Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ήρεμα θα κυλήσουν οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την αναμέτρηση με την Γκαμπάλα και αυτό οφείλεται τόσο στην ποδοσφαιρική ευστροφία του Μπεργκ (παρότι δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης), όσο και στην μεγάλη κλάση του Λουκ Στιλ (που ήταν στο πάγκο στα παιχνίδια της χρονιάς με την Μπριζ). 

Πιστεύω πως σήμερα, ο Γιάννης Αναστασίου θα επισκεφτεί την εκκλησία που βρίσκεται πλησίον του Απήλιον (μπορεί και γονατιστός) και θα ανάψει δύο λαμπάδες στο μπόι των δύο προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει, προκειμένου να δείξει πως δεν είναι αχάριστος. 

Οκτώ μεταγραφές και μάλιστα εγκαίρως έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός (όλες επιλογές του Γιάννη Αναστασίου), αλλά ουδείς ξεκίνησε εχθές στο Αγρίνιο. Οι τέσσερις ήταν τραυματίες ή προερχόμενοι από τραυματισμό (Εσιέν, Βέμερ, Λουντ, Θελάντερ), οι δύο βρέθηκαν εκτός αποστολής (Γιαννακόπουλος, Αμπέϊντ) και οι υπόλοιποι δύο αγωνίστηκαν ως αλλαγές (Σάντσεθ, Καλτσάς) και συντέλεσαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα αφού πέρασαν στο αγωνιστικό χώρο όταν το σκορ ήταν στο 1-1. 

Φανταστείτε λοιπόν να μην κέρδιζε εχτές ο Παναθηναϊκός, ποια θα ήταν η θέση του Αναστασίου (ήδη αρκετά του έχει μαζεμένα ο κόσμος)? Πως θα δικαιολογούσε κυρίως στον κόσμο (στη διοίκηση δεν έχει πρόβλημα) το γεγονός πως δεν ξεκίνησε τον Σάντσεθ σε μία άμυνα που πελαγοδρομούσε ή γιατί επέλεξε για άλλη μία φορά τον Μπούρμπο και όχι τον Μαρινάκη? 

Για αυτό σας λέω, ήδη βρίσκεται στην εκκλησία και ανάβει λαμπάδες στο μπόι των Μπεργκ και Στιλ!!! 

Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με πολλούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του να απέχουν και έχοντας κάνει την γνωστή προετοιμασία που η ομάδα αρχίζει και αποδίδει μετά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, η χτεσινή νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Αγρινίου και μάλιστα με ανατροπή, είναι χρυσάφι!!! 

Αλίμονο αν σταθούμε υπό αυτές τις συνθήκες στο θέαμα και όχι στην ουσία των τριών βαθμών που κατακτήθηκαν και επιτρέπουν στην ομάδα να παραμένει ήρεμη και προσηλωμένη στους στόχους της. Μακάρι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα να παίζουμε κακό ποδόσφαιρο, να καρδιοχτυπούμε μέχρι να κάνουμε την ανατροπή, αλλά τελικώς να κάνουμε 30 νίκες και να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να εκφράσω κανένα παράπονο. 

Αλλά αλήθεια είναι αυτό εφικτό? Μπορεί κάθε φορά η ομάδα να ανατρέπει το εις βάρος της αποτέλεσμα? Μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα παρουσιάζοντας την εικόνα που είχε ο χτεσινός Παναθηναϊκός από το 150 λεπτό μέχρι το 45ο? Μπορεί κάθε φορά ο Στιλ να σώνει την παρτίδα στο 90? Μπορεί να ελπίζει μια ομάδα αποκλειστικά στα γκολ του Μπεργκ, άντε και στου Καρέλη? 

Όχι κατηγορηματικά!!! 1) Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι το ίδιο σοβαρός καθ όλη τη διάρκεια του 90λέπτου. 2) Ο Παναθηναϊκός πρέπει να καταλήξει σε ένα βασικό σχήμα, για να μην έχει αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα. 3) Ο Παναθηναϊκός πρέπει επιτέλους να φτιάξει γρανιτένια άμυνα, ώστε να μην κυνηγάει το σκορ. 4) Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει γκολ και από τα χαφ του...... 

