) στο 25’. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν βρήκαν ποτέ λύση στο πρόβλημα που τους δημιουργούσε ο γκαρντ του «τριφυλλιού» και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 72-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και πήραν τη δωδέκατη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Ζακ Όγκαστ ήταν εξαιρετικός στο φινάλε με διαδοχικούς πόντους...

Δεκάλεπτα: 23-32, 39-49, 54-72, 74-94 

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Τζέιμς 12 (1), Γκριν 13 (2), Χάρις 17 (1), Λαρεντζάκης, Καββαδάς 5, Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 13, Μπάρλοου 6 (2), Αγραβάνης, Μαυροειδής 3, Ελόνου 3

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Όγκαστ 11, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 19 (3), Αντετοκούνμπο 8, Σίνγκλετον 13 (2), Ρίβερς 6, Παππάς 7 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 13 (1), Βουγιοούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Μήτογλου 2


 
Top