Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, νίκη για τον Εξάστερο στη Μάλαγα και τα "πιστόλια" των Παναθηναϊκάρων που μπούκαραν στο ίντερνετ από το ημίχρονο να απαιτήσουν την απέλαση προπονητή και παικτών, επέστρεψαν στην θήκη τους!!!

Με την σημερινή νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 15 και τυπικά κλείδωσε την συμμετοχή του στην επόμενη φάση, που εκτός θαύματος θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας με κάποιον από τους Φενέρ, Ολυμπιακό, Ρεάλ, με πολλές πιθανότητες να βρεθεί μετά από 5 χρόνια σε Final Four.

Πολλοί ξέρω δεν το πιστεύετε και ίσως να έχετε δίκιο με την απόδοση της ομάδας το τελευταίο τρίμηνο, αλλά εγώ εμμένω στην αρχική μου πρόβλεψη...Ο Παναθηναϊκός μας φέτος, θα μας βάλει σε έξοδα, προκειμένου να τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του για το έβδομο αστέρι, στην έδρα του Πουστέρα.....στο Βελιγράδι.

Αυτά από εμένα, τα υπόλοιπα από το On Sports:

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 90-79 μέσα στην έδρα της Μάλαγα κι αφού αντιμετώπισε τους Ανδαλουσιανούς και τους προκλητικούς διαιτητές...

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ νίκησε τους Ισπανούς αλλά και τους τρεις διαιτητές. Αποκορύφωμα της αισχρής διαιτησίας τους ήταν το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν σφύριξαν ούτε ένα φάουλ υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι» κατάφεραν να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους και να διαλύσουν όσους τους έβαλαν εμπόδια παίρνοντας ένα παλικαρίσιο και... καρυδάτο διπλό. Με την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 15-11 και ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με Χίμκι και Ζαλγκίρις. Στην τριπλή ισοβαθμία το «τριφύλλι» είναι στη μέση, με τη Χίμκι να είναι πέμπτη και τη Ζαλγκίρις έβδομη.

Ο Κέι Σι Ρίβερς επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και με 6/10 τρίποντα και συνολικά 24 πόντους ήταν εξαιρετικός. Double double με δώδεκα πόντους κι έντεκα ασίστ από τον Νικ Καλάθη, ενώ σπουδαίοι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και οι Λεκαβίτσιους, Σίνγκλετον, Γκιστ.

Για τους γηπεδούχους ο Νέντοβιτς σκόραρε 19 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Κακός αμυντικά ήταν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός Superfoods ο οποίος δεχόταν πόντους πολύ εύκολα. Η άμυνά του ήταν ή του ύψους ή του βάθους. Σε κάποιες φάσεις οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα και βρήκαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά τις υπόλοιπες φορές έκαναν τραγικά αμυντικά λάθη με αποκορύφωμα το τρίποντο και φάουλ που κέρδισε ο Μακ Κάλουμ στο 7’ κι έγραψε το 17-12, πριν διακοπεί η αναμέτρηση για τηλεοπτικό τάιμ άουτ.  Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με 24-18.

Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στο παρκέ του «Μάρτιν Καρπένα». Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι κακός στην άμυνα και τραγικά άστοχος στα τρίποντα (1/11), με αποτέλεσμα να ξεφύγουν οι Ανδαλουσιανοί με 33-22 χάρη σε τρίποντο του Σαλίν, πριν διακοπεί η αναμέτρηση λόγω τάιμ άουτ στο 15’. Τα πράγματα δεν βελτιώνονταν σχεδόν καθόλου, καθώς πέρα από την κακή παρουσία του Παναθηναϊκού, την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι τα έβαζαν όλα, ενώ πήραν και δύο-τρία σφυρίγματα… δώρο από τον Λαμόνικα και την παρέα του. Στο ημίχρονο η Μάλαγα είχε προβάδισμα δώδεκα πόντων (44-32) και πλέον το «τριφύλλι» είχε να ανέβει ένα βουνό.

Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε αποφασισμένος για να ξαναμπεί στο ματς. Άρχισε σταδιακά να μειώνει τη διαφορά και πλησίασε στους πέντε πόντους (50-45, 24’). Ωστόσο ο Μιλοσάβλιεβιτς με τρίποντο έδωσε λύση στους γηπεδούχους και ο Νέντοβιτς ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους ξανά στο 26’ (55-47). Οι «πράσινοι» πλησίασαν ακόμα και στους τρεις πόντους (55-52, 27’), αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 5-0 για το 60-52 και ο Πασκουάλ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν μετά τις οδηγίες του προπονητή τους και μείωσαν σε 60-58 με καλάθι του Αντετοκούνμπο στο 30’. Αυτό ήταν και το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου στο 30’.

Γρήγορο 10-0 σερί για τον Παναθηναϊκό με μπροστάρη τον Λεκαβίτσιους και στο 32’ οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 68-60 με τον Πλάθα να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Ανδαλουσιανοί απάντησαν μ’ ένα επιμέρους σκορ 10-2 και πλησίασαν σε 70-72 στο 34’, καθώς Νέντοβιτς και Μπρουκς ευστόχησαν σε τρίποντα. Ο Ρίβερς είχε πάρει το όπλο του και με διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσε το 83-74 στο 38’ με τους διαιτητές να μην έχουν δώσει ούτε ένα φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελικά δεν έδωσαν ούτε μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά το «τριφύλλι» έκανε πλέον πάρτι και νίκησε κόντρα σε όλους και σε όλα με 90-79.

Δεκάλεπτα: 24-18, 44-32, 60-58, 79-90

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Οκούο 4, Μακ Κάλουμ 7 (1), Ντίαθ 6 (2), Σαλίν 3 (1), Ντίεθ 2, Μιλοσάβλιεβιτς 8 (2), Νέντοβιτς 19 (2), Βατσίνσκι 3 (1), Μπρουκς 14 (1), Όγκουστιν 11, Σουάρεθ 2

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Ρίβερς 24 (6), Τζέιμς 10, Πέιν 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 10 (2), Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Καλάθης 12, Αντετοκούνμπο 4



 
Top