Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, επειδή και η παπαρολογία έχει τα όριά της και κάποιοι επιμένουν να επιρρίπτουν ευθύνες για την οικονομική καταστροφή της ΠΑΕ στο 20ήμερο της διοίκησης Κωνσταντόπουλου, επειδή έφερε Γκοβού, Πλεσίς, Μπουμσόνγκ και Φερνάντες, αναδημοσιεύω ένα άρθρο μου, από το μακρινό 2013!!!

Θα μου πείτε, τι πας και θυμάσαι βρε Άλεξ....περσινά ξινά σταφύλια..... και έχετε δίκιο, αλλά δεν γίνεται να ανεχτώ από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ, που έχουν και δύο δράμια μυαλό, να έχουν πέσει θύμα των απατεώνων υποτακτικών του Πατέρα και να νομίζουν πως η μεταγραφή Γκοβού φταίει για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ!!!

Μάιος 2013

Εχτές σας έγραψα για τα ψέματα του Αλαφούζου, σχετικά με την υπόθεση Kαλτσίδη, Παιανία, Βοτανικό και Λεωφόρο. Σήμερα αναγκαστικά θα ασχοληθώ με τα οικονομικά της τελευταίας 5ετίας λόγω της ψευτιάς και ανακρίβειας, που ακούστηκε στην συνέντευξη παρωδία, σχετικά με τα 18.000.000 ευρώ πλεόνασμα, που άφησε φεύγοντας στα ταμεία της ΠΑΕ ο «Καπετάνιος των ονείρων τους» ……

………………..ούτε να γελάσω δεν μπορώ…… πως μπορεί κάποιος να έχει υπογράψει για μέχρι τον Ιούνιο υποχρεώσεις 30 εκατομμυρίων, να αποχωρεί τον Ιανουάριο έχοντας στο ταμείο τα 18 και να μας ζαλίζουν τα @@ οι οικονομολόγοι-οπαδοί…… πως όλα είναι καλώς καμωμένα??

Πως είναι δυνατόν επίσης, σε μια παρωδία συζήτηση που συμμετέχει ο σημερινός Ιδιοκτήτης-Πρόεδρος-Τιμωρός…. να λέγεται τέτοια ηλιθιότητα και να το αποδέχεται ελαφρά την καρδία, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τους μοναδικούς «πελάτες» του???

Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν μερικά πραγματάκια, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και sites, που αφορούν την οικονομική διαχείριση επί πολυμετοχικότητας, να δούμε τελικά πόσο πλεόνασμα άφησαν στα ταμεία οι Σωτήρες με την ανοχή του Εγγυητή!!!

Τα στοιχεία που σας παραθέτω, είναι με βάση τα ενημερωτικά δελτία που εκδίδει η ΠΑΕ και όχι αυτά που συζητούν στα πηγαδάκια τους οι φίλαθλοι-οικονομολόγοι-νομικοί-δημοσιογράφοι, ελεώ της ανάγκης για παραπληροφόρηση του κόσμου, μέσω μιας κατάπτυστης προπαγάνδας.

Ας ξεκινήσουμε με την χρονιά 2007-2008, όπου είναι η τελευταία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ως απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ.

Η ομάδα είχε έξοδα 30.511.996 ευρώ (συμβόλαια παικτών-προπονητών, διοικητικό προσωπικό, μετακινήσεις, συντήρηση Παιανίας, Ακαδημίες, κ.α.)

Η ομάδα είχε έσοδα 20.201.489 ευρώ (Τηλεοπτικό, ΟΠΑΠ, Χορηγίες, Διαρκείας, Έσοδα από συμμετοχή στην Ευρώπη, κ.α.).

Κατέληξε λοιπόν η ομάδα με ένα έλλειμμα 10.310.507 ευρώ!!!

