Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Μόσχα από την Χίμκι και για ακόμη μια φορά έκανε τα ίδια λάθη που κάνει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαμε την επανεμφάνιση του Τζέιμς με το τριφύλλι στο στήθος και  τον Άντριου Πέιν για τους οποίους θα αναφερθούμε αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε εκτός έδρας αγώνα πέταξε ένα ημίχρονο. Κάκιστος στην άμυνα. Αργές περιστροφές, πολύ κακοί στο ένας εναντίον ενός. Και το πλέον παράδοξο είναι ότι όλα αυτά γίνανε σε σετ επιθέσεις και όχι στο transition που είναι η φιλοσοφία που αρέσκεται η Χίμκι. 

Ο Σβεντ διάβασε σωστά όλες τις φάσεις και τον είδαμε και σε ρόλο δημιουργού πέρα από αυτόν του σκόρερ. 

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι έγινε πλέον ξεκάθαρο και κατανοητό στον καθένα, πως όσο οι ομάδες κοιτάνε ΜΟΝΟ την άμυνα, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 61 πόντους. Σε επίπεδο Ευρωλίγκα μέ τέτοιες επιδόσεις στην επίθεση, δεν υπάρχει περίπτωση να πας μέχρι το τέλος.

Η άμυνα είναι εν πολλοίς θέμα διάθεσης. Το είδαμε και σε αυτόν τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, που όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πιέσει, η Χίμκι έκανε  4 λεπτά να βάλει καλάθι. Τι να το κάνεις όμως, όταν δεν μπορείς να "ματώσεις" το αντίπαλο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει 9 ξένους παίκτες. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο Πασκουάλ θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πορευτεί. Αν θα παρουσιάσει μια ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη ή αν θα πάει σε 2 διαφορετικά ρόστερ. 

Είναι φανερή και καθοριστική -όσο και αν μιλάμε για μια ομάδα με μεγάλο βάθος στον πάγκο- η απουσία του Λοτζέσκι την δεδομένη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Χάνει πολύ από τον πλουραλισμό του στην επίθεση. 

Ανέφερα πιο πάνω για το πλεονέκτημα έδρας. Η γνώμη μου είναι ότι πέρα από την 8η θέση που οδηγεί πάνω στην ΤΣΣΚΑ, η φετινή προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκα θα είναι αμφίρροπη ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Κάθε ομάδα έχει μεγάλα όπλα στην φαρέτρα της αλλά και αδυναμίες. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και σύντομα μάλιστα να βρει τις ισορροπίες του και να ενσωματωθούν τα νέα αποκτήματα και ιδίως ο Πέιν.

Υ.Γ. Για τον Μαικ Τζέιμς είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Πέιν έδειξε ότι θα βοηθήσει ειδικά στην άμυνα. 

Υ.Γ.2 Αφορμή για τον τίτλο του κειμένου στάθηκαν οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα (βοηθός του Τσάβι Πασκουαλ), ο οποίος είπε: «Σίγουρα η αμυντική μας προσέγγιση δεν ήταν καλή και θέλουμε να το δούμε αυτό. Για να κερδίσεις εκτός έδρας, πρέπει να είσαι πολύ σκληρή άμυνα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο όμως τους δώσαμε αυτοπεποίθηση με εύκολα καλάθια. Δεν βάλαμε τα πόδια μας κάτω. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Από τα 30 άστοχα σουτ που είχαν, πήραν 13 επιθετικά ριμπάουντ. Μας κέρδισαν κατακράτος σε αυτόν τον τομέα. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε σκληρά στην άμυνα, τους περιορίσαμε, αλλά όλα είχαν ξεκινήσει από το πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να παίζουμε άμυνα μόνο όταν ανοίγει το σκορ. Αυτό έχει συμβεί στα τελευταία ματς εκτός έδρας».

Με όλο το σεβασμό κόουτς Αλλάξτε το επιτέλους. Ενάμιση χρόνο δεν έχετε βρει τον τρόπο?Εμείς έχουμε μια άποψη, αλλά προτιμώ την δεδομένη στιγμή να την κρατήσουμε απλά μέσα στο μυαλό μας.

Υ.Γ.3 Τρία buzzer beater στο τέλος κάθε δεκαλέπτου;

Υ.Γ.4 Συνεχίζει ως κορυφαίος του Παναθηναϊκού το τελευταίο μήνα να είναι -με βάση αυτό που πρέπει να κάνει στο γήπεδο- ο Βουγιούκας.


 
Top