Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση



Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς ο Παναθηναϊκός μας δεν κατάφερε να κάνει το "2" στην Μαδρίτη και έτσι τα πάντα θα κριθούν στον αγώνα της Παρασκευής. Είτε θα κερδίσει και θα αναγκάσει τους Μαδριλένους να ταξιδέψουν στην Αθήνα, είτε θα χάσει και για άλλη μια χρονιά θα απουσιάζει από το Final Four. 

Τα υπόλοιπα από το Onsports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πάλεψε λυσσασμένα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, αλλά οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια των διαιτητών νίκησαν 81-74.

Η ισπανική ομάδα έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία την Παρασκευή (27/4, 22.00) για να ισοφαρίσουν και να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση.

Ο Νικ Καλάθης ήταν συγκλονιστικός με 26 πόντους, ενώ βοήθησαν σημαντικά ο Τζέιμς Γκιστ με 15 και ο Μάικ Τζέιμς με 14. Αυτή τη φορά τα ριμπάουντ ήταν ισορροπημένα (34-31), αλλά στο τέλος οι διαιτητές ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης της Ρεάλ για την οποία επέστρεψε ο Γιουλ κι έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα, ενώ η πράσινη άμυνα περιόρισε σημαντικά τον Ντόντσιτς. Ο Κάρολ σημείωσε 17 πόντους και δεν έχασε σουτ...

Η εξέλιξη του αγώνα

Κακός αμυντικά ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και βρέθηκαν γρήγορα μπροστά με 5-0, ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν γρήγορα τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και ισοφάρισαν 5-5 με τρίποντο του Καλάθη, ενώ και το 11-7 έγινε άμεσα 11-11 με τον Τζέιμς να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι των Ισπανών, πριν διακοπεί η αναμέτρηση λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ στο 6’ κι ενώ ο Τζέιμς Γκιστ είχε χρεωθεί ήδη με δύο φάουλ. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και προηγήθηκε 17-13, αλλά έκανε φτηνά λάθη κυρίως στην επίθεση κι αντί να αυξήσει τη διαφορά, τελικά ισοφαρίστηκε σε 17-17 με δύσκολο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή, ενώ είχε περάσει στο παρκέ από το 8’ και ο Σέρχιο Γιουλ.

Το τρίποντο του Τζέιμς στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο τον έβαλε μπροστά με 20-17, αλλά ακολούθησε ένα σερί 7-0 της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, με αποτέλεσμα στο 13’ ο Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το σερί έφτασε στο 9-0, για το 26-20, αλλά διαδοχικά καλάθια του Γκιστ κι ένα τρομερό κάρφωμα του Γκάμπριελ διαμόρφωσαν το 26-26 και ήταν αυτή τη φορά ο τεχνικός των γηπεδούχων ο οποίος διέκοψε τη ροή του αγώνα με τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 18’, όταν υπήρξε διακοπή λόγω προβλήματος με τον ηλεκτρονικό πίνακα. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση οι τρεις διαιτητές και με αποφάσεις τους υπέρ της Ρεάλ διαμόρφωσαν το 40-34 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να είναι εμφανώς επηρεασμένοι από τα τραγικά σφυρίγματα της διαιτητικής τριάδας. Στο 26’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 50-37 και ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ για να σταματήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την εύνοια και ξέφυγαν. Οι οδηγίες του Καταλανού έπιασαν τόπο, ο Ντένμον πέρασε στο παρκέ και βοήθησε τα μέγιστα, ο Καλάθης ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα και με επιμέρους σκορ 17-7 ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρίτη περίοδο χάνοντας με 57-53 κι έχοντας μπει για τα καλά στο κόλπο της νίκης.

Η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο οι δύο αντίπαλοι παλεύαν και βρίσκονται συνεχώς πόντο-πόντο. Τίποτα δεν άλλαζε δραματικά στο παρκέ και στο 36’ το σκορ ήταν 64-61, με το παιχνίδι να σταματάει λόγω τάιμ άουτ κι ενώ το «τριφύλλι» είχε χάσει κάποιες ευκαιρίες για να πάρει εκείνο κεφάλι στο σκορ. Στο 36’ ο Παναθηναϊκός μείωσε 64-63 και βγήκε στον αιφνιδιασμό, ο Γιουλ έβγαλε την μπάλα έξω, αλλά οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στη Ρεάλ. Στη συνέχεια ο Ισπανός έβαλε δύο τρίποντα για το 70-63 και ο Πασκουάλ πήρε αμέσως τάιμ άουτ. 

Οι «πράσινοι» έβγαλαν τα καρύδια τους στο παρκέ κόντρα σε όλους και σε όλα και με τρίποντο του Τζέιμς από τα οκτώ μέτρα ισοφάρισαν 70-70 στο 38’. Οι γηπεδούχοι πήραν τα σφυριγματάκια τους όπως αναμενόταν και ο Κάρολ με μεγάλα σουτ ήταν εκείνος που επί της ουσίας τους χάρισε τη νίκη, με τρίποντο και φάουλ. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και το τελικό 81-74 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Φερνάντεθ 9 (1), Ντόντσιτς 7, Ρέγες 5, Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3), Ταβάρες 2, Γιουλ 8 (2), Τόμπκινς 5 (1), Τέιλορ 8

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3




 
Top