Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Καλημέρα κύριοι, εχτές προσπάθησα μέσω ενός κειμένου να αφυπνίσω την διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τον κίνδυνο που ελοχεύει όλη αυτή η "κλάψα" πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη κάθε παιχνιδιού με αρνητικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς κάποιοι φίλοι είτε δεν καταλαβαίνουν τον σκοπό που κρούω το καμπανάκι του κινδύνου, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν, νομίζοντας πως πρέπει να υπερασπιστούν την διοίκηση με κάθε μελλοντικό κόστος για τον Σύλλογο. 

Κύριοι, η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των "πλουσίων". Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων, εταιρειών, ομάδων, που αποδεικνύουν πως όταν έχεις βασικές αρχές και αξίες, δεν μπορούν να υπαναχωρούν επειδή τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν προς το χειρότερο. 

Δεν γίνεται να μεταμορφώνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη σε άλλος άνθρωπος, καταπατώντας αρχές και αξίες που σε ακολουθούσαν για μία ολόκληρη ζωή, επειδή η καταραμένη "φτώχεια" σου χτύπησε την πόρτα. 

Δεν γίνεται ο υπερήφανος Ευρωπαίος Παναθηναϊκός που δεν κυνήγησε την υπόθεση Τσίγκοφ της Λάρισας, χαρίζοντας της επί της ουσίας το πρωτάθλημα (κάτι που δεν έκαναν οι Ολυμπιακοί στην περίπτωση Βάλνερ), να κάνει φασαρία σε κάθε αγωνιστική σχετικά με το ποιος διαιτητής θα τον σφυρίξει, πόσα φάουλ κέρδισε, πόσα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, πόσο γρήγορα επανέφεραν τη μπάλα τα ball boys, πόσες φορές έκανε ο αντίπαλος καθυστερήσεις, πόσα εισιτήρια του δόθηκαν και πολλά άλλα, που εντείνουν την κρίση των υπόλοιπων ομάδων περί γραφικότητας!!! 

Δεν γίνεται λόγω της "φτώχειας" σου, να παραβαίνεις την βασική αρχή και θέση σου ως Σύλλογος ζητώντας κρατικό χρήμα, όταν επί χρόνια καταγγέλλεις τους απέναντι ως ομάδα του Δημοσίου. 

Δεν γίνεται λόγω της "φτώχειας" σου, να παραβαίνεις την βασική αρχή και θέση σου ως Σύλλογος σχετικά με τον τζόγο, καλώντας τον κόσμο σου να στοιχηματίζει online, επειδή μέρος των εσόδων θα περιέλθουν στον Ερασιτέχνη. 

Δεν γίνεται λόγω της "φτώχειας" σου, να πέφτεις επίπεδο μπαίνοντας στην διαδικασία να αντιδικείς με ομάδες που επί χρόνια σε παρακάλαγαν για έναν δανεικό ή σου ζήταγαν να σταματήσεις μόλις φτάσεις να τους έχεις βάλει 6 γκολ ή σου ζήταγαν ένα φιλικό προκειμένου να γεμίσουν το γήπεδό τους και να επιβιώσουν οικονομικά μέσω των εισιτηρίων.

Δεν γίνεται λόγω της "φτώχειας" σου, να ψάχνεις συμμάχους ανάμεσα σε αυτούς που έφτυνες, την ώρα που σε κατάγγελλαν με ψεύτικες κατηγορίες περί νταβατζή του ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει "ουρά" μικρότερων ομάδων.

Δεν γίνεται λόγω της "φτώχειας" σου, να κάνεις τον ρουφιάνο καταγγέλλοντας ομάδες που δεν έχεις ίδιους στόχους και έχουν παραβεί τους κανόνες περί οικονομικών θεμάτων. Είναι μικροπρέπεια που δεν ταιριάζει σε μεγάλες ομάδες. 

Κύριοι, αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να έχει έναν και μόνο αντίπαλο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά τα ξεκατινιάσματα με ομάδες επιπέδου Ξάνθης, ΟΦΗ, Κέρκυρας, Πανιωνίου, Πλατανιά......δεν του αρμόζουν!!! 

Όπως δεν αρμόζει σε ομάδα του μεγέθους της δικής μας, να δημιουργεί κλίμα για κάθε διαιτητή πριν καν ξεκινήσει ένα παιχνίδι, ανεξαρτήτως του παρελθόν τους. 

Η διοίκηση οφείλει να καλλιεργήσει το κλίμα του νικητή σε προπονητή, παίκτες, φιλάθλους. Αν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, πριν καν κρίνει με ηρεμία τα σφυρίγματα του διαιτητή μόλις τελειώσει ο αγώνας, έχει διαμορφώσει την πεποίθηση στον προπονητή, στους παίκτες, στους φιλάθλους, πως πάμε για να μας αδικήσουν και να χάσουμε.......το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ηττοπάθεια που θα αποτυπωθεί στο χορτάρι!!!

