Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, πιθανότατα στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως κορυφαίο του γηπέδου τον Νικ Καλάθη, τον οποίο ακολούθησε σε απόδοση ο Κρις Σίνγκλετον, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν υστέρησαν. 

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απουσιάζει από τη γνωστή του θέση στα επίσημα λόγω της τιμωρίας του από την Euroleague, αλλά να δηλώνει παρών και ετοιμοπόλεμος με την αποστολή του DVD (που έχει καταγεγραμμένες όλες τις φάσεις που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός και ευνοήθηκαν οι Φενέρ και Ολυμπιακός) στα γραφεία της διοργάνωσης, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρέδωσε μαθήματα επιθετικού μπάσκετ. 

Η παρατεταμένη "κοιλιά" της ομάδες δείχνει να είναι παρελθόν και τα καλύτερα είναι μπροστά μας..... στη φάση των "8" και στο Final Four του Βελιγραδίου!!!

Τα υπόλοιπα από το Onsports

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μπροστά σε 10.000 οπαδούς της έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και συνέχισε την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη της, μετά από εκείνη της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Μάλαγα στην Ανδαλουσία. Έτσι λοιπόν οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο 16-11 και περιμένουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δουν σε ποια θέση θα βρίσκονται στο τέλος της 27ης αγωνιστικής.

Ο Κρις Σίνγκλετον επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και ήταν απολαυστικός με 21 πόντους. Ωστόσο ο κορυφαίος και μάλιστα με διαφορά ήταν ο Νικ Καλάθης ο οποίος σε κάτι περισσότερο από 24 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σκοράρει 17 πόντους, να μοιράσει δέκα ασίστ, να πάρει πέντε ριμπάουντ, αλλά να πραγματοποιήσει κι έξι κλεψίματα. Χαρακτηριστικό του πλουραλισμού του «τριφυλλιού» ήταν ότι σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες οι οποίοι πάτησαν παρκέ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (22/3, 21.05) με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» έκαναν πάρτι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και ξέφυγαν νωρίς-νωρίς (5’) με διαφορά 15 πόντων (17-2). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση της ελληνικής ομάδας και κάπως έτσι στο 8’ μείωσαν σε 19-9, με τον Τσάβι Πασκουάλ να εξοργίζεται από τα όσα έβλεπε και να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» παρέμενε κυρίαρχο στο παρκέ και στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με διαφορά εννιά πόντων (24-15).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίζουν καλή άμυνα και να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία. Οι διαιτητές για κάποιον ανεξήγητο λόγο απαίτησαν να καθίσουν στον πάγκο οι Γκιστ και Γκάμπριελ οι οποίοι ήταν όρθιοι πίσω από τον πάγκο όπως κάνουν πάντα! Αυτό το γεγονός δεν επηρέασε, με τον δεύτερο να προσφέρει τη φάση του αγώνα, όταν κάρφωσε στον αιφνιδιασμό μετά από άλεϊ ουπ πάσα του Παππά. Στο 14’ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με διαφορά 14 πόντων (34-20), αλλά σ’ εκείνο το σημείο (16’) οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 34-27 έχοντας την προκλητική εύνοια της διαιτησίας. Στο 17’ μάλιστα ένα τρίποντο του Νταβίντοβατς διαμόρφωσε το 36-32 και ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ. Παρ’ όλα αυτά ο Κρις Σίνγκλετον βρισκόταν σε πολύ καλό βράδυ και με τρίποντο διαμόρφωσε το 39-32. Η διαφορά ανέβηκε ξανά κοντά σε διψήφια επίπεδα και το ημίχρονο έκλεισε με 47-38.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίζει όπως και στην αρχή του αγώνα. Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ και μ’ έξι πόντους σε τρία λεπτά διαμόρφωσε σχεδόν μόνος του το 57-40 στο 23’ κι ανάγκασε τον Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς να διακόψει τη ροή του αγώνα με τάιμ άουτ. Οι Σέρβοι μείωσαν λίγο (57-45), αλλά το «τριφύλλι» δεν είχε κανέναν σκοπό να τους επιτρέψει να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Οι συνεργασίες των Καλάθη-Σίνγκλετον ήταν διαδοχικές κι άκρως επιτυχημένες και η δαιφορά εκτοξεύτηκε στους 21 πόντους (68-47), με δυνατό κάρφωμα του Αμερικανού στο 27’. Η... κατηφόρα του ΟΑΚΑ δεν είχε σταματημό και είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους στο 30’, καθώς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο φωτεινός πίνακας έγραφε 77-56 με τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες.

Μ’ ένα επιμέρους σκορ 11-3, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 80-67 στο 35’ κι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση του Παναθηναϊκού ο οποίος σκεφτόταν ήδη το παιχνίδι της Πεμπτης με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ για να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Καταλανός τεχνικός θέλησε να ξεκουράσει τους βασικούς του και οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν το καθήκον τους, καθώς δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν. Η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους «πράσινους» με 91-71 με τους περίπου 10.000 οπαδούς τους να τους αποθεώνουν.

Δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21 (4), Ρίβερς 11 (1), Τζέιμς 9 (1), Πέιν 2, Παππάς 9, Γκιστ 3, Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 5

Ερυθρός Αστέρας (Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς): Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3, Φελντέιν 6 (1), Γιάνκοβιτς 5, Ρότσεστι 7 (1), Όμιτς 15, Λεσόρτ 9, Ένις 1, Μπιέλιτσα 5


 
Top