Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Ιωάννης Γ. Χειμωνάκος

Δελτίο έκανα στον Παναθηναϊκό, στο τμήμα Στίβου,το Σεπτέμβριο του 1966 την εποχή που ο Σύλλογος δίδασκε μέσω των προπονητών/παιδαγωγών το Αθλητικό Πνεύμα και τα Παναθηναϊκά Ιδεώδη σε όλα τα τμήματα, όλων των αθλημάτων του.

Μαζί με εμένα, μια ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε αθλητικά με το ‘’εύ αγωνίζεσθαι’’ τόσο εντός των σταδίων και των γηπέδων, όσο και έξω από αυτά σε περίοδο που ο Παναθηναϊκός ήταν μία οικογένεια και γνωρίζαμε όλοι, όλους συναθλητές και διοικητικούς, όλων των τμημάτων.

Σήμερα, μετά από μισό και κάτι αιώνα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για τον Παναθηναϊκό μέσα από το τμήμα σκοποβολής, όπου είμαι ενεργός αθλητής του αν και σαμποτάρομαι συστηματικά από τους σημερινούς διοικητικούς, αλλά εγώ είμαι αμετανόητος και θα αγωνιστώ για να καθαρίσει ο Μεγάλος μας Σύλλογος από τις ακαθαρσίες του.

Ίσως να επαναλαμβάνομαι όμως πιστεύω ακράδαντα ότι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ζητηθεί αυτοβούλως να μπει το ΣΔΟΕ για έλεγχο σε όλα του τα τμήματα καθώς και στην κεντρική διοίκηση ώστε να αποκαλυφθούν αν υπάρχουν όσα φημολογούνται και κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα.

Η καινούργια διοίκηση θα πρέπει να ζητήσει από μόνη της την είσοδο του ΣΔΟΕ και Ορκωτών Λογιστών στα ενδότερα και να μας κοινοποιήσει τα αποτελέσματα του ελέγχου ώστε από τη μία να καταλογισθούν ευθύνες στους παρανομούντες και να κινηθεί η νόμιμη νομικά διαδικασία για την τιμωρία τους και από την άλλη για δούμε όλοι μας τι παραλαμβάνει η καινούργια διοίκηση και να την συνδράμομε κατά το μέρος που μας αναλογεί όλοι μας. Άλλοι εάν μπορούν με οικονομική στήριξη, άλλοι με προσφορά εθελοντικής εργασίας και όλοι οι υπόλοιποι με την ηθική τους συμπαράσταση. 

Ο Παναθηναϊκός και τα τμήματά του, δεν είναι μαγαζάκι κανενός και δεν μπορεί κανένας να σκυλεύει, επάνω στις δόξες και την ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει διαφανείς ελεγκτικούς μηχανισμούς. οι οποίοι τίμια και καθαρά θα πρέπει να ελέγχουν συστηματικά ολόκληρο τον Παναθηναϊκό, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε όλοι μας, διοικητικοί και μη, να έχουμε πρόσβαση, αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα αυτοκαταστραφεί και θα φταίμε όλοι εμείς που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας για να τον σώσουμε.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέρχομαι συνεχώς επισημαίνοντας τα τρωτά σημεία που εγώ βλέπω,ζητώντας τη βοήθεια τόσο από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού όσο και από φίλους πρώην συναθλητές μου.


 
Top