Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Ο Παναθηναϊκός για την εποχή που διανύουμε δεν παίζει Ιδανικά, αλλά με βάση και το χθεσινό παιχνίδι με την Καρσίγιακα, δίνει μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους μας, για την φετινή χρονιά.

Στο  χθεσινό παιχνίδι η ομάδα μας, έδειξε απόλυτα προετοιμασμένη για το τι θα έπρεπε να κάνει. Έκοψε το μεγάλο ατού των Τούρκων τον αιφνιδιασμό και κατάφερε πιέζοντας πολύ ψηλά στην περιφέρεια, να δημιουργήσει προβλήματα στα αθλητικά γκαρντ της Καρσίγιακα. 

Κέρδισε τα ριμπάουντ και λειτούργησε και πάλι η άμυνα με τα δυο τεσσάρια Γκίστ και Φώτση. Ο Τζόρτζεβιτς έκανε ιδανικό rotation με την χρησιμοποίηση τόσο του Παπαγιάννη, όσο και του Χαραλαμπόπουλου, δίνοντας τους το μήνυμα ότι τους υπολογίζει και σιγά- σιγά θα μπουν στο αγωνιστικό μέρος της ομάδας. Μιλάμε για παιδιά άλλωστε 18 μόλις χρονών στο υψηλότερο επίπεδο.

Στην επίθεση είχαμε υπομονή, καλή κυκλοφορία και βρήκαμε πολλές λύσεις από τα κοψίματα. Την κίνηση δηλαδή χωρίς την μπάλα. Αυτό σε set επίθεση, γιατί η καλή άμυνα μας έδινε την δυνατότητα να βγαίνουμε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, μιας και οι Τούρκοι όσο γρήγορα πήγαιναν μπροστά, τόσο αργά επέστρεφαν στην άμυνα.

Ο Καλάθης είναι πολύ πιο ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό του από την τελευταία φορά, μα πάνω από όλα δίνει την δυνατότητα στον προπονητή αλλά και σε εμάς όλους να απολαμβάνουμε αυτόν τον Διαμαντίδη που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς.

Ο Γκιστ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και δεν είναι μόνο οι 27 πόντοι που πέτυχε, αλλά κυρίως το αμυντικό πλεονέκτημα που δίνει στην ομάδα, μαρκάροντας από τη θέση 1 έως την 4, έχοντας παράλληλα γρήγορες επιστροφές.

Στα αρνητικά που παρουσιάζει ο φετινός Παναθηναϊκός, είναι το χαλάρωμα στις μεγάλες διαφορές καθώς και το γεγονός ότι στο χτεσινό παιχνίδι, δεν πήγαμε την μπάλα πολύ στο post και στις μάχες σώμα με σώμα. Απόδειξη, οι οκτώ μόλις βολές που εκτελέσαμε (πολύ λιγότερες από τις 19 των Τούρκων).

Με ρώτησε ένας φίλος αν πιστεύω ότι θα πάμε για αθλητικό ψηλό. Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κίνηση και αν γίνει αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της πρώτης φάσης. Υπάρχουν δυο ειδών ομάδες στο θέμα των ψηλών. 

Οι ομάδες που οι προπονητές προτιμούν τους undersize με πλούσια αθλητικά προσόντα. Όπως έκανε και ο Παναθηναϊκός με Γκίστ και Λάσμε. 

Και υπάρχει και αυτό που χρόνια κάνει ο Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα, που προτιμά να έχει πολύ ψηλά κορμιά και όχι ιδιαίτερα αθλητικά (Τόμιτς- Πλαις περύσι, Βάσκεθ-Εντονγκ πιο παλιά). 

Εμείς κινούμαστε στην λογική την δεύτερη αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι δεν έχουμε πρόβλημα στην δεδομένη στιγμή. Θα φανεί στην πορεία αν και εφόσον. 

Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ η επιστροφή των Παππά και Μποχωρίδη (το γιατί το ανάλυσα σε προηγούμενο κείμενο). Ο Καλάθης με την απόδοσή του ξεκουράζει σημαντικά τον Διαμαντίδη, αλλά καλό είναι να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να κουράζεται ο Νικ, παίζοντας πολλά λεπτά ακόμα και στα παιχνίδια του Ελληνικού Πρωταθλήματος, που δεν φαίνεται πως χρειάζεται. 

Ξαναλέω ότι είναι αρκετά νωρίς. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αλλά μέχρι στιγμής ικανοποιητική και πάνω από όλα ελπιδοφόρα.

Μιχάλης


 
Top