Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, μαύρη νίκη η σημερινή αφού το μυαλό όλων μας είναι στον Αρχηγό μας Νικ Καλάθη ο οποίος οδεύει προς το νοσοκομείο για εξετάσεις και όλοι ευχόμαστε να μην έχει τίποτα σοβαρό, που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ, καθώς στο "1" είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.  

Τα υπόλοιπα από το OnSports:

Ο Παναθηναϊκός Superfoods διατήρησε απόρθητο το ΟΑΚΑ νικώντας και την Αρμάνι Μιλάνο (80-72) και πιάνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας την Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση, αλλά έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να φτάσει στην όγδοη νίκη της και να ανέβει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου συγκατοικεί με την Φενέρμπαχτσε.

AdTech Ad
Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν απολαυστικός με είκοσι πόντους κι έξι τρίποντα, ενώ σπουδαίοι ήταν και οι Λοτζέσκι (14 π.), Καλάθης (9π., 12 ασ. 4κλ.). Ο τελευταίος ήταν και ο μεγάλος άτυχος του αγώνα καθώς χτύπησε στον δεξί ώμο και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα έφυγε από το γήπεδο για να υποβληθεί σε μαγνητική.

Για τους ηττημένους ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ξεχώρισε με 13 πόντους. Εντύπωση προκάλεσε η διαιτητική τριάδα η οποία κατάφερε να εκνευρίσει όσους έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ, καθώς πήρε κάποιες ανεξήγητες αποφάσεις, τις οποίες όμως ο Παναθηναϊκός... προσπέρασε πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αρκετά «ζεστός» ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods τον αγώνα και με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι από την αριστερή γωνία προηγήθηκε με 8-2 στο 3’. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως οι «πράσινοι» έδειξαν να... κολλάνε στο επιθετικό κομμάτι και σημείωσαν μόλις δύο πόντους στα επόμενα τρία λεπτά. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί που πέρασαν μπροστά με 11-10, με τον αγώνα να σταματά λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ στο 6’. Το κάρφωμα του Τζέφερσον στο 8’ έφερε τους φιλοξενούμενους στο +5 (10-15), αλλά αμέσως απάντησε ο Σίνγκλετον με τρίποντο για το 13-15. Οι διαιτητές έδειχναν την πρόθεσή τους να σφυρίξουν μονόπλευρα υπέρ των φιλοξενούμενων οι οποίοι ξέφυγαν 19-13 στο 9’              και 21-14 με βολές του Γκάουντλοκ. Οι αλητείες των διαιτητών συνεχίζονταν και στο 10’ το σκορ ήταν 14-23.

Ένα γρήγορο 5-0 στα πρώτα 26’’ του δεύτερου δεκαλέπτου διαμόρφωσαν το 19-23 και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειχνε να μαζεύει άμεσα το σκορ. Το σερί έφτασε το 8-0 με το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο του Ρίβερς που έγραψε το 22-23. Με τον Γκουντάιτις να βρίσκει τις λύσεις κοντά στο καλάθι και τον Τζέρελς να ευστοχεί σε τρίποντο, η διαφορά ξέφυγε ξανά και ο Τζέφερσον στον αιφνιδιασμό σκόραρε για το 34-24, με τον Καταλανό τεχνικό να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παππάς προσπάθησε να πάρει την ομάδα πάνω του και σημείωσε σερί πόντους, αλλά στο 17’ ο Πιανιτζιάνι διέκοψε τη ροή της αναμέτρησης καλώντας τάιμ άουτ, με την Αρμάνι να προηγείται με 39-29. Δύο διαδοχικά τρίποντα του Ρίβερς ο οποίος «πυροβολούσε από παντού, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -4 (35-39) στο 18’ κι έβαλαν και τον κόσμο στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός είχε πάρει... φόρα κι ευστόχησε και σε πέμπτο τρίποντο μειώνοντας σε 38-41 στο 19’. Στην επόμενη φάση, ο Θίοντορ δέχτηκε μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Σίνγκλετον και τον Γκάμπριελ, αλλά αυτό δεν του άρεσε με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον πρώτο και να χρεωθούν αμφότεροι από ένα αντιαθλητικό φάουλ. Οι «πράσινοι» είχαν μαζέψει την κατάσταση και στο ημίχρονο η Αρμάνι είχε προβάδισμα δύο πόντων (39-41).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Νικ Καλάθη και τον Τζέιμς Γκιστ να το έχουν πάρει... πάνω τους. Οι δύο αστέρες του «τριφυλλιού» έκλεβαν και σκόραραν και μέσα σε 92’’ ο Παναθηναϊκός είχε γυρίσει το ματς (46-43), αναγκάζοντας τον Πιανιτζιάνι να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε «ζεσταθεί» και ξέφυγε με 51-45, μετά από τρίποντο του Λοτζέσκι, αλλά απάντησαν με δύο διαδοχικά οι Ιταλοί και ισοφάρισαν 51-51, με τον Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Θίοντορ αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για θέατρο. Ένα τρίποντο του Σίνγκλετον από την ενδέκατη ασίστ του Καλάθη έγραψε το 57-51 στο 26’ με το νερό να φαινόταν ότι μπαίνει στο... αυλάκι. Στο 29’ και με τον εκπληκτικό Καλάθη να έχει... αφηνιάσει, ο 28χρονος γκαρντ χτύπησε στον δεξί ώμο σε μία προσπάθειά του για κλέψιμο κι ενώ πρώτα είχε οδηγήσει το «τριφύλλι» στο +9 (64-55). Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 64-57.

Στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου δεν σημειώθηκε κάποιο καλάθι, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Κέι Σι Ρίβερς συνέχισε να δίνει λύσεις στους «πράσινους» και με πέντε σερί πόντους έφτασε τους είκοσι στέλνοντας την ομάδα του στο +9 (69-60, 34’) μέσα σε αποθέωση. Το τρίποντο του πολύτιμου Γκάμπριελ από τη γωνία διαμόρφωσε το 72-62 για τον Παναθηναϊκό στο 35’, ενώ ο Λοτζέσκι στο 36’ με «βόμβα» έξω από τη γραμμή των 6,75μ. τέλειωσε τον αγώνα (77-64). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 80-72 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (2), Ρίβερς 20 (6), Παππάς 8 (1), Γκιστ 11 (1), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 5 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 14 (3), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 2


Αρμάνι Μιλάνο (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Γκάουντλοκ 7 (1), Μίτσοφ 13, Καλνιέτις 7 (1), Ταρζέφσκι 9, Τσιντσιαρίνι 7, Εμπαγέ 2, Θίοντορ 9 (1), Τζέφερσον 2, Μπέρτανς, Τζέρελς 5 (1), Γκουντάιτις 11





 
Top