Όταν ως διοίκηση έχεις πείσει με τις ανακοινώσεις σου τον προπονητή και τους παίκτες πως ο διαιτητής σήμερα θα τους αδικήσει, πέρα ότι τους δίνεις αυτόματα άλλοθι στην ήττα με ότι αυτό συνεπάγεται αγωνιστικά, τους δημιουργείς τέτοιο εκνευρισμό και κλίμα ηττοπάθειας, που στο πρώτο λάθος (ακόμα και ανθρώπινο) υποσυνείδητα (οι ποδοσφαιριστές κυρίως), έχουν δεχτεί πως σήμερα ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!! 

Ξέρετε πολλούς που πίστεψαν πως ΔΕΝ θα κερδίσουν και στο τέλος κέρδισαν???

Εγώ δεν ξέρω κανέναν φίλοι μου. Για αυτό προσπαθούσα πάντα να εμφυσήσω στους ανθρώπους που ήταν γύρω μου, που παλεύαμε για τα ίδια πράγματα, το συναίσθημα της υπεροχής, την πίστη πως θα τα καταφέρουν. 

Σταματήστε να δημιουργείτε ηττοπαθείς Παναθηναϊκούς. Έχετε φτάσει τον κόσμο της ομάδας στο σημείο να μην παίζει στο στοίχημα πως θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός, όχι τόσο γιατί παίζει ο Μπούι, όσο γιατί θα μας σφυρίξει ο Χ διαιτητής και θα μας αδικήσει!!!

Αν υπάρχει κάτι θετικό να προσάψει κανείς στην παρούσα διοίκηση, είναι η στάση της απέναντι στην ανομία και συγκεκριμένα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται εδώ και χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως για αυτό και συνεχίζει να έχει ακόμα κάποιους υποστηρικτές, παρά την αγωνιστική εξαθλίωση του Παναθηναϊκού και το ερυθρόλευκο παρελθόν του Αλαφούζου.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην της αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια η οποία έγινε κυρίως μέσω των ΜΜΕ του Αλαφούζου. Αλλά κύριοι, η δουλειά του Παναθηναϊκού τελείωσε...... ανέδειξε το θέμα, πίεσε τη δικαιοσύνη, ενημέρωσε τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας και ήρθε η ώρα να περιμένει απλά τις τιμωρίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και των ομάδων που συμμετείχαν......δεν μπορεί να είναι η μόνιμη δικαιολογία για την μη δημιουργία μιας αξιόμαχης ομάδας που θα επανακτήσει τα σκήπτρα του Ποδοσφαίρου!!!

Είναι γελοίο να καταφέρνεις να "γκρεμίσεις" τον Σαρρή μετά από ένα χρόνο προσπάθειας και να μην έχεις μια γαμημένη πρόταση για αυτόν που θα τον διαδεχτεί. Να μην έχεις κάνει ούτε μια γαμημένη διερευνητική στις Ενώσεις, ώστε να προτείνεις έναν άνθρωπο με σκοπό να αποφύγεις την διαιώνιση του προβλήματος με την τοποθέτηση άλλης μιας μαριονέτας από την ίδια εγκληματική οργάνωση. 

Είναι γελοίο να καταφέρνεις να παραιτήσεις τον Αγραφιώτη και στη συνέχεια να σου προκύπτει Μποροβήλος. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει η διοίκηση πως επικοινωνιακά έχει χάσει κάθε αξιοπρέπεια? 

Ακόμα και στο θέμα του γηπέδου χρησιμοποιείτε η ίδια τακτική του κατατρεγμένου, έχοντας κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να πιστεύει σε συνωμοσίες, να περνάει αεροπλάνο πάνω από τη Λεωφόρο και να φαντασιώνεται πως θα τους ψεκάσει!!! 

Ο Καμίνης μας πολεμάει, ο Σύλλογος Αμπελοκήπων, η Δούρου, το Ελεγκτικό Συμβούλιο.......ΕΛΕΟΣ ρε Βασιλάκηδες Καϊλες, δεν είναι ο Παναθηναϊκός και οι διοικήσεις του το κέντρο του κόσμου, που έχουν βαλθεί όλοι να στείλουν στο περιθώριο. 

Δεν συσπειρώνει κανέναν αυτή η ηττοπάθεια...... ο κόσμος έφτασε τα 32.000 διαρκείας γιατί πίστεψε στην ομάδα, γιατί είχε την πεποίθηση πως δεν μπορεί να μας πειράξει κανείς, όχι γιατί δημιουργήθηκε ένας φανταστικός εχθρός που πρέπει να πολεμήσουμε!!!

Νομίζω πως έφτασε ο καιρός να σταματήσουν οι γραφικότητες. Να επικεντρωθούμε πως θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, πως θα ενσωματώσουμε στην ομάδα μας νέους ταλάντούχους ποδοσφαιριστές, πως θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, πως θα κάνουμε το δικό μας νέο σύγχρονο γήπεδο, αγνοώντας την διαιτησία, την ΕΠΟ, την SL, τα χωριά που παίρνουν αξία αντιμαχόμενα τον Παναθηναϊκό, μέχρι να επιληφθεί η δικαιοσύνη. 

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν αλλάζει....... όπως δεν άλλαξαν και οι απαιτήσεις μου για έναν αξιοπρεπή Παναθηναϊκό, παρά τη "φτώχεια" του!!!

Αλέξανδρος


 
Top