Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, το πρώτο σοβαρό crash test δίνει σήμερα το smart turbo 2018 του Γιώργου Δώνη απέναντι στην λιμουζίνα Aurus του Λουτσέσκου (η παρομοίωση ομάδων-αυτοκινήτων γίνεται με βάση το μπάτζετ, την ηλικία και την χρηματιστηριακή αξία των παικτών που έχουν σήμερα οι δύο ομάδες, γιατί αν συγκρίνουμε τις δύο ομάδες με βάση το όνομα, την ιστορία, τους τίτλους και τον κόσμο τους, ο Παναθηναϊκός είναι Rolls Royce και ο ΠΑΟΚ Lada) και τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων της Ελλάδος θα είναι καρφωμένα πάνω του, προκειμένου να του απαντηθεί το εξής ερώτημα:  

Θα τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός των 3,5 εκατομμυρίων μπάτζετ, να μην ηττηθεί ούτε στην Τούμπα απέναντι στο "αδιαφιλονίκητο" φαβορί για το πρωτάθλημα, ένα αποτέλεσμα που αν έρθει θα τον καταστήσει αυτομάτως ως έναν ισότιμο διεκδικητή του τίτλου, παρότι ξεκίνησε με μείον 6 βαθμούς? 

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα προκαταβολικά.... ούτε καν ο Δώνης που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αγωνιστικές ικανότητες και τον ανέμελο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά των "παιδιών" του. 

Ποδόσφαιρο είναι και όπως είναι γνωστό στους πάντες παίζεται με μια μπάλα, που ενίοτε είναι "πόρνη"..... μπορεί να είσαι καλύτερος και στο τέλος να χάσεις ή και το αντίστροφο, να αμύνεσαι 90 λεπτά και στο τέλος να "κλέψεις" τη νίκη με μια στραβοκλωτσιά. Το σίγουρο είναι πως τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών δεν παίζουν ποδόσφαιρο, παίζουν ρόλο, αλλά όχι τον μεγαλύτερο.....Αν ίσχυε αυτό, πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα κατέθεταν οι ομάδες το μπάτζετ τους και όποια είχε το μεγαλύτερο θα ανακηρυσσόταν Πρωταθλήτρια. 

Εξάλλου ειδικά ο Παναθηναϊκός το έχει αποδείξει πολλάκις στην Ευρώπη, όταν με υποδεκαπλάσιο μπάτζετ γονάτισε ομάδες και ομάδες.... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις νίκες επί Μπαρτελόνα, Ίντερ, Ρόμα, Γιουβέντους, Άγιαξ, Πόρτο, Βέρντερ, Σάλκε κ.α.....ποιος μπορεί να ξεχάσει πως ακόμα και τα "μνημονιακά" χρόνια του Αλαφούζου, κέρδισε 0-3 στο Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ έχει 3 νίκες στην Τούμπα και το εκκωφαντικό 1-4 σε τελικό κυπέλλου.



Μετά το απίστευτο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, παιχνίδια σαν το σημερινό που φάνταζαν στο μυαλό όλων μας το καλοκαίρι ως χαμένα, πλέον είναι ντέρμπι.... Είναι ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα και αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, μετά το στραπάτσο του ΠΑΟΚ από την Βίντι, η πλάστιγγα γέρνει προς το διπλό. 

Σχετικά με το παιχνίδι

Ο Γιώργος Δώνης έχει φροντίσει να κρατήσει… ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 4-3-3 ή 3-4-3. Στην πρώτη διάταξη, ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, οι Μαυρομάτης και Κολοβέτσιος στόπερ, με τους Κουλιμπαλί δεξιά και Ινσούα αριστερά της άμυνας. Ο Κουρμπέλης θα είναι αμυντικό χαφ, με τους Δώνη και Χατζηθεοδωρίδη εσωτερικούς μέσους (και τον Τζανδάρη επίσης υποψήφιο), ενώ Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης θα είναι οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί πίσω από τον Μακέντα. 

Αν προτιμηθεί το 3-4-3, τότε ο Πούγγουρας θα προστεθεί στην άμυνα και εκτός ενδεκάδας θα μείνει λογικά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στην αποστολή βρίσκονται 23 παίκτες, καθώς επέστρεψαν οι Κάτσε, Γιόχανσον και Μουνιέ, ενώ λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί ποιοι πέντε θα «κοπούν». 

Βασική οδηγία του Γιώργου Δώνη είναι να πρεσάρει πολύ και να πάει το ματς στην ενέργεια, όπου θεωρητικά υπερέχει λόγω νεανικότητας αλλά και λιγότερων υποχρεώσεων από τον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν βράδυ Πέμπτης στο Europa League. Ο 49χρονος προπονητής δεν θέλει να αφήσει πολύ την μπάλα στους γηπεδούχους και γνωρίζοντας την ατομική ποιότητα αρκετών παικτών τους θέλει να τους κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται μακριά από την περιοχή του Διούδη.

Αλέξανδρος


 
Top