Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δεύτερη ήττα εκτός έδρας για την διοργάνωση της Euroleague και όσο και αν ήταν δύο ήττες που περιμέναμε αφού ήταν νωρίς στο πρόγραμμα και η ομάδα δεν έχει βρει τα πατήματά της, αυτό το "με κάτω τα χέρια" δεν παύει να μας ενοχλεί. 

Μόλις 63 πόντους στην επίθεση πέτυχε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ενώ δέχτηκε 81, παρότι είχε παραπάνω ριμπάουν από την ΤΣΣΚΑ. Πρώτοι σκόρερ για τον Εξάστερο οι Σίνγκλετον (10), Ρίβερς (17) και Λεκαβίσιους (9), ο μόνος από τους νεοφερμένους που βοηθάει. Οι υπόλοιποι ως λαχεία-στοιχήματα ήρθαν και έτσι παραμένουν μέχρι στιγμής. 

Μεγάλο το κενό στο (5) που δεν γίνεται να καλείται κάθε φορά ο Σίνγκελτον να το καλύψει. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν Λάσμε του 2013. Είναι απαράδεκτο σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό να υπάρχουν παίκτες που να κάνουν ρεκόρ καριέρας, όπως και αν λέγονται, όσο και αν κοστίζουν. Αν και είναι παράδοξη η συζήτηση για διαιτησία όταν έχεις ηττηθεί με 18 πόντους, εγώ θα την κάνω.....ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΟ -8, ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ -15. 

Το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Φενέρ, παίρνει αδιαμφισβήτητα τη μορφή του τελικού, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο ψυχολογικούς. 



Τα υπόλοιπα τα αφήνω για τους μπασκετικούς του site leoforos, που γνωρίζουν καλύτερα. 

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορούσε και άξιζε κάλλιστα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις να φύγει από τη Μόσχα με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, κοιτάζοντας... κατάματα την ΤΣΣΚΑ, όμως για μια ακόμη φορά, η γνωστή «συμμορία» των κορακιών, αντιμετώπισε την πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρωλίγκας ως ομάδα γειτονιάς.

Μοιραία, λοιπόν, το τριφύλλι υποχρεώθηκε -ουσιαστικά- σε μια βαριά ήττα από τους Ρώσους (81-63), αφού οι «άρχοντες» του αγώνα είχαν ξεκάθαρες τάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να παίξουν έδρα... 100-0 και με μια σειρά από αστεία -πραγματικά- σφυρίγματα, το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την ήττα με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ήθελαν να παλέψουν απέναντι σ' έναν πανίσχυρο αντίπαλο, αλλά κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν και τελικά δεν τους άφησαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι «γκρι» έκλεισαν τα μάτια στο «ξύλο» των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και να μείνει μέσα στο ματς.

Παρ' όλα αυτά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος του ο Ντε Κολό χτύπησε στο πρόσωπο τον Γκιστ. Ο διαιτητής Λάτισεφς έδωσε το πεντακάθαρο -αντιαθλητικό- φάουλ με καθυστέρηση και χωρίς να καταλογίσει την πρόθεση του Γάλλου. Ο Αμερικανός του «τριφυλλιού» έγινε έξαλλος και υπήρξε μικροσυμπλοκή. Οι διαιτητές αποφάσισαν να αποβάλλουν και τους δύο αθλητές και να δώσουν την μπάλα στην ΤΣΣΚΑ! 

Βέβαια οι προθέσεις τους φαίνονταν σε κάθε φάση. Στην τελευταία περίοδο κι ενώ οι «πράσινοι» είχαν ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ανακάλυψαν φάουλ του Λεκαβίτσιους στον Βέστερμαν και χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Λιθουανό γκαρντ και τον Τσάβι Πασκουάλ! Με το «δώρο» των γκρι η διαφορά πήγε στους 15 και όλα τελείωσαν.

Μετά φυσικά έχοντας τύψεις έδωσαν ό,τι έβλεπαν όμως ήταν πια αργά, καθώς είχαν κάνει τη δουλειά τους.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Κέι Σι Ρίβερς με 17 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Κρις Σίνγκλετον με δέκα. Από την πλευρά των γηπεδούχων τη ζημιά έκαναν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 25 πόντους, ενώ 21 σημείωσε ο Χάινς.

Πλέον οι «πράσινοι» θα αφήσουν αυτό το παιχνίδι πίσω τους και θα στραφούν στο εντός με τη Φενέρμπαχτσε (27/10, 21.30), εκεί όπου θα χρειαστούν τη βοήθεια του κόσμου τους.

Δεκάλεπτα: 27-15, 43-33, 60-51, 81-63




 
Top