Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, σε ένα παιχνίδι που για μεγάλο διάστημα θύμιζε αυτά απέναντι στην Βέροια και τον Ηρακλή για το κύπελλο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν τελικά να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό και να προετοιμαστούν με ηρεμία για τα δύο επόμενα παιχνίδια, που θα κρίνουν εν πολλοίς δύο στόχους. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι τη ουσία....Μπεργκ, Λουντ και Βιγιαφάνιες ανταγωνίζονταν ποιος θα χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες....τελικώς όμως σε διάστημα πέντε λεπτών στην επανάληψη (58’-62’), χάρη στους Λέτο και Εμποκού (πρώτο του τέρμα στο τριφύλλι), έφτασε σε δύο γκολ και ο Παναθηναϊκός έφυγε από το γήπεδο μετά από πολύ καιρό με ψηλά το κεφάλι, ανεξαρτήτως αν η νίκη αυτή επιτεύχθηκε απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα της SL.

Σημείωση: Αν ο Λέτο δεν ξεπέρναγε τις ενοχλήσεις του και δεν βρισκόταν εντός γηπέδου, δεν νομίζω πως θα κερδίζαμε. 

Κατά την προσωπική μου άποψη ο διαιτητής ήταν καλός, σε αντίθεση με τον έναν βοηθό του, που έκοψε ένα καθαρό οφσάιντ του Μπεργκ, ενώ θα βρισκόταν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Γηραιού. Τελικά βλέποντας τη φάση δεύτερη φορά και με ηρεμία μόλις ανέβηκαν τα highlights του αγώνα, ήταν καθαρό πέναλτι.... έκανε κίνηση με τα χέρια του, ενώ στη ζωντανή μετάδοση, νόμιζα πως απλά βρήκε η μπάλα πάνω στα χέρια του όντας πεσμένος. 

Η γνωστή αρρώστια των τελευταίων χρόνων, που έχει καταβάλλει παίκτες και φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που με το πρώτο στραβό σφύριγμα, έχει βγει το συμπέρασμα "Δεν θα μας αφήσουν να κερδίσουμε"....με συνέπεια οι παίκτες να εκνευρίζονται και σε πολλά ματς να παρατάνε την προσπάθεια πριν καν ξεκινήσει, ευτυχώς δεν επικράτησε σήμερα μετά το λανθασμένο οφσάιντ στον Μπεργκ.  

 Στο αγωνιστικό μέρος τους παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός μπήκε «παθιασμένος» για να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ, την ώρα που ο Ηρακλής είχε κλειστεί από νωρίς στα καρέ του και προσπαθούσε να αντέξει τα «χτυπήματα». Και είναι αλήθεια πως αυτά ήταν πολλά… Μόλις στο πρώτο τέταρτο, οι πράσινοι είχαν δημιουργήσει τρεις πολύ καλές στιγμές, αλλά την μία ο Λουντ σημάδεψε άουτ, την άλλη –την πιο μεγάλη- ο Μπεργκ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από όμορφο ποστάρισμα με το στήθος σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο Σουηδός κατέγραψε ακόμα μία τελική (που βρήκε στο «τείχος» του Πέρνις). 

Στο 16’ ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του και υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά, αλλά τόσο ο Λέτο, όσο και ο Γουακάσο αστόχησαν από πολύ κοντά, ενώ ο Πέρνις αρνήθηκε επίσης το γκολ σε Ιβανόφ και Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με την ίδια ένταση στο δεύτερο μέρος, πάνω, όμως, που άρχισε να βγαίνει ένα… σύννεφο προβληματισμού γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» και να ακούγονται οι πρώτες μουρμούρες, το παιχνίδι τελείωσε σε 5 λεπτά, αφού Λέτο και Εμποκού σκόραραν! 

Αν και σε πολύ χαλαρό τέμπο στο τελευταίο 25λεπτο, εύκολα ο κόσμος θα μπορούσε να ευχαριστηθεί βλέποντας άλλα δύο γκολ..... ένα για τον Παναθηναϊκό και ένα για τον Ηρακλή, όπου ο νεαρός Κυνηγόπουλος, έχασε το άχαστο.

Ο Ιταλός τεχνικός μιλώντας στη Nova μετά το τέλος, αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου υποστηρίζοντας πως η ομάδα του θα έπρεπε να είχε προηγηθεί νωρίτερα. 

«Χρειαζόμασταν το πρώτο γκολ για να σταματήσει αυτή η ατυχία. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες από το πρώτο ημίχρονο και αξίζαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης (55’ Εμποκού), Κουτρουμπής, Ρέις, Μπεργκ, Λέτο (66’ Ιμπάρμπο), Λουντ (83’ Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβανόφ 

Ηρακλής: Πέρνις, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (66’ Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46’ Πασάς), Λάμπρου (78’ Κυνηγόπουλος) 

ΥΓ. Η Σταντάρ για το βελγικό Πρωτάθλημα έχασε από την Οστάνδη με 3-1. 


 
Top