Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, ανεξαρτήτως των όποιων λαθών του Γιάννη Αναστασίου τόσο στον καταρτισμό της ενδεκάδας, όσο και στην επιλογή των αλλαγών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού....... (προσωπική άποψη) κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει, πως η χτεσινή πύρρειος νίκη υπό τις συνθήκες που επετεύχθη (με 10 παίκτες για 45 λεπτά), ήταν τσαμπουκαλίδικη και σημαντική για την Ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. 

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός που να μην χάρηκε αυτή τη νίκη, εξάλλου είχαν περάσει 7 χρόνια από την τελευταία σε επίπεδο Champions League...... αλλά και οι όποιες "γκρίνιες" είναι δικαιολογημένες και ανεκτές, αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε φίλαθλου και βασικό συστατικό της αποδοχής του ποδοσφαίρου στον κόσμο, να εκφράζει την άποψή του για το ποιοι παίκτες κάνουν και ποιοι δεν κάνουν. 

Η άποψη πως αν έπαιζαν οι Χ παίκτες και όχι οι Ψ, θα είχαμε "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, δεν μπορεί να είναι καταδικαστέα από κανέναν. Το αποτέλεσμα και κυρίως ο τρόπος που διαμορφώθηκε, επιβεβαιώνει αυτή την άποψη. Ποια "σπουδαία" ομάδα προηγείται, παίζει με παίκτη παραπάνω για 45 λεπτά και στο τέλος χάνει? 

Άρα αν ο Παναθηναϊκός είχε μπει δυνατά από την αρχή, είχε αποφύγει τα προσωπικά τραγικά λάθη παικτών του, που επέτρεψαν στην Μπριζ να προηγηθεί, είχε κανονικά αμυντικά χαφ ώστε να μην τρέχουν τα στόπερ να τα καλύπτουν, είχε έναν δημιουργικό μέσο για 90 λεπτά στο γήπεδο...... θα κέρδιζε με 2 ή 3-0 και η υπόθεση πρόκριση θα είχε κριθεί. 

Οπότε καταλήγω στα εξής: Με γνώμονα την κακή εικόνα της Μπριζ (τόσο εχτές όσο και στο παιχνίδι που έδωσε για το πρωτάθλημα Βελγίου), την χρονική περίοδο των 7 ημερών που μεσολαβούν μέχρι το δεύτερο παιχνίδι (που δίνουν την ευκαιρία στον Αναστασίου να διορθώσει τόσο τα λάθη του, όσο και συνολικά τα τραγικά αμυντικά λάθη), την ανάγκη των Βέλγων να παίξουν επιθετικά προκειμένου να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης, ακόμα και αυτό το εύθραυστο 2-1 μπορεί να μας οδηγήσει στην πρόκριση, στην επόμενη φάση και στα 7 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο φετινός Παναθηναϊκός, που είναι σαφώς καλύτερος από εκείνον που αποκλείστηκε από την Σταντάρ (κυρίως λόγω των προσπαθειών της διοίκησης.....η οποία εκτός τις προσθήκες των Νίνη, Ταυλαρίδη, Καλτσά. Βέμερ, Σάντσεθ, Λουντ, Εσσιέν, Τελάντερ......διατήρησε τους Καρέλλη, Μπεργκ -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- παρά τις συμφέρουσες οικονομικές προτάσεις που είχε), όχι μόνο μπορεί να προκριθεί στο Βέλγιο, αλλά μπορεί με λίγη τύχη στην κλήρωση να μπει και στους ομίλους του Champions League, 

Συνεχίζω να πιστεύω στις δυνατότητες της πλειοψηφίας των παικτών μας (υπάρχουν και εξαιρέσεις), στο ευρωπαϊκό DNA της ομάδας, στην φιλότιμη προσπάθεια της διοίκησης να κάνει το βήμα παραπάνω....... αλλά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο προπονητή, όπως δεν έχω και σε κανέναν άνθρωπο που έχει εμμονές ή βάζει πάνω από το εμείς, το εγώ. 

Θεωρώ πως η ρήση, "Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα", του Αϊνστάιν....... ειπώθηκε για τον Αναστασίου. 

Είναι κρίμα σε μια χρονιά που από πλευράς διοίκησης έγινε η υπέρβαση........ να μείνουμε αγωνιστικά στάσιμοι, λόγω ενός προπονητή που αντί να αναλύσει το αποτέλεσμα, να βρει και να διορθώσει τα όποια λάθη έγιναν από μέρους του, να δηλώνει πως "Κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο"....... το οποίο το βρίσκω πιο γραφικό και από το "Η Παναγιά μας ήθελε νικητές"!!! 

Αλέξανδρος



 
Top