Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, παρότι η ομάδα προβλημάτισε για άλλη μία φορά με την εμφάνισή της, έκανε το αυτονόητο και "πέρασε" από την έδρα της χειρότερης ομάδας της Euroleague με 67-72, κερδίζοντας εκτός τους βαθμούς και την ηρεμία...... που χρειάζεται μέχρι το επόμενο παιχνίδι.....

Χωρίς καμιά διάθεση να δικαιολογήσω τον Πασκουάλ για την σημερινή κακή εμφάνιση, πιστεύω πως γνωρίζοντας τις μικρές δυνατότητες της Μπούντουγκνοστ, επέλεξε να πειραματιστεί ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών που έρχονται και κυρίως αυτού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. 

Αποτέλεσμα αυτών των πειραματισμών, ήταν και τόσο λίγος χρόνος που έδωσε στο Λάνγκφορντ, αν και δεν βρισκόταν σε καλή ημέρα, όσο και ο αρκετός στον Παπαγιάννη. Στα θετικά η καλή απόδοση των Παπαπέτρου (13 πόντοι), Τόμας (4/5 τρίποντα), Καλάθη (9 ασίστ), Παππά (ξεκόλλησε την ομάδα όταν χρειάστηκε) και Παπαγιάννη (17 λεπτά συμμετοχής). 

Τα υπόλοιπα από το On Sports

Με τον Αντετοκούνμπο να βγάζει πολύ ενέργεια ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στην άμυνα, ωστόσο το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στην επίθεση δεν του επέτρεψε να «χτίσει» διαφορά. Τα δύο τρίποντα του Τόμας (τα μοναδικά που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος σε οκτώ προσπάθειες)  αλλά κι η καλή παρουσία του Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» στα πρώτα 20 λεπτά, έδωσαν «αέρα» 9 πόντων (24-15), το… ξέσπασμα, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια.

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε εύκολα λάθη κι έχασαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα όταν χάθηκε κάπως κι η συγκέντρωση στην άμυνα οι γηπεδούχοι να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Το μεγάλο πρόβλημα των «πράσινων» στο πρώτο μέρος, πάντως, ήταν ξεκάθαρα η επίθεση, αφού στη δεύτερη περίοδο πέτυχαν μόλις 13 πόντους!

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει μια νευρικότητα, έχοντας προβληματική επιθετική λειτουργία. Τα τρίποντα του Λοτζέσκι κράτησαν την ομάδα ισόπαλη καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να είναι αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, αλλά κάπου εκεί ο Καλάθης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε ο πρώτος «πράσινος» με διψήφιο αριθμό πόντων (10) και παράλληλα είχε και 9 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί με 50-46 (39’). Αυτό έδωσε ψυχολογία και βοήθησε τους παίκτες του Πασκουάλ να «λυθούν» και σταδιακά έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησαν με 4/7 τρίποντα το τελευταίο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 68-55 στο 36’, με τους Τόμας και Παπαπέτρου να είναι οι πρωτοστάτες. Οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση τους, μείωσαν σε 62-68 (38’) αλλά ο Παππάς διάβασε σωστά την άμυνα, κέρδισε τα φάουλ που έπρεπε και σημείωσε κρίσιμους πόντους από τη γραμμή των βολών.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-31, 47-50, 67-72.



  
 
Top