Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς για άλλη μία χρονιά ο Παναθηναϊκός (παρότι είχε το πλεονέκτημα της έδρας) δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final Four και όπως πάει η δουλειά, το "περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις" που ισχύει στο ποδόσφαιρο, είναι προ των πυλών και για το μπάσκετ.

Η υπερπροσπάθεια των Σίνγκλετον, Καλάθη και Τζέιμς, που πεισματικά δεν δέχονταν πως η πρόκριση χάθηκε ακόμα και όταν ο βρέθηκαν στο -22 (62-40 στο 26ο λεπτό) και με δικά τους κυρίως καλάθια έφεραν το παιχνίδι στο -5, τελικώς δεν ήταν αρκετή για την νίκη.....και με 2-3 σφυρίγματα όταν πια τα χρειάστηκε η Ρεάλ, ηττήθηκαν στην Μαδρίτη με 89-82.

Δεν νοείται ομάδα με 6 ευρωπαϊκά τρόπαια μέσα σε μια 15ετία, να έχει 6 χρόνια όχι απλά να πάρει τίτλο, αλλά έστω να τον διεκδικήσει σε ένα final four. Ναι, υπάρχει το "κυνήγι" της Mafialeague, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.....τις περισσότερες από τις 6 χρονιές που μείναμε εκτός Final four, δικαίως μείναμε. 

Δεν ξέρω τι μπορεί και τι πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να επανακτήσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, αλλά με δεδομένη την κατάσταση σε ΠΑΕ και ΑΟ, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αντέχει να "χάσει" και το μπάσκετ..... το μόνο που του επιτρέπει να κυκλοφορεί στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά.  

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που συνεχίζει να είναι ο μόνος πράσινος παράγοντας που χρηματοδοτεί τον Σύλλογο, δεν έχει την πολυτέλεια να απογοητευτεί και να τα παρατήσει....πρέπει να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ για το καλύτερο.....το χρωστάει στον εαυτό του, σε κανέναν άλλον!!! 

Αν η προσπάθεια αυτή γίνει εντός ή εκτός Euroleague, είναι μια απόφαση που θα πάρει αποκλειστικά αυτός, αφού πρώτα έχει ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά..... οι υπόλοιποι απλώς θα τον στηρίξουμε, όπως κάνουμε άλλωστε από το 2012 που ανέλαβε και ας μην έχει τις επιτυχίες των Παύλου και Θανάση (στην Ευρώπη). 

Τα του παιχνιδιού, ειλικρινά για μένα δεν έχει καμιά σημασία να τα αναρτήσω, αλλά οφείλω να το κάνω για τους αναγνώστες αυτούς, που επιλέγουν αποκλειστικά Greenmood για την ενημέρωσή τους. 

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το On Sports

Οι «πράσινοι» έμειναν πίσω με μεγάλες διαφορές, αλλά στο φινάλε πλησίασαν και ήταν έτοιμοι να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν τη σειρά στην Αθήνα. Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι πήραν τρία πολύ σημαντικά σφυρίγματα που σε συνδυασμό μ' ένα τυχερό τρίποντο του Ντόντσιτς το οποίο μπήκε με ταμπλό 69'' πριν το φινάλε, πήραν τη νίκη με 89-82 και μαζί την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (18-20/5).

Για μία ακόμα φορά τα φάουλ ήταν 25-19 κατά των πρωταθλητών Ελλάδας και η Ρεάλ πήρε δέκα παραπάνω πόντους από τη γραμμή των βολών (19/24 έναντι 9/14) και μαζί μία πέρα για πέρα άδικη πρόκριση. Για... λύπηση τα... κοράκια που ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ σε κρίσιμο σημείο στον Σίνγκλετον κι αρνήθηκαν να σφυρίξουν τις βρώμικες κινήσεις του Ρέγες και του Ντόντσιτς.