Όλα τα ανωτέρω είναι δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και δικαίως αναρωτιέται ο κόσμος "αν ξέρει και μπορεί να κάνει όλα αυτά, γιατί δεν τα έχει κάνει εδώ και καιρό"?

Από όσα ανέφερα πως πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Πρωτάθλημα, αισιόδοξος είμαι μόνο για το 4 και αυτό τόσο λόγω της ύπαρξης του Νίνη που σουτάρει αρκετά και κάποτε θα δικαιωθεί, όσο και της προσθήκης του Αμπέϊντ που πατάει περιοχή και έχει καλύτερα τελειώματα από τον Πράνιτς. 

Η άμυνα όσο θα γίνονται πειραματισμοί, θα είναι η αχίλλειος φτέρνα του Παναθηναϊκού..... μέχρι σήμερα σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια και ένα σοβαρό φιλικό έχει δεχθεί 8 γκολ. Βέβαια σε κανένα από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, δεν αγωνίστηκαν οι ίδιοι πέντε ποδοσφαιριστές που αποτελούν την άμυνα. 

Αν συνυπολογίσουμε και τις αλλαγές στα ανασταλτικά χαφ, καταλαβαίνει κανείς πως ο Γιάννης Αναστασίου αρέσκεται να δημιουργεί σε κάθε αγωνιστική μια ομάδα Βαβέλ. Και δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που οι συνθήκες το επιβάλλουν (τραυματισμοί, τιμωρίες), αλλά στις υπόλοιπες φορές που ανεξήγητα αλλάζει την σύνθεση τόσο της άμυνας, όσο και γενικά της ομάδας, Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως παρά το στραπάτσο με την Μπριζ, επέλεξε να μην ξεκινήσει τους Νίνη, Μπεργκ στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα? 

Ξέρω θα έρθουν οι λίγοι ευτυχώς υποστηρικτές του Αναστασίου και θα μου την "πέσουν" που ακόμα και μετά από νίκη του ασκώ κριτική......αλλά τι να κάνω φίλοι μου, βλέπω την απόδοση του Στιλ και ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως επέλεξε τον Κοτσόλη στα ματς με την Μπριζ......ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την εμφάνιση της ομάδας στο Αζερμπαϊτζάν.....ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως εχτές δεν ξεκίνησε τον Σάντσεθ.....ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως ο Μέντες που μας φόρτωσε κάνει διακοπές στο Απήλιον.....ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως δεν πήρε τον Γκάλο των 120.000 ευρώ και προτίμησε τον Μπούρμπο των 100.000 ευρώ.....ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως δηλώνει ευχαριστημένος μετά από ισοπαλίες με ομάδες όπως η Γκαμπάλα, τα Γιάννενα, ο Πλατανιάς.......

Κύριοι, η χτεσινή νίκη ήταν χρυσάφι και μπράβο στα παιδιά που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν το 1-0, αλλά η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και δικαιολογημένα μας προβληματίζει. 

Γελάω με τους ηλίθιους, που προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στην διοίκηση και στον προπονητή, γράφουν σήμερα για super Παναθηναϊκό, για μεγάλη εμφάνιση, για ομάδα και ποδοσφαιριστές που τα "έδειξαν"...... και γελάω γιατί είναι οι ίδιοι που πριν τρεις μέρες έγραφαν για κατρακύλα και θα είναι οι ίδιοι που στην πρώτη στραβή θα γράφουν για την καταστροφή μας.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, μία νίκη επί του Αγρινίου είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα που θέλει να διεκδικήσει πρωτάθλημα και δεν θα πρέπει να θεωρείται κατόρθωμα........ ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα παιχνίδια είναι υποχρεωμένος να κερδίζει, ακόμα και αν δεν παράγει θέαμα, αλλά σε καμιά περίπτωση μετά από τέτοιες νίκες, δεν μπορεί να γράφει ο κάθε ηλίθιος πως ξαναβρήκε τον δρόμο του.........

Αυτόν θα τον βρει όταν θα παίρνει πρωτάθλημα, όταν θα αγωνίζεται στο Champions League, όταν θα ψωνίζει παίκτες από το πάνω ράφι, όταν θα γεμίζει ένα ΟΑΚΑ!!!

ΥΓ. Βατερλό το CAS......εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!!!

Αλέξανδρος


 
Top