Εκείνη τη χρονιά η ομάδα κατετάγη στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος 3η (20 ΝΙΚΕΣ, 6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ, 4 ΗΤΤΕΣ) με διαφορά 2 βαθμούς από την 2η ΑΕΚ και 4 βαθμούς από τον 1ο Ολυμπιακό, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ. Η ομάδα συμμετείχε στα play off όπου κατέκτησε την 1η θέση, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή στο Champions League με πρώτο σκόρερ τον Καραγκούνη (έβαλε 4 γκολ).

Να υπενθυμίσω πως κατά την διάρκεια της χρονιάς, οι οργανωμένοι έκαναν ΑΠΟΧΗ, έγιναν οι γνωστές ομορφιές στα παιχνίδια με Ξάνθη και ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός στους αγώνες πρωταθλήματος δεν έχασε ούτε από την ΑΕΚ, ούτε από τον Ολυμπιακό. Μελανό σημείο της συγκεκριμένης χρονιάς η ήττα στο κύπελλο από τον Γαύρο με 4-0 στην 5η φάση.

Εκείνη την χρονιά η ΠΑΕ είχε ξοδέψει σε αμοιβές μάνατζερ-ομάδων για απόκτηση παικτών 6.614.700ευρώ, ενώ το διοικητικό προσωπικό αμείφτηκε με 623.116 ευρώ.

Κλείνοντας λοιπόν την τελευταία χρόνια της «Σκλαβιάς» να σημειώσω πως τον Μάιο προκηρύχτηκε ΑΜΚ 12 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με πλεόνασμα 1.800.000 ευρώ περίπου.

Τον Ιούνιο ξεκινά η Πολυμετοχικότητα και ο προγραμματισμός για την αγωνιστική σαιζόν 2008-2009. Οι Κύριοι Βγενόπουλος, Πατέρας, Πολέμης, Ζολώτας, Γιαννακόπουλος, Ξυλάς, Νίκας, Δάβαρης, Έλληνας, συμμετέχουν σε μια ΑΜΚ 80 εκατομμυρίων ευρώ και τελικά συγκεντρώνουν 67 εκατομμύρια που τους αποφέρει ένα 34% περίπου.

Είναι λοιπόν η πρώτη χρονιά της «Ελευθερίας», με την πλήρη συμπαράσταση του κόσμου, με πολλά χρήματα, με Πρόεδρο «Καπετάνιο».

Η ομάδα εκείνη τη χρονιά έχει έξοδα 67.882.383 ευρώ ((συμβόλαια παικτών-προπονητών, διοικητικό προσωπικό, μετακινήσεις, συντήρηση Παιανίας, Ακαδημίες, κ.α.)

Η ομάδα είχε έσοδα 43.579.705 ευρώ (Τηλεοπτικό, ΟΠΑΠ, Χορηγίες, Διαρκείας, Έσοδα από συμμετοχή στην Ευρώπη, κ.α.).

Κατέληξε λοιπόν η ομάδα με έλλειμμα 24.302.678 ευρώ!!!!

Θα έλεγε κανείς, πως με τέτοιο προϋπολογισμό θα γαμήσαμε και θα δείραμε ε? Πάμε να δούμε.
Η ομάδα κατετάγη στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος 3η (17 ΝΙΚΕΣ, 10 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ, 3 ΗΤΤΕΣ), 10 βαθμούς διαφορά από τον 1ο Γαύρο και 2 βαθμούς από τον 2ο ΠΑΟΚ. Στη διάρκεια του Πρωταθλήματος έφερε 2 ισοπαλίες με τον Γαύρο, μία ισοπαλία και μια ήττα με την ΑΕΚ. Η ομάδα συμμετείχε στα play off κατέκτησε την 1η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους προκριματικούς του Champions League.

Να υπενθυμίσω πως εκείνη τη χρονιά υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου φτάνοντας τα30.000 διαρκείας. Εκείνη τη χρονιά ευτυχώς δεν αποκλειστήκαμε με τεσσάρα από τον Γαύρο….. αλλά στα προημιτελικά από τον Πανσεραϊκό!!!!