Η τριάδα Σίνγκλετον (21π.), Καλάθης (18π.) και Τζέιμς (18π.) κράτησε τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα, ενώ για τους νικητές ο Ντόντσιτς σημείωσε 17 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Παίζοντας καλή άμυνα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, στα πρώτα έξι λεπτά είχε κατορθώσει να ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ και βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια κατόρθωσε να πάρει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (9-5). Παρ’ όλα αυτά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 9-12 που γράφτηκε με τρίποντο του Σίνγκλετον στο 7’ δεν ήταν αρκετό, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν με την είσοδο του Σέρχιο Γιουλ στο παρκέ και μ’ ένα επιμέρους σκορ 10-2 στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 19-14 στο 10’.

Ωστόσο το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η άμυνα δεν λειτουργούσε καθόλου καλά και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 15/16 δίποντα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο άρχισε να ξεφεύγει. Στο 15’ ο Τζέιμς με μία βολή μείωσε 27-24, ο Αντετοκούνμπο αστόχησε σ’ ένα εύκολο φόλοου κι ακολούθησαν δύο τρίποντα του Γιουλ που έστειλαν τους γηπεδούχους στο +9 (33-24). Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούσε να βρει τις απαιτούμενες λύσεις και δέχτηκε 24 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους που ολοκληρώθηκε με 51-35, καθώς οι Ισπανοί «χτυπούσαν» με όλους τους τρόπους την άμυνα των «πράσινων» και όταν δεν ευστοχούσαν έπαιρναν επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωναν τις επιθέσεις τους. Πλέον το «τριφύλλι» από το -16 είχε να ανέβει ένα… βουνό στο δεύτερο ημίχρονο.

Πλέον η Ρεάλ είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Κάπως έτσι ο άφαντος σε όλη τη σειρά Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε τρία διαδοχικά δύσκολα τρίποντα και η διαφορά ξεπέρασε ακόμα και τους είκοσι πόντους. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Νίκου Παππά μάζεψε κάπως τη διαφορά, αλλά σε αυτό το σημείο οι διαιτητές έκαναν «δώρο» στη Ρεάλ δύο βολές τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Κάρολ κι έδωσε… ανάσα. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 75-60, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ με τρίποντο εκτός ισορροπίας έστειλε ξανά τους γηπεδούχους στο +18 (78-60) που ήταν και το σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Αν και όλα φαίνονταν… μαύρα, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν ένα επιμέρους σκορ 15-2 και μείωσαν 80-75 μπαίνοντας για τα καλά στο… κόλπο. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση η τριάδα Ράντοβιτς, Ρότσα και Λάτισεφς οι οποίοι έκλεισαν τα μάτια σε παραβάσεις των Ντόντσιτς και Ρέγες που έπαιζαν ΜΟΝΟ με βρώμικο τρόπο. Παράλληλα ανακάλυψαν γραμμή στον Αντετοκούνμπο κι ενώ ετοιμαζόταν να σκοράρει στον αιφνιδιασμό. Ο Νικ Καλάθης με μεγάλο σουτ μείωσε 85-82, αλλά σ’ εκείνο το σημείο η… τύχη του Ντόντσιτς έπαιξε ρόλο καθώς σημείωσε ένα «σκοτωμένο» τρίποντο για το 88-82. Στο τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 89-82 που έφερε τον άδικο αποκλεισμό για το «τριφύλλι» που σφαγιάστηκε για μία ακόμα φορά.

Δεκάλεπτα: 19-14, 51-35, 78-60, 89-82

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 1, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 5 (1), Ντόντσιτς 17 (4), Ρέγες 12, Αγιόν 12, Κάρολ 10 (1), Ταβάρες 2, Γιουλ 11 (3), Τόμπκινς 9 (1), Τέιλορ 6

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21 (5), Ρίβερς, Τζέιμς 18 (1), Πέιν 4, Παππάς 6 (1), Ντένμον, Γκιστ 2, Βουγιούκας 1, Γκάμπριελ, Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 18 (2), Αντετοκούνμπο 2


 
Top