Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, ούτε το απαράδεκτο ποσοστό 55% στις ελεύθερες βολές, ούτε το επιπόλαιο λάθος του Παππά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ούτε η κακή απόδοση των Γκιστ, Ρίβερς και Λοτζέσκι, στάθηκαν αρκετά για να στερήσουν την νίκη από τον Παναθηναϊκό των εξαιρετικών Τζέιμς, Βουγιούκα, Καλάθη και Σίνγκλετον!!!

Η ηγετική φυσιογνωμία του Τζέιμς ήταν αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό όταν έφταναν τα παιχνίδια στον πόντο και κρίνονταν σε μια επίθεση, με την συμβολή όμως του ακούραστου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το κενό αυτό καλύφθηκε και πλέον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελιγράδι!!! 

Τελικά το πρόβλημα χημείας που έβλεπαν πως δημιουργούσε ο Τζέιμς οι γνωστοί ΑΡΔ, ήταν άλλη μία προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Εξάστερο. Κάθε μέρα που περνάει -όπως άλλωστε έχω γράψει εδώ και καιρό- η ομάδα γίνεται καλύτερη. Οι προσθήκες των Τζέιμς, Πέιν, αδιαμφισβήτητα αποδεικνύονται καταλυτικές, στην προσπάθεια της επιστροφής μας σε ένα Final Four. 

Τα υπόλοιπα από το On Sports

Το όνειρο της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, μετά το πέρασμά του από το Τελ Αβίβ και την τρίτη διαδοχική νίκη του στην Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 76-75 της Μακάμπι, για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης, αύξησαν σε 17-11 το ρεκόρ τους και πλέον ελπίζουν σε ήττα της Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Ζαλγκίρις Κάουνας για να «στρογγυλοκαθίσουν» στην προνομιούχο τέταρτη θέση.

Ο Αμερικανός έκανε στο παρκέ της «Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα», όλα αυτά για τα οποία αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σημείωσε 27 πόντους, έδωσε τέσσερις ασίστ κι έκανε τέσσερα κλεψίματα, ενώ πέτυχε και το νικητήριο καλάθι με 5,8'' να απομένουν.

Πλέον ο Παναθηναϊκός παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας και η Μακάμπι βρίσκεται με το ένα... πόδι εκτός συνέχειας.

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο 17-11 κι απομένουν τα παιχνίδια με Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Εύστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 4’ ο Νικ Καλάθης με φλότερ διαμόρφωσε το 7-9 και ο Νέβεν Σπάχια κάλεσε νωρίς-νωρίς το πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν «ζεστός» και στο 7’ έγραψε το 16-9, με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα επτά πόντων και λίγο νωρίτερα (14-7). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πάντως και ισοφάρισαν με τρίποντο του Κόουλ σε 18-18, με τον Τσάβι Πασκουάλ να διακόπτει αυτή τη φορά τον αγώνα με τάιμ άουτ. Το μοναδικό καλάθι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το πέτυχε ο Τάιους και η Μακάμπι προηγήθηκε στο 10’ με 20-18.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στο παρκέ και να εκμεταλλεύονται τα λάθη των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με διαφορά επτά πόντων (31-24 στο 16’). Ήταν χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» είχαν 0/5 βολές και λίγο αργότερα 1/7. Παρ’ όλα αυτά με την επιστροφή στο παρκέ των Νικ Καλάθη και Μάικ Τζέιμς, η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να πλησιάσει στους τέσσερις (39-35), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται τελικά με την «ομάδα του Λαού» να είναι μπροστά με 41-35.

Ο Παναθηναϊκός είχε καταλάβει ότι το ματς θα γυρίσει μόνο μέσω της άμυνας, καθώς οι «πράσινοι» ήταν πολύ άστοχοι σε σουτ τριών πόντων και βολές. Παρ’ όλα αυτά κατόρθωσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μάλιστα προσπέρασαν στο 26’, μετά από λέι απ του Νικ Καλάθη (46-47) και το παιχνίδι διεκόπη λόγω τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» είχε το μομέντουμ κι έπαιζε πολύ καλά, αλλά ο Κέιν έδινε συνεχώς λύσεις κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του. Στο 30’, ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 58-56 και όλα ήταν ανοικτά.

Η μεγάλη μάχη συνεχιζόταν και στην τελευταία περίοδο, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι πολύ καλός και να σκοράρει, αλλά ο Νικ Καλάθης χτύπησε στη μύτη και πήγε στον πάγκο. Στο 34’ ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ με το σκορ 65-61. Από εκείνο το σημείο ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ (7-1) και ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από κλέψιμο του Τζέιμς, ασίστ του Βουγιούκα και κάρφωμα του Παππά να προηγηθεί με 68-67 στο 37’ και ο Σπάχια κάλεσε τους παίκτες του για οδηγίες. Δύο βολές του Βουγιούκα διαμόρφωσαν το 70-67 για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά η Μακάμπι «χτύπησε» κοντά στο καλάθι και με σερί 4-0 προηγήθηκε 71-70, με τον Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ 1’32’’πριν το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 74-72 και η Μακάμπι αστόχησε και ο Παππάς πούλησε την μπάλα με τον Ρολ να ευστοχεί στα 25'' και ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ. Ο Τζέιμς στα 5’’ σκόραρε για το 76-75.

Δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 58-56, 75-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Νέβεν Σπάχια): Τόμας 8, Ρολ 8 (2), Κέιν 19 (1), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 9 (2), Κοέν, Κόουλ 14 (1), Μπόλντεν 2, Παραχούσκι 3, Τζάκσον 2

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Ρίβερς, Τζέιμς 27 (2), Πέιν, Παππάς 6, Γκιστ 3, Βουγιούκας 16, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο


 
Top