Εκείνη τη χρονιά της απελευθέρωσης η ομάδα ξόδεψε σε μάνατζερ-ομάδες για την απόκτηση παικτών 25.237.274 ευρώ, ενώ οι αμοιβές του διοικητικού προσωπικού έφτασαν τα 2.381.123 ευρώ!!!!

Ποιος σκάει βέβαια, λεφτά υπάρχουν ακόμα, από τα 67 εκατομμύρια που μπήκαν στην αρχή της χρονιάς και έτσι δεν γίνεται κάποια ΑΜΚ να καλύψουν μέρος των 24 εκατομμυρίων που είχαμε ζημιά και την επόμενη θα χαλάσουν πάλι από τα έτοιμα.

Φτάνουμε λοιπόν στο Σωτήριο έτος 2009-2010 που θα μνημονεύουμε για πολλά χρόνια, ως την τελευταία χρονιά που πήρε Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως με 5 και 10 εκατομμύρια μπάτζετ θα μπορέσουμε να πάρουμε πρωτάθλημα, αν το πιστεύει κάποιος, να τρέξει σε γιατρό τώρα που είναι νωρίς.

Την χρονιά λοιπόν 2009-2010, ο κόσμος σπάει κάθε ρεκόρ στα διαρκείας και η διοίκηση στον προϋπολογισμό.

Η ομάδα εκείνη τη χρονιά έχει έξοδα 72.385.488 ευρώ ((συμβόλαια παικτών-προπονητών, διοικητικό προσωπικό, μετακινήσεις, συντήρηση Παιανίας, Ακαδημίες, κ.α.)

Η ομάδα είχε έσοδα 31.321.455 ευρώ (Τηλεοπτικό, ΟΠΑΠ, Χορηγίες, Διαρκείας, Έσοδα από συμμετοχή στην Ευρώπη, κ.α.).

Κατέληξε λοιπόν η ομάδα με έλλειμμα 41.064.033 ευρώ!!!!

Η ομάδα παίρνει το ΝΤΑΜΠΛ (22 ΝΙΚΕΣ, 4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ, 4 ΗΤΤΕΣ) με διαφορά 6 βαθμών από τον 2ο Γαύρο, ο οποίος στα play off καταλήγει 5ος!!! Σε αυτή τη χρονιά κάνουμε 2 ήττες από τον Γαύρο, ενώ με την ΑΕΚ μία νίκη και μια ισοπαλία. Έχουμε τη χαρά να έχουμε στην ομάδα τους Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη κ.α..

Εκείνη τη χρονιά του Νταμπλ, η ομάδα ξόδεψε σε μάνατζερ-ομάδες για την απόκτηση παικτών 17.369.736 ευρώ, ενώ οι αμοιβές του διοικητικού προσωπικού έφτασαν τα 2.526.213 ευρώ!!!!

Φτάνουμε λοιπόν την χρονιά 2010-2011 όντας νταμπλούχοι μετά από 6 χρόνια, να σχεδιάσουμε το χτίσιμο της Δυναστείας!!! Έχοντας συνολικό έλλειμμα τις 2 τελευταίες χρονιές 65 εκατομμύρια ευρώ (είχαν τελειώσει τα λεφτά της Πολυμετοχικότητας), προκηρύσσεται νέα ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων όπου συμμετέχουν μόνο οι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Πατέρας, Γιαννακόπουλος και Δάβαρης, συγκεντρώνοντας τελικά το ποσό των 8.850.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος δεν είχε ανακατευτεί καθόλου στην οικονομική διαχείριση, όσο υπήρχαν τα χρήματα που είχαν βάλει οι νέοι μέτοχοι, με δεδομένο πως από δω και πέρα θα πληρώνει το 55% των ζημιών της ομάδας (χωρίς να έχει λόγο στις κινήσεις, έβαλε στην τελευταία ΑΜΚ 5 εκατομμύρια) ζητά από τον Νίκο Πατέρα την αποπομπή του Αντωνίου (λόγω αποτυχημένων μεταγραφών και σπατάλη των χρημάτων σε μάνατζερ) και την μείωση του μπάτζετ από τα 72 εκατομμύρια της τελευταίας χρονιάς.

Ο Νίκος Πατέρας αντιδρά λέγοντας, πως δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό εποπτεία, απαιτώντας να συνεχίσει το ίδιο οικονομικό μοτίβο, άσχετα αν αυτός θα έχει υποχρέωση να καλύψει το 5% και ο Βαρδινογιάννης το 55%. Παραιτείται από Πρόεδρος της ομάδας και στην θέση του τοποθετεί ο Βαρδινογιάννης τον Κωσταντόπουλο. Με εξαίρεση τον Σαλπιγγίδη, που επιθυμούσε να αποχωρήσει,μένουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι, ενώ σε αυτούς προστίθεται ο Μπουμσόνγκ και ο Γκοβού, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συνεχίζει να στηρίζει με 32.000 διαρκείας.

Δεν θα σας ζαλίζω με τα ήξεις αφίξεις του 25% χαρισμένου ή το ραντεβού στο Πεντελικόν με τον Γιαννακόπουλο ή την πρόταση Πατέρα για Πρόεδρο της Σούπερ Λίγδας τον Καννελόπουλο ή την ψήφιση του Μαρινάκη από τον Βαρδινογιάννη………. το σημερινό άρθρο αφορά καθαρά τα οικονομικά, ώστε να καταλάβουμε όλοι πως καταλήξαμε σήμερα με Αλαφούζο και μπάτζετ 5 εκατομμυρίων.

Σχεδιάζετε λοιπόν η ομάδα του 2010-11 με την καθοδήγηση Βαρδινογιάννη (ο Πατέρας ανέλαβε ξανά τον Σεπτέμβρη) και έχουμε τα εξής οικονομικά αποτελέσματα.

Η ομάδα εκείνη τη χρονιά έχει έξοδα 51.956.863 ευρώ (συμβόλαια παικτών-προπονητών, διοικητικό προσωπικό, μετακινήσεις, συντήρηση Παιανίας, Ακαδημίες, κ.α.)

Η ομάδα είχε έσοδα 45.084.347 ευρώ (Τηλεοπτικό, ΟΠΑΠ, Χορηγίες, Διαρκείας, Έσοδα από συμμετοχή στην Ευρώπη, κ.α.).

Κατέληξε λοιπόν η ομάδα με έλλειμμα 6.872.516 ευρώ!!!!

Η ομάδα κατετάγη στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος 2η (18 ΝΙΚΕΣ, 6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ, 6 ΗΤΤΕΣ), 13 βαθμούς διαφορά από τον 1ο Γαύρο. Στη διάρκεια του Πρωταθλήματος έφερε μία νίκη και μία ήττα με τον Γαύρο (με τα γνωστά έκτροπα στο Καραϊσκάκης), μία νίκη και μια ήττα με την ΑΕΚ. Η ομάδα συμμετείχε στα play off κατέκτησε την 1η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους προκριματικούς του Champions League.

Εκείνη τη χρονιά χάθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, λόγω μιας γκάφας του Καρνέζη στον αγώνα με την ΑΕΚ στο 98 λεπτό!!!

Αυτά τα νούμερα της χρονιάς 2010-2011 είναι η απάντηση σε όλους αυτούς τους «παπαρολόγους», που έχουν πάρει σβάρνα τα sites, blogs, ραδιόφωνα και παπαγαλίζουν, πως τις 20 ημέρες που ανέλαβε ο Βαρδινογιάννης εκτόξευσε το έλλειμμα!!! Το πήρε 72 εκατομμύρια και το έκανε 50…..πόσο να το έφτανε για να μην έχει ευθύνη?

Να σημειώσω πως τη χρονιά 2010-2011 τα λεφτά που δόθηκαν σε μάνατζερ-ομάδες για απόκτηση παικτών, ήταν 1.637.000, ενώ το διοικητικό προσωπικό κόστισε στην ομάδα 2.027.185 ευρώ.
Όσοι γνωρίζεται μαθηματικά μπορείτε να διαπιστώσετε πως τα 41 εκατομμύρια έλλειμμα της χρονιάς 2009-2010 έγιναν 6 εκατομμύρια……. 35 εκατομμύρια λιγότερα!!!

Φαντάζεστε να ακολουθούσε πολιτική Πατέρα που θα βρισκόμασταν σήμερα? Μάλλον εκεί που θέλανε να φέρουν τον Παναθηναϊκό οι Σωτήρες, στην διάλυση (όχι πως την αποφύγαμε)!!!

Ο καθένας μπορεί να βγάλει όποια συμπεράσματα θέλει, τα δικά μου τα έχω βγάλει εδώ και καιρό…… ήθελα μια ομάδα ακριβή, μια ομάδα που θα συνεπαίρνει τον κόσμο να κάνει ρεκόρ διαρκείας, μια ομάδα με ποδοσφαιρικούς αστέρες, μια ομάδα που οι μέτοχοι να βάζουν από την τσέπη τους κάθε χρόνο (δεν τους λείπουν τα λεφτά) για να την έχουν Πρωταγωνίστρια και αντάξια του μεγαλείου του Παναθηναϊκού………..

Αυτό για να γίνει χρειάζεται ισονομία και ισορροπία, τόσο στα λεφτά που θα βάζει ο καθένας, όσο και στην αποθέωση, που θα γνωρίζει από τον κόσμο ο καθένας. Προϋποθέτει να μην κάνουν κάποιοι τουςμάγκες και τους σωτήρες με τα λεφτά ενός άλλου, που ανεξαρτήτως πως θα πράξει ακούει μπινελίκια και κατάρες!!!

Ήμουν υπέρμαχος της δίκαιης κατανομής των οικονομικών ζημιών από τους μετόχους, πίστευα (για αυτό και στήριξα την πρόταση)  πως έχοντας η οικογένεια 30%, ο Βγενόπουλος 35% και οι υπόλοιποι 25% ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργούσε…… αποδείχτηκε πως όλοι ήθελαν να ξοδεύουν εκατομμύρια, να εισπράττουν την αποθέωση, αλλά να πληρώνει ο μαλάκας το 55% και αυτοί 5 και 10%!!!

Αυτοί διέλυσαν την Πολυμετοχικότητα, αφού πρώτα φρόντισαν να σπαταλήσουν δεκάδες εκατομμύρια, να αβαντάρουν μάνατζερς και να χρεώσουν την ομάδα…………….. με τα σημερινά γνωστά αποτελέσματα!!!

Η ιδιοκτησία μιας ομάδας είναι Μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι κύριοι Σωτήρες….. ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί όλα τα χρόνια, επειδή βάλατε λεφτά μια φορά πριν 5 χρόνια!!! 

Ο Παναθηναϊκός θέλει Ιδιοκτήτη που να βάζει κάθε χρόνο, όπως έβαζαν οι Βαρδινογιάννηδες επί 30 χρόνια, δεν με νοιάζει λίγα ή πολλά…… αλλά έβαζαν και μας είχαν αξιοπρεπείς…… θύματα κλοπής, αλλά αξιοπρεπείς!!!!

Και μια φωτογραφία από το πρόσφατο παρελθόν, για να δούμε τελικά ποιος ήταν ο συνεργάτης του Αλαφούζου, όλα αυτά τα χρόνια!!!



Αλέξανδρος



 